Inlägg från: Ezqilina |Visa alla inlägg
  • Ezqilina

    För oss som bakar

    Hej där!
    Någon som vet om man kan spritsa kristyr på chokladganache? Vill garnera en tårta som ska täckas med chokladganache och undrar om det går använda kristyr eller om den kommer smälta..?

  • Ezqilina

    Hej på er!
    Har fått i uppdrag att baka en tårta och önskemålet är ett lager mousse högst upp och sedan marsipan/sugarpaste ovanpå. Någon som vet om det funkar eller om man måste ha en tunn botten överst? Om inte, behöver man isåfall fodra med något eller klarar marsipan/sp mousse utan att svettas?
    Tack på förhand!

  • Ezqilina

    Hey people!
    Ngn som har en åsikt gällande pastafärger till marsipan?
    Squire Kitchen eller Rainbow Dust, vilken är bäst?

  • Ezqilina

    Den här fyllningen är sjukt god till tårtor!! Speciellt om man inte är så förtjust i gräddiga, sötsliskiga saker...

    500g mascarpone
    Drygt 3 dl vispgrädde
    2,5 dl röd marmelad av god kvalitet (körsbär eller hallon är de godaste av de jag testat hittills)
    120g strösocker
    1/2 tsk vaniljpulver

    Vispa samman mascarpone, grädde, socker och vaniljpulver till enfluffig, fast kräm. Tillsätt sedan marmeladen och vispa så allt blandas jämnt.

Svar på tråden För oss som bakar