Inlägg från: Picabo |Visa alla inlägg
  • Picabo

    Phil & Ted syskonvagn del 17

    Nu har även jag hittat nya tråden. MYCKET att läsa ikapp men det passar bra med 2 v kvar till bf och sömnsvårigheter därefter. 
    bohusbebis: Det gick väldigt bra att sy åkpåse/vindskydd i fleece och bävernylon. Du kan kolla i mitt galleri på bilder. Jag har iofs en femma i syslöjd att stoltsera med från 9:an, men annars är jag inte så van sömmerska. Testade mig fram. 
    Fick fantastisk hjälp med att nita i knapparna av kopbarnvagn.se, var inne i deras butik och de hjälpte mig att nita alla knapparna. Kanske farligt att skriva här, men de får börja ta betalt för tjänsten om det blir invasion, tror mig veta att någon av de trevliga tjejerna i butiken hänger här ibland. 
    Det är ju inte helt gratis med materialet tlll vindskyddet, vet inte vad mitt kostade men med reflexband o sånt gissar jag att det inte var så långt ifrån 500 bara för materialet. Kanske handlar på dyr tygaffär. Sen blir det ju en del material över, men jag tror inte jag får ihop något mer vindskydd på det tyg som är kvar. 
  • Picabo
    babyfia skrev 2010-02-11 09:32:20 följande:
    Oj ja 500 var dyrt . Mitt gick på kanske 200 och då gjorde jag ett fleeceskydd oxå med dubbel fleece och fodring oxå.
    Äh, kanske tänkte fel, man jag tror att jag har betalat minst 300, funderade iaf på vad de som säljer tar för pris, för materialet är ju inte helt billigt i inköp. Köpte på Myrins i Gbg och jag märkte när jag var i Karlstad att tygpriserna där var betydligt bättre.
  • Picabo
    bohusbebis skrev 2010-02-11 12:19:16 följande:
    Ditt vindskydd var himla fint! Vad hade du för yttertyg, det ser lite blankt ut? Var det billigt på Myrins eller vad menade du? Eller i Karlstad? Jag har hittat ett tjockt mörkmarinblått, kanske kapellväv, i gömmorna. Sen har jag slaktat några smutsiga och slitna reflexvästar (sprättat loss själva reflexerbanden) och tänkte snart sätta saxen i nån av alla billiga fleecefiltar som ligger å skräpar. Har en grå/svart vagn så det är väl inte snyggast i världen med mörkblått vindskydd - men jag tänkte att jag kanske kan "övningsköra" på den iallafall så behöver det inte kosta så mycket. Fast frågan är om man orkar sy flera sen... En annan fråga, finns det grå/svarta och även enbart svarta PT Sport? Såg en som såg helsvart ut häromdan. Snyggt! Men på nätet har jag bara sett sån vi har grå/svart.
    Beklagar om jag var otydlig. Köpte tygerna på Myrins i Göteborg, även reflexbanden är inhandlade där. Dock tyckte jag det var bättre priser i Karlstad, tror det hette tyglagret el liknande. Fast på Ohlsons tyg som låg centralt i Karlstad var det nog samma priser som på Myrins. 
    Vet inte om det kan bli lite väl tjockt med kapelltyg, jag sydde en "stickning" genom dubbla lager fleece och dubbla lager bävernylon och då fick svärmors Husqvarna verkligen bekänna färg. Men om du inte gör den stikckningen går det säkert bra, beror på symaskinen också. Kan vara en bra idé att sy en prototyp, men risken finns att man inte orkar mer när den är klar. Mina dynor var tänkte som prototyp, har eg ett mycket snyggare tyg fr Panduro som var tänkt till dynorna, rött med vita prickar, men nu orkar jag inte sy nya så nu får det duga med flodhästar. 
    Ang svart/grå eller helsvart så finns det helsvart, men jag vet inte om de går att få tag på längre. kopbarnvagn hade några på lager när jag skulle beställa vår, men då fick jag för mig att grå/svart var roligare (hur det nu kan bli det=) och sen var de svarta slut när jag började tveka. 
