• Iswara

    IVF pappor...

    *Puffar* tråden lite då jag är mitt i det första IVF-försöket med frun. Jag har insett att vissa av tankarna och rädslorna är desamma hos mig och frun, men att andra är helt mina egna..


    Audiatur et altera pars
  • Iswara

    Hallå Kingen!

    Min fru har varit förvånansvärt stabil under hela IVF-behandlingen hittills. Huvudvärk och så fick hon av sprayen och ömhet i magen och lite svullnad av sprutorna. Vi har inte gått igenom nåt försök med pergotime eftersom fruns syster blev så vansinnigt dålig av det preparatet och då avrådde ena läkaren detta.

    I vårt fall var det ganska få och enkla argument för och emot..

    Emot: Kan vi inte bli gravida på egen hand trots att utredningen inte visar ett smack så är det kanske inte meningen att vi ska ha avkomma tillsammans.

    För: Hur det än är så är det ju ett barn av oss. Vi har försökt under en tid och vill ju verkligen ha barn med varandra så detta är bara ett naturligt nästa steg när nu möjligheten finns.


    Jag var den som var mest emot. Det gick över!  Glad

    All lycka med adoptionen och om ni bestämmer er för IVF, så önskar jag er all lycka även med det.


    Dum spiro, spero!
  • Iswara

    Jag är benägen att hålla med dig. Det ÄR stort och stundom otäckt. Det jag tyckt varit värst under IVF-tiden är det faktum att vi som män har väldigt lite med processen att göra. Kvinnorna ska spruta sig fulla med hormoner och sånt, med allt vad det innebär för deras mentala hälsa, för att sedan stickas hål på med en enfots kanyl så äggen kan tas ut och befruktas för att sedan återinföras i livmodern med nån form av nål/kateter... Vi män behöver producera en utlösning i en plastburk. Ger ni er på IVF så råder jag till att vara så aktiv som möjligt för det är lätt att känna sig utanför!

    Fridens!

  • Iswara

    ET imorgon fredag. Ett enda stackars befruktat ägg var allt det blev av 9 plockade. Vi hoppas att det är en liten kämpe. På den positiva sidan kan sägas att nu vet vi varför vi inte lyckats bli gravida utan hjälp!!

  • Iswara

    Södra gästrikland här. Hemortsläkare i Gävle och IVF-kliniken i Falun!


    Litterarum radices amarae, fructus dulces.
  • Iswara

    Nelson80: ET gick bra, tackar som frågar. Nu hoppas vi att pyret trivs där det är och bestämmer sig för att bo kvar de närmsta 9 månaderna. Gratulerar till dottern. De små liven känns ännu mer som mirakel nu när det står klart att vi (jag och frun) inte kan få dem på egen hand!

  • Iswara

    Hallå igen allihop!
    Det ser tyvärr ut som om detta försök går åt skogen. Frun verkar stundom starkare än jag, vilket jag finner makalöst eftersom det blir hon som måste genomlida diverse hormonbehandlingar igen. Bara att bita ihop och ta nya tag!

    All lycka till Er!

  • Iswara

    Menstruation med mycket kraftig blödning och testet negativt. Har varit på g ett par dagar nu.

Svar på tråden IVF pappor...