Jungblom skrev 2011-11-07 10:02:00 följande:
Jag har bakat spritskakor för ganska länge sedan, men det gick inte med vanlig spritspåse utan man fick använda en sådan sprits helt hårdplats. Efter några försök blev de faktiskt bra.
Sonrisa skrev 2011-11-06 21:40:39 följande:
Tyvärr har jag inget svar, men precis samma fråga! Jag försökte med en deg som skulle vara till spritskakor, i princip bara smör, socker och vetemjöl, men den var alldeles för hård så det fungerade inte alls...
Sen tänker jag, om det är för mycket smör i degen så smälter de väl ändå bara ut i ugnen, som kolakakor, så jag förstår inte hur de ska kunna hålla formen...
Tack snälla tjejer för svar!
Kakorna höll visserligen ihop men trodde som sagt det skulle vara lättare att spritsa.
Har en sådan sprits i hårdplats och försökte mig på att göra hjärtformade kakor med den.
Kanske kan det vara lättare med en annan form?
Något jag inte gjorde som kanske gör degen enklare att spritsa är att vispa den med elvispen.
Den blir tydligen luftig då och kanske blir det enklare.
Får testa helt enkelt.
Man blir otroligt sugen på att baka när man ser alla er godsaker.