För oss som bakar
Vad menar man med kalljäsa?
Vad menar man med kalljäsa?
Skulle rulla cakepops i vitchoklad här om dagen. Jag hade en vit choklad från vårt västra grannland från en stad som börjar på O....
Chokladen var i knappform och till för att smältas. När chokladen var färdig satte jag ner tempen för att ägna mig åt att fixa till popsen lite märkte då att chokladen stelnat och värmde på för att få rätt konsistens. Men oj vad jag blev förvånad det gick inte chokladen blev bara fastare även med riktigt hög värme, vatenbad osv. Det gick inte alls att rulla fina bollad det blev klumpigt och ojämt... Vad gjorde jag för fel?? Kan man inte smälta på vit cholkad en andra gång? Kan det vara ngt med just det märket???
Hjälp mig här jag vill INTE råka ut får detta igen!!
En sak till...Ni som bakar julgodis redan nu på tex grädde hur förvararn ni ert snask? Håller det sig fram till jul eller räknar ni med att det skal ätas upp under de kommande veckorna och gör nytt till själva julhelgen? Hur skall man tänka? vad kan frysas? jag vill inte stå med allt dagen för julafton så det skulle kännas skönt att vara ute i god tid...
Tacksam för svar !
HEJ ALLA bakkunniga!
jag har köpt lite "smakaromer" och undrar nu över dosering. Jag hade tänkt att baka citroncupcakes och smaksätta min smörkrämstopping med citronarom. Hur mycket skall man ha i en normal sats? Är dt droppar vi snackar om eller skall man ha i halva flaskan typ någon ml?
Behöver hjälp snarast skall baka i em.
Tack på förhand !
//Maria
Hej både jag och sonen fyller år i slutet av feb. Jag har n,u efter att ha samlat mod i flera månader och genom att läsa och inspireras av massor med bloggar, bestämt mig för att baka min första tårta som skall vara lite mer kompliserad. Tänker mig att jag skall täcka den med sp. Jag har sett så många fina bårder ni klr era tårtor med längst ner på sidorna. Har leta men inte hittat någon som jag gillar. Dessutom skulle jag viöja ha fina neutrala bokstavsstansar att trycka ut tex med till tårtan.
Har du lust att tipas mig på bård och eller bokstavsstansar. Visa gärn en blid eller länka till din bogg och glöm inte tala om var du handlat.
Hoppas på många svar det skulle uppsattas massor om du vill ta dig tiden att hjälpa mig en här gången!!!
Tack på förhand!
Maria och Alex
Har massor med jordnötssmör hemma vad skall jag göra av det? gärna någon småkaka eller liknande
En fråga till er som bakar surdesbröd. Har köpt den färska surdegen från kronjäst. Udrar om det är någon som i tället för att jäsa den i rumsemp, povat receptet på burken fast kalljäst uder natten i kylskåp i stället. hade tänkt baka oh bjuda på färskt bröd i morgon förmiddag, men hinner inte både sätta degen och låta den jäsa 2 omgångar innan gräddning. Tänkte därför på om det skulle gå att jäsa över natte kallt och grädda lagom til frukost i morgon fm. Vad tror ni som bakar mkt bröd, unkar det?
Tacksam för svar snarast!
Hade så tänkt mig att pröva att kalljäsa rundstycken över natten. Någon som har ett bra recept gärna på lite grövremjöl typ grovt rågmjöl eller liknande.
Sitter du på ett gott recept dela gärna med dig!
Smakråd någon!!...
Ska bjuda på tårta på jobbet på fredag. Har bakat botten idag smaksatt med lite vanilj och massor med citron. Tänkte ha lemoncurd i första lagret och i det andra en smarrig citronmousse. Tänkte täcka med en smörkräm på philadelfia ost och smaksatt med citron. Skippar marsipan/ sp... Nu börjar jag fundera på om et ska vara ett lager med någo typ av chokladfyllning också, typ chokladbollfyllning etc? Blir det konstig så? Eller ska jag gå på det jag tänkte först och göra en frisk sommar fräsh citrontårta helt enkelt??
Vad tror ni??
Vi ska ha kalas för yngste sonen som fyller 4 nästa lördag. Han har önskat sig en lakristårta. Ingent bestämt motiv eller utseende bara viktigt att det är lakris. Jag har även planerat att baka en mastig hög chokladtårta fylld med rårörda hallon, geishafluff och vanlijkräm. täkt med chokladganache... Det blir en riktigt maffig tårta för chokladälskare. Därör skulle jag vilja att den andra tårtan går att ätas av alla som inte vill ha choklad dvs även vuxna och barn. En laktis tårta för mig känns lite barnslig i smaken tänker jag.... Jag vill därför be om tips på hur jag kan uppfylla min sons önska om en lakristårta och samtidigt göra den atraktiv för vuxna. Vad tror ni ge mig gärna förslag på hur du skulle löst det uppdraget
Tusen tack på förhand
//Maria
Jag vill väldigt gärna ha era recept på lakrismousse och fluff....
jAG HAR använt stevia när jag tex gjort cheesecake på mandelmjölsbotten. Har då använt steviaströ från ica märker ingen eftersmak alls använder även steviaströ när vi gör tex glass i maskinen eller för att söta äppelmoset som jag kokar själv... funkar toppen!!!