  • Picabo
    babyfia skrev 2010-02-11 15:29:34 följande:
    Picabo: Aha. Jag gjorde bara ett lager bävernylon och ett lager fleece för att kunna ha det när det inte är så kallt. Sen gjorde jag ett separat fleeceskydd som jag har under när det är riktigt riktigt kallt och dottern inte har overall på sig. Bohusbebis: Jag pratade med köpbarnvagn om de svarta vagnarna och det var ett tillfälligt parti som de hade fått in pga att det var sådant tryck på de grå/svarta vagnarna som då var slut överallt.
    Har bara ett lager bävernylon och ett lager fleecefoder, det är utmed kanterna där jag sytt en extra söm som jag tror kallas stickning som det blev att sy i 4-dubbelt tyg. B-nylon+sömsmån och fleece+ sömnsmån. Kan lägg upp en närbild om jag är kass på att förklara. 
  • Picabo
    Ester Bus skrev 2010-02-15 12:42:25 följande:
    Dax att sälla sig till er skara tror jag. Har en liten tjej som blir nästan precis 2 år när syskonet väntas komma och idag införskaffades en PT sport för leverans lagom till början av Maj. Om man har en Toddler butik nära och är intresserad av en sport iaf så kan jag tipsa om att dom hela februari bjuder på syskonsitsen så man betalar totalt 5495 för både vagn och syskonsits, när vi köpte uv och regnsnydd samtidigt skickade dom dessutom med det ena utan extra kostnad. Dvs alltihopa för drygt 5800:-, är nästan lägre pris än vad jag hittat begagnade på blocket för :) Men nu när man är ny på detta och dessutom inte får vagnen på ett par månader (helt självvalt då lillen ändå inte kommer förrän juni) så måste jag ju fråga vad man mer behöver tänka på? Har förstått att vanlig skötväska kan vara svårt, så vad fungerar och vad fungerar inte? funderar också på att sy till ett vindskydd/footsack enligt mönstret som ngn vänlig själ lagt ut. Vågar man sy detta utan vagn att testa på eller borde man vänta?
    Jag sydde skyddet utan vagn till hands men satte i förstärkningar till knapparna efter provning på en kompis vagn, sydde färdigt skyddet men satte i tryckknapparna först när jag fått min vagn. Sydde även dynor utan att ha vagnen till hands att mäta på, men det gick finfint med Värmlandsfruns grymma mönster, väntade dock med hålen för selen. Man kan ju ta med vindskyddet till en affär o malla i "värsta" fall. 
  • Picabo
    Ester Bus skrev 2010-02-16 09:13:26 följande:
    Ahh men fint då känns det som att man kanske skulle ut och reka lite tyg då :) När ni har köpt vindavisande tyg är det då köpt på nätet eller i butik? Vad rekommenderar ni för varianter? Är just nu lite inne på att man kanske ska sätta en lättare flece som insida också och ett vindavisande som utsida.
    Har också bävernylon på utsidan och en ganska tjock fleece som foder, tyvärr ingen erfarenhet av tygbutiker på nätet, men på skrotdesign's blogg (aka Värmlandsfrun som jag förstår det) finns det länkar till flertalet nätbutiker som säljer tyg. http://skrotdesign.blogspot.com/
  • Picabo
    handbollsmamman skrev 2010-02-18 10:28:29 följande:
    Hej... ny här... med en nyinskaffad sport. Supernöjd! Jag undrar om det är någon som har en mugghållare? Passar den bara till viben eller kan man ha den på sporten oxå?
    Gissar att den inte passar eftersom viben har platt handtag o sporten runt, men det är kanske någon som vet säkert. 
  • Picabo
    nian74 skrev 2010-02-24 16:41:02 följande:
    Om man behöver smörja hjulen, vad ska man använda då för bästa resultat?
    kopbarnvagn.se sa att det bästa var Lithiumfett, art. nr 36-4510 på biltema. 
  • Picabo
    nian74 skrev 2010-02-24 18:33:38 följande:
    Okej. Tack för hjälpen tjejer!
    Jag föreslog kopparpasta själv och då sa han att det funkar, men det är lite effektivare och mycket mindre kladdigt med lithium, de smorde själva in vagnarna med det innan leverans. Lite billigare med kopparpasta dock. 
Svar på tråden Phil & Ted syskonvagn del 17