Inlägg från: fru Elle |Visa alla inlägg
  • fru Elle

    Vilda kottar snackar vidare V

    Molly får max sova en timme på dagarna, annars somnar hon inte på kvällen och det blir jobbigt för henne på morgonen. Ibland sover hon inte alls hemma och det är några dagar hon inte har somnat på dagis heller. Men alla är med och lyssnar på sagobok men alla barnen somnar inte. De som inte somnar får sen leka i ett annat rum men jag tror att de oftast går ut och leker. Så tycker det är lite självreglerande. Det går inte att väcka henne efter att hon bara har sovit i 30 minuter, då sover hon som djupast. Så de dagar hon somnar så får hon sova i en timme. Om hon börjar att ha problem att somna på kvällarna igen och hon slutar att sova på dagarna här hemma så kommer vi be dem skippa sovstunden på dagis helt. Känns inte som vi kan be dem väcka henne efter 30 min när vi själva inte kan väcka henne.

    I torsdags åkte jag upp till Stockholm och A var hemma med barnen. Var väldigt skönt att åka iväg efter dagar med gnällmataton. Såg utställning med Terakottaarmen och Zornutställning, på samma dag han jag med lunch på moderna muséet. Kände mig väldigt kulturell den dagen . Skönt att passa på att kolla sånt när man inte behöver ha koll på M som springer runt. Sen blev det lite shopping, restaurangbesök och gott vin och tid att bara umgås med mina kusiner, min mamma och min syster.


    Molly 080302 och Harry 100702
  • fru Elle

    Hos farmor och farfar så har Molly en vanlig 90 säng, vi brukar vika ett sängöverkast under bäddmadrassen för att det ska bli en kant. Molly brukar inte ligga still i sängen men det har funkat bra.

    Känns som dagarna bara rullar på, har varit lite förkylda den senaste tiden. Harry har börjat med smakisar och det funkar bra. Gillar inte alla sorter på än gång, men andra eller tredje dagen så verkar han acceptera den nya smaken. Kallops gillade han inte idag men det blir ett nytt försök imorgon.


    Molly 080302 och Harry 100702
  • fru Elle

    Nån gång när Molly var sjuk så tipsade sjukvårdsupplysningen om att det var öppet i Angered. Det var på en helg när många andra ställen hade stängt. När vi väl hade kommit dit så fick vi hjälp direkt av en barnläkare. Så skönt att slippa vänta när man är där med barn. Hopaps han snart är frisk igen nu när ni har fått medicin.


    Molly 080302 och Harry 100702
  • fru Elle

    Härligt med UL, så kul att få se de små liven därinne. Sen är jag så glad att det blir en tjej denna gång Maria, vet ju att du gärna ville det.

    Linda; Hoppas det ordnar upp sig och att hon fortsätter sova lite längre perioder, vakna varannan timme är ju inte kul. Vissa gånger kan man verkligen drömma helt knäppa saker, ibland undrar jag vad man får allt ifrån.


    Molly 080302 och Harry 100702
  • fru Elle

    Carina; Har svårt att förstå mig på när en del beter sig så idiotiskt som jag tycker att P gör. Sen verkar det ju bara bli värre och värre . Blir ju en fruktansvärt jobbig situation för alla inblandade, blir så ledsen när du beskriver hur det påverkar dig och lilla E. Att det blir "neggoinlägg" är väl inte så konstigt och inget som du behöver ursäkta tycker jag. Du bör nog se till att få underhållspengarna utbetalade via FK, så att du slipper tjafsa med honom om det.


    Molly 080302 och Harry 100702
  • fru Elle

    När Molly slutade med blöja så frågade jag om hon ville sluta. När hon ville sluta så gick vi och shoppade trosor, hon fick välja de hon ville ha och så köpte vi ett skydd till sängen. Slutade för några månader sen när hon var runt 2 1/2 år, på denna tiden har hon kissat i sängen en gång. De första veckorna hände det någon olycka på dagis men jag tycker det har funkat bra.

