Inlägg från: Konstatera |Visa alla inlägg
  • Konstatera

    Vad lyssnar du på just nu?

    Vi postar den här också. En riktig skatt. 





    Emili Dickinson i musikform. Kan det bli bättre? Svaret är nej! 

  • Konstatera
    Speakers Corner skrev 2015-10-07 18:35:09 följande:
    Men gud. Zara Larsson?

    Nej, nu måste vi höja kvaliten så här på kvällskvisten. Lyssnar själv på Jason Isbells alldeles strålande album, Something more than free, som är årets hittills bästa skiva. Slår tom Southeastern på fingrarna, och det är inte dåligt det. 





    Här har vi nu äntligen en fantastisk hyllning till the simple amercan, d.v.s den målgrupp som countryartister allt som oftast vänder sig till. Isbell slår dem alla på fingrarna. Världens bästa textförfattare just nu och en legendar in da making. 
  • Konstatera
    Brunhilde skrev 2015-10-08 12:38:40 följande:
    Äntligen?
    Får mig att tänka på det här eminenta bandet:
    Eminenta, utan tvekan.  Inte särskilt märkligt när de haft självaste Isbell som medlem. Hört Where the Devil Don't Stay från Dirty South? Riktigt skön! Hittar även många vackra alternativa countrydängor på BTCD, däribland Purgatory Line som mycket riktigt är fantastisk

    Men Jason Isbells soloverk slår ändå högre. Både Something More Than Free och Southeastern är riktiga mästerverk. Varvar teknisk perfektion med mångbottnad och målande lyrik. Och sicka perspektiv sedan.





    Children of Children är fantastisk också.





    Visst är det som sådant att Isbell verkar på en egen nivå i genren för tillfället. 
  • Konstatera
    Brunhilde skrev 2015-10-08 18:14:14 följande:
    Vad jag menar är att han har haft en ganska lång och framgångsrik karriär och hans startade sin solokarriär för lite mindre än tio år sedan. Sedan kan jag hålla med om att här i Sverige är just den scenen ganska liten. Det ser man inte minst på alt-country konserter här. Inte fullpackat direkt...
    Gillar honom skarpt, så tänker inte argumentera emot dig där, men han är en av många fantastiska musiker.

    Just nu lyssnar jag på Ashes av en annan fantastisk musiker.
    Jo, men nog får du hålla med om att Isbell nådde en ny nivå iom Southeastern? Eller tycker du att ex Sirens of the Ditch är ett lika starkt album? Mycket har sin grogrund i samarbetet med Dave Cobb, som hjälpte Isbell att finna ett mer stilistisk sound. Efter det har Isbell lyft sig från mängden av musiker inom americana. Nog finns det många duktiga musiker inom genren, men jag hittar ingen som levererat spår med en lika hög lägsta nivå under de senaste åren (med undantaget från Isbells mediokra covers på Born to Run och Mutineer). 

    Detta har ingenting med Sverige att göra. Isbell hyllas även på den amerikanska kontinenten av kritiker såväl som älskare av musik. 
  • Konstatera
    Brunhilde skrev 2015-10-08 19:22:44 följande:
    Det är ju det jag försöker säga. Hela alt-countryscenen är så ofantligt mycket större där. Här är det rätt nytt och en så länge lite udda fåglar som följer den.
    Sirens of the Ditch var hans första soloalbum och det vore konstigt om han inte utvecklats. Är inte så insatt i just Isobell (mer än att jag gärna lyssnar på hans låtar), men att få hjälp av Shooter Jennings producent är nog inte helt obetydligt för hans karriär.

    Lyssnar på:

    btw vad är BTCD? Bitcoins?
    Säger inget annat. För att hålla det enkelt. Scenen är stor i USA, men det är fortfarande som så att Jason Isbell sticker ut på den stora scenen med sina två senaste album. Vann ex årets album, årets låt och årets artist i fjolårets Americana Music Awards.

    Men visst finns det mycket annat bra också. 

    BTCD. Förkortning på Drive-By Truckers Brighter Than Creation's Dark

  • Konstatera

    För att bidra till tråden. 





    Tydligen hyffsat stora på Irland. Dock inte särskilt konstigt att de inte riktigt slagit internationellt med ett så pass USELT bandnamn. Däremot riktigt skönt band. Väldigt mycket Talking Heads, med en touch av .... WALK THE MOON månne?

  • Konstatera
    Brunhilde skrev 2015-10-08 20:14:03 följande:
    Jasså så enkelt. Här har jag undrat hur bitcoins kom in i bilden.
    Hehe, det kan man fråga sig. Men visst. Lite onödig förkortning där, PRECIS som om att vi snackade om något household. 
Svar på tråden Vad lyssnar du på just nu?