• mattek
    Äldre 1 Feb 21:34
    88651 visningar
    171 svar
    171
    88651

    IVF pappor...

    Hej!
    Tänkte bara kolla om det finns några killar som går/gått igenom IVF behandling och som kan ge lite tips & råd samt ventilera av sig lite tankar kring detta...?

    Jag och min fru ska nu påbörja IVF i Falun och i April sätts första ägget in, hygglit nervös kan jag säga...

    Vore grymt trevligt om fler män hängde med på denna tråd, för hur stora å starka vi än kan känna oss så behöver vi nog prata med likasinnade angående detta.

    Ha de bäst så länge! /
                                   Mattias

  • Svar på tråden IVF pappor...
  • mattek
    Äldre 7 Feb 13:45
    #2

    Nelson: Va härligt att ni lyckades! Måste ju vara det absolut bästa som kan hända här i livet{#lang_emotions_smile}  Vi ska påbörja dessa hormonsprutor i början på mars, hon ska ta 17 sprutor på 11 dagar, låter det som "eran" behandling?
    Och efter ca 1 och en halv månad ska första ägget plockas, befruktas och stoppas i igen.. Känner mig helt upp och ner av detta då jag inte kan göra mer än att vara ett stöd för min fru som får genomgå allt det jobbiga....
    Ha de gött så länge, jag uppdatera när det börjar bli dags och tack för ditt svar, hade börjat ge upp att det skulle svara någon!/
                                                                Mattias

  • mattek
    Äldre 8 Feb 19:45
    #6

    Tack för svaren{#lang_emotions_smile} 
    ska verkligen göra mitt bästa för att vara ett bra stöd åt min fru!
    Jag återkommer garanterat med lite frågor och ett STORT grattis till er pappor!

  • mattek
    Äldre 14 Feb 19:54
    #8

    Tack för tipset Mattias men tyvärr måste jag nog sätta mig där ändå, har inget körkort och bor en bit från lasarettet men förhoppningsvis så går det nog bra ändå:) är det många som lämnar samtidigt?  så ni prövade 4 gånger, va det samma metod alla gånger eller fick ni variera? grattis till erat barn förresten :) ha de bäst!

  • mattek
    Äldre 19 Feb 16:55
    #10

    Cooper: Ja det är den "korta" varianten vi ska köra på... det som vi är lite oroliga över är att hon ev. kommer att bli överstimulerad, hon åt Pergotime tidigare och första månaden så fick hon fruktansvärt många och stora "cystor" som orsakade rejäl smärta. men vi håller tummarna på att det går bra:)

    Har ni lyckats få bebis på båda dom andra försöken?

  • mattek
    Äldre 15 Mar 17:41
    #12

    då va det bara 3 dagar kvar tills "vi" ska ta första sprutan!! känns riktigt nervöst och spännande det här, jag menar går allt bra nu så har vi våran efterlängtade bebis om drygt 9 månader! det känns helt otroligt, lite overkligt på nåt sätt men jag vet att allt kommer gå bra{#lang_emotions_smile} och lyckas vi inte på första försöket så hoppas vi på det andra... kände bara at jag ville dela med mig om att nu är det nära!
    ha de bäst sålänge alla och sköt om er!
    Peace out!

  • mattek
    Äldre 16 Mar 16:26
    #14

    VVVeni: Gick det bra idag?? Hoppas hoppas hoppas på att det blir bra den här gången!

  • mattek
    Äldre 27 Mar 23:00
    #15

    japp då var det sista sprut dagen imorgon, jäklar va fort det har gått :) på tisdag ska vi gör äggplocket och förppningsvis så blir återförandet på torsdag å sen är det bara å hoppas! gumman har skött det hela jättebra och jag är jättestolt över henne, hon har ine ens gnällt när jag plågat henne med alla sprutor:)
    uppdaterar igen på tisdag!
     ha det bäst sålänge allihopa som läser det här

  • mattek
    Äldre 5 Apr 15:48
    #24

    Hej på er allihopa!
    Nu är ägget inne igen och vi är på ruvardag 5 nu:)
    Jag tror att allt går som planerat och det känns heelt overkligt det här, men vi får lägga band på oss och se vad stickan visar. Lite speciellt känns det eftersom vår testdag är på vår 1:a bröllopsdag:)

    VVVENI: Shit va glad jag är för er skull, ja jag är glad för alla som lyckats få barn!

    Hoppas hoppas hoppas att det kommer gå bra för oss oxå, det känns faktiskt som om att det skulle funka nu på första försöket, både läkare, sköterskor och barnmorskorna på IVF sa att våra ägg såg helt perfekta ut och satt med leendet upp till öronen när vi gick därifrån.

    Vi höres grabbar!
    Sköt om er sålänge!

  • mattek
    Äldre 11 Apr 17:21
    #27

    Yoyoyo!!
    Frugan testade sig igår kväll och vi hade et plus på stickan, trodde inte riktigt våra ögon så hon klämde fram några droppar lite senare på ett sånt där test som det verkligen står gravid på och se på fan, vips kom det upp GRAVID på displayen!!

    Vilken jäkla känsla, hoppas det här håller nu, men det känns faktiskt som om att det är våran tid nu{#lang_emotions_laughing} 

    Tack ska ni ha alla som hållt tummar och tår för oss! Hoppas vi alla får känna på känsla att vara PAPPA!!
    See ya, peace!

Svar på tråden IVF pappor...