Inlägg från: BrödernaBus |Visa alla inlägg
  • BrödernaBus

    För oss som bakar

    Hej!

    Jag behöver lite hjälp!!
    Jag misslyckas alltid med mina kladdkakemuffins. Dem blir som vanliga chokladmuffins - toppiga och torra och inte alls sega och kletiga som dem ska vara. Vad gör jag för fel?

    Tacksam för alla tips/råd och recept jag kan få :)

  • BrödernaBus
    LinnElin skrev 2010-04-07 06:55:47 följande:
     Hur länge har du dem inne i ugnen? 
    Det står i receptet att dem ska gräddas i 10 minuter men jag brukar ta ut dem efter 8-9 minuter
  • BrödernaBus
    LinnElin skrev 2010-04-07 15:02:32 följande:
    Ok. Nu vet jag inte vad du har för recept men plitar ner det jag har och har nog aldrig misslyckats med dem. Sen så är ju alla ugnar olika... Kladdiga chokladmuffins 2 ägg 2½ dl socker 4 msk kakao 1½ tsk vaniljsocker 1 krm salt 100 gr smält smör 3 dl mjöl Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör till en slät smet. Fyll formarna med 3/4 och grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 min i 175 grader.
    Det ser ut att vara samma mängder som i det recept jag har men där ska dem bara gräddas 10 minuter.
    Men jag sak prova ditt och se om det går bättre!
Svar på tråden För oss som bakar