• Anonym (Kaffedraken)

    IVF pappor...

    Hejsan mattek!

    Detta var något jag sökte efter själv för en bra tid sedan. Vi gick också genom IVF karusellen under slutet av 2008.

    Efter ett antal år som ofrivilligt barnlösa gick vi till en privat fertilitetsklinik och påbörjade behandlingen nästan genast efter att vi ringt dit. Behandlingen sköttes med hormonsprutor varje dag.

    Under själva äggplockningen satt jag med som stöd. Lite obehagligt upplevde min fru det som. Införandet skedde tre dagar senare och sedan väntade vi i ca två veckor.
    Tyvärr minus denna gång..

    Andra försöket gjorde vi direkt efteråt och detta försök gav ett positivt resultat. Hösten 2009 fick vi vårt efterlängtade barn. En liten tjej på ca 3,5kg och 50cm.
    Lyckan var total!
    Största tipset jag kan ge är att du skall finnas till för din flickvän/fru. Det kommer att behövas.

    Hoppas allt går vägen för er!

  • Anonym (Kaffedraken)

    Stort grattis VVVeni! Det är en enorm känsla att se ett pluss efter år av kämpande. Jag vet. Jag kunde inte sitta still på hela dagen när vi fick reda på :) Nu håller vi tummarna i nio månader!

  • Anonym (Kaffedraken)

    Bara njut av detta som har hänt. Efter x antal veckor kommer du att känna miraklet som växer i magen. Den dagen kommer du inte att glömma heller!

  • Anonym (Kaffedraken)

    Roligt att höra att ni lyckades på första försöket efter allt ert kämpande thiasvovve. 'När ska ni ha barn?'.. en klassiker. fy fan va man blev less på den frågan. Ville strypa alla som frågade. Tycker att dina råd är väldans bra. Om det inte lyckas inom ett år (vi försökte i tre år) kan det vara väldigt klokt att åtminstone göra en utredning om varför det inte tar sig. Sedan ifall man går genom IVF är nog stödet det viktigaste. Vi hade en misslyckad IVF i bagaget men tog ny kraft och lyckades på IVF nr 2. Det var minst sagt en känslosam period. Men resultatet får man ju vara mer än nöjd med :)

  • Anonym (Kaffedraken)

    Klart att allt går vägen mattek! Troligen så är det frågan om ett VUL (vaginalt ultraljud). Ni kommer troligen inte att höra hjärtat slå men ni kommer att se en liten bönformad (det var det i vårt fall) klump med ett tickande hjärta :) jag hade svårt att tro att det faktiskt finns något inne i frugans mage förrän jag själv kännde av det. gick nästan till v 20 förrän jag kännde en spark första gången..
    Hursomhelst är det mindre än 9 månader tills du får träffa honom/henne :)

  • Anonym (Kaffedraken)

    Tack thiasvovve. Minns också första bilden av ett 8mm 'långt' embryo.
    Mattek: Hoppas ni får en fin UL bild av er dotter/son på nästa UL :)
    Hos oss är det numera full fart. En liten krabat som kryper och tar sig upp på alla möjliga platser :)

  • Anonym (Kaffedraken)

    Nej för helvete mattek. Kan inte heller förstå hur det känns men ett rent helvete är väl det närmaste man kommer. Du gör nog bäst i att finnas till för frugan men glöm inte att du också har rätt att deppa.
    Kämpa på.

Svar på tråden IVF pappor...