Flutterby skrev 2010-03-04 11:16:29 följande:
Kan man få receptet?
Jag gör den lite på en höft men ungefär såhär :)
Jag använder fullkornslasagneplattor som jag sätter i en kanna med vatten så de mjuknar lite medans jag gör lasagnen (så slipper man hårda kanter och hårda bitar i) gör sås på ca 25g margarin och 3-4msk vetemjöl späder med mjölk eftersom till ca 1 liter sås krydda med örtsalt och färskmalen svartpeppar.
Hacka 1 stor gul lök och 1dm purjoölk som får fräsa tills de mjuknar, tillsätt 300g quornfärs och stek på. Tillsätt 5dl krossade tomater och ca 1dl fryst hackad spenat och 1/2 burk konserverade eller 1dl frysta majskorn. Jag brukar krydda med tacokrydda och färskmalen svartpeppar, kanske lite chilisås.
Ibland sätter jag i lite kokt broccoli eller annat som kan passa.
Jag lägger sås i botten sedan plattor-sås-färrssåsen-ost, brukar använda 3-4dl riven prästost.
Hoppas det inte blev för rörigt :) Det här räcker till en stor form och blir middagtvå gånger till oss 2 barn och 2 vuxna