• Svar på tråden Räkost?
  • Sjofn

    Jag har också funderat på räkost och mjukost. Man ska ju inte äta opastöriserat, det står ju inte på tuben heller om det är pastöriserat eller ej.. Så jag äter det då, inte i extrema mängder men lite ibland... Vi får googla det helt enkelt! ;) Räkor är ju annars toppenbra.. Har en crush på räksallad nu, inte sån rosa gegga utan vanlig sallad med räkor i. ;)

  • Pumpkin
    Ostar som anses SÄKRA att äta under graviditeten

    Hårda ostar:
    Babybel, Cheddar, Edamer, Emmentaler, Gouda, Grevé, Gruyère, Havarti, Herrgård, Hushållsost, Jarlsberg, Parmigiano Reggiano (parmesan), Pecorino (hård), Provolone, Prästost, Svecia, Västerbottenost och annan hårdost. Mozzarella, Halloumi och paneer (indisk färskost), förutsatt att de hanterats hygieniskt efter tillverkning. Fetaost som tillverkats av pastöriserad mjölk.

    Mjuka ostar/smältostar:
    Boursin, Keso, Mascarpone, Philadelphiaost, quark och alla typer av smältost, även blå-/grönmögelsmältost. Ricotta, förutsatt att den hanterats hygieniskt efter tillverkning.

    Yoghurt, fromage frais, creme fraiche och andra syrade mjölkprodukter
  • Jesster

    Står det ingenting på förpackningen är den pastöriserad. Det är bara opastöriserade produkter som måste märkas.


    Den som söker han finner - www.google.se
Svar på tråden Räkost?