    Molly är inne i värsta trotsperioden, vill inte klä på sig, vill inte att jag ska gå från dagis. Tar sån lång tid när vi ska gå från dagis, blir vansinnig. Harry hinner ju bli varm i alla ytterkläder innan vi blir klara. Vill helst inte ha mössa eller vantar. Sen fryser hon inte så det är väldigt svårt att ta till det argumentet, är det bara några minusgrader så blir hon inte kall om händerna. Med detta eviga tjat om påklädning och att det tar sån tid gör mig tokig.

    Sen igår förutom de vanlig bråken så förstörde hon julkort som jag hade gjort. Vi satt och pysslade och hon ville kolla på kortet jag hade gjort. Medans jag håller på med annat så tar hon kortet och sätter sig under bordet och kladdar med gul penna över hela kortet. I och med att hon satte sig under bordet och gjorde detta så visste hon att hon inte fick. Jag blev inte glad. Den här gången tänkte jag visa att jag blev ledsen. Det märkte hon och kom och ville krama om mig och göra mig glad igen. 

    Så igår var ingen kul dag. Tycker det är så jobbigt när man själv tappar humöret. Har ganska bra tålamod men ibland så är det inte tillräckligt ;- ). Men idag efter dagis så gjorde vi några ärenden och på hemköp finns det mycket kul som man lätt kan bli ståendes vid så det blev lite tjat. Men då var det en som jobbar där som hörde oss som sa. Jag måste berömma dig för ditt tålamod, när jag handlar med mina barn så brukar jag bli helt vansinnig på dem.


    Molly 080302 och Harry 100702
  • fru Elle

    Jo jag brukar få höra att jag har bra tålamod, men det finns en gräns . Tycker det bara är så trist med allt tjat och bråk. Men tycker det verkar komma i den här åldern, speciellt när de har fått småsyskon. Axel började väl också efter att Vidar kom om jag inte minns fel. Maria jag hoppas att de inser att det också är trist med allt bråk, men det kanske är önsketänkande!

    Sen igår när de var här och städade sa Molly till de som var här, "jag bråkar med min mamma" och var jättestolt.  Sen att hon sitter och låtsas att hon inte hör mig men det syns att hon hör varenda ord. Bävar för när hon blir äldre ...

    Harry har hunnit bli en stadig kille, var på BVC i veckan och han väger nu 7955 gr och är 66,5 cm. Men han äter en hel del så det är väl inte så konstigt. Molly kunde ha storlek 68 ganska länge men nu har jag fått plocka bort det mesta. Storlek 74 hade vi inte alls mycket till Molly, gjorde ett hopp från 68 till storlek 80.

    Imorgon ska jag och A på julfest, inte så ofta vi kommer iväg båda två utan barnen.

    Trevlig helg!


    Molly 080302 och Harry 100702
  • fru Elle

    Nu har Molly snart varit sjuk i en vecka, förkyld, sen har hon haft feber. ögoninflammation. Öroninflammation på båda öronen och röd i halsen. Men nu är det en pigg tjej som springer runt här hemma.

    Satt precis och slog in lite julklappar när hon var upptagen med annat. När Molly ser de färdiga paketen så säger hon. Mamma slå in mer paket så gömmer jag mig här bakom dörren. Frågade henne om hon ville kika när jag slog in paket¨. Ja sa hon då, som Nicke gör ! Tror jag väntar lite med att slå in fler paket .


    Molly 080302 och Harry 100702
  • fru Elle

    God jul, hoppas ni har haft en härlig jul än så länge och god fortsättning. Åkte till Varberg den 22 och de vi skulle fira med kom senare på kvällen. M började kräkas på kvällen, kräktes fem gånger men sen dess har hon inte kräkts något mer. Ingen annan blev dålig. förutom kräkincidenten så har vi haft ett riktigt trevligt julfirande ! Trycker det är så fint med all snö som ligger på marken, men är glad att man inte måste ut på vägarna eller ta tåget när det är så mycket snö som ställer till det för alla som måste resa.


    Molly 080302 och Harry 100702
Svar på tråden Vilda kottar snackar vidare V