SunnyDay skrev 2010-02-10 22:51:01 följande:
Detta hjälper dig förmodligen inte, men min mamma har ett recept på kakor som kallas millitonformar och som likar det du beskriver. Googlade dock detta namn utan någon träff så de heter säkert någonting annat egentligen. Det är typ mördeg man trycker ut i en form och däri klickas en smet med bla. ägg precis som du skriver...
Okej, ofta har man ju lokala eller rent av egna namn på bakverk också så det kan ju vara så.
Jag har fudnerat på att göra typ mazarindeg imorgon och pressa ut i formar, grädda dessa och sedan fylla med någon vaniljkräm helt enkelt. Lite frukt på toppen, kiwi och mandarinklyftor samt ev. lite grädde kunde kanske fungera. Vill dock minnas att vanljkrämen jag gjorde inte var sådan på paket utan något med ägg. Haha, borde skrivit upp receptet då jag gjorde det förra gången. (Gissar dock att jag hittat det i sju sortes kakor så där har ni min nattläsning idag)