Svar på tråden MajMammor 2007 15
 • Ahrodi­e
  Tis 23 feb 2010 18:33
  120899 visningar
  2830 svar
  Inlägg från Ahrodie Visa alla inlägg

  MajMammor 2007 15

  Melisabeth; {#lang_emotions_sunny}


  Mamma till 6 härliga ungar =)
 • Ahrodi­e
  Tor 4 mar 2010 12:29

  Tess82: Lycka till med jobbet! Sitter i samma sits här lite och usch vad jobbigt det är . Grymt svårt att ta sig tillbaka efter x-antal år som mammaledig. suck! Lite svårt att skaffa mer arbetslivserfarenhet inom ämnet när man inte får in foten någonstans :-P.

  Krya på er alla sjuka!


  Mamma till 6 härliga ungar =)
 • Ahrodi­e
  Lör 13 mar 2010 18:42

  Joline vägde in på 12.5 och går stadigt upp i sin egen takt. Jag tror att på henne växer bara benen, för nu har hon vuxit i sina 98 jeans på längden {#lang_emotions_wink} . Uppföljningsbesök på Celiakimottagningen på tisdag så då blir det nya prover, vägning och mätning hos dom.


  Mamma till 6 härliga ungar =)
 • Ahrodi­e
  Lör 13 mar 2010 19:34

  DP: Det är lite svårt att säga vilka symtom som var vad eftersom det varit både celiaki och mjölkallergi och dom kan vara lite lika och även beroende av varandra. Men ja hon hade och får fortfarande om hon får gluten i sig, väldigt illaluktande diaréer. Det märks och känns direkt på lukten *urk*, den är väldigt speciell. Andra symtom har varit grinighet/argsinthet/ilska och svårt att sova i kombination med väldigt stort sömnbehov. Hon orkade inte vara vaken mer än 3 timmar åt gången och sov middag 2 gånger per dag 2 timmar åt gången. Hon har fortfarande samma symtom när hon får i sig sådant hon inte tål, blir jättetrött, argsint och irriterad samt numera ofta prickig . Under den glutenprovokation som gjordes blev hon så dålig att vi blev inlagda på dropp i 3 dygn, allt bara rann ur i form av ren vätska och slem och elektrolyterna var åt skogen.

  Enligt allergitester som är gjorda är hon inte allergisk mot någonting, men det är ganska uppenbart att hon är allergisk mot vissa saker, vi har nämligen tagit kort på hennes utslag efter vissa födoämnesintag samt kontakt med huden av vissa saker. Förra gången vi var där sa vi att vi skulle göra en lite mer noggran screening av allergier den här gången, mest för dagis skull.


  Mamma till 6 härliga ungar =)
 • Ahrodi­e
  Sön 14 mar 2010 09:34

  DP: Det här med att jaga vattkoppor har i alla fall hängt med sedan mina stora var små och min äldsta blir 25 i år. Men det är en sjukdom du absolut vill ha som barn, för som vuxen kan den vara riktigt grym. Min kompis hade inte haft den och fick den som 30 åring. Hon åkte in och ut på sjukhuset och behandlades med morfin för smärtorna för att hon blev så dålig.


  Mamma till 6 härliga ungar =)
 • Ahrodi­e
  Sön 14 mar 2010 15:30

  DP: ajajaj stackarn inte skoj det där inte!

  Kavat: Jo, det vi vill är ju att kunna lämna en lista till dagis där kokerskan verkligen anstränger sig för Jolines skull. Hemma kör vi helt enkelt uteslutnings- och testmetoden ganska oberoende av vad testerna säger hehe.


  Mamma till 6 härliga ungar =)
 • Ahrodi­e
  Tis 16 mar 2010 08:41

  DP: gå ut är helt okej, vara bland andra människor är nog att avråda. Man brukar(brukade) säga tills skorporna trillat av (i alla fall de flesta), vet inte om det har ändrats. Om hon smittar andra vuxna så kan dom bli riktigt sjuka. Har man haft vattkoppor som barn kan man få bältros som vuxen. Äldre som får det kan blir väldigt dåliga.


  Mamma till 6 härliga ungar =)
 • Ahrodi­e
  Tis 16 mar 2010 08:44

  Fel av mig, hittade:

  *En person smittar från och med cirka 3 dagar innan utslagen bryter ut, tills samtliga blåsor har torkat in. Det tar cirka 10-20 dagar från det man smittats med vattkoppor tills sjukdomen bryter ut.


  Mamma till 6 härliga ungar =)
 • Ahrodi­e
  Tis 16 mar 2010 13:39

  Tja, jag fick bältros av mina barns (joline och michelle) vattkoppor, någon vecka eller så efter dom :( Får jag vara en myt då? . Nåja, enligt doktorn på min vårdcentral så fick jag det av deras vattkoppor, men jag skulle inte bli förvånad om doktorerna här har fel! Jag är inte så himla imponerad av dom jag har träffat på lättakuten här...

  Jols är 93cm lång och väger 13kg idag på sjukhuset . Massa stick i fingrarna blev det för allergitester och som plåster på såren valfritt godis på pressbyrån (inom tillåtna ingredienser förstås). Valet föll på 4 bananer!


  Mamma till 6 härliga ungar =)
 • Ahrodi­e
  Tis 16 mar 2010 18:34

  Jolines (och Michelles) pappa är dock 194 lång så det finns vissa misstankar om att flickorna kommer bli hyfsat långa.


  Mamma till 6 härliga ungar =)
 • Ahrodi­e
  Tis 16 mar 2010 19:09
  2små2stora skrev 2010-03-16 17:03:53 följande:
  Nu har vi nog fått en förklaring på varför J har varit så dålig under vintern. Fick en lapp från köket idag att de nu har upptäckt att den sås de har gett till J har det varit soja i. Har funderat under en längre tid varför hon är så kass i magen titt som tätt.
  Lite dåligt tycker jag
  Mamma till 6 härliga ungar =)
 • Ahrodi­e
  Mån 5 apr 2010 22:43

  Heoo: Välkommen tillbaka hem och himla skönt att hon är bättre nu! Säger som Kavat, klart ni hade rätt {#lang_emotions_wink}.

  Grattis till förlovningen Sötboll!

  DP: 18 år! inte dåligt! {#lang_emotions_sunny}

  Här har Jols bestämt att toaletten inte kommer svälja henne och pottan är nu helt skippad. Vi har dock kommit överrens om att hon bara får torka sig själv när hon kissat, bajs då ropar man på mamma!

  3bus: Låter som ett bra pris på köket, förstås beroende på hur mycket som är inkluderat. Just kök tycker jag är jättekul att pyssla ihop!

  Jag har inte alls hängt med i alla syskon som kommit, så grattis till alla som fått och väntar! Här är det ju färdigproducerat men dottern är i v.33 med barnbarn nummer 2 {#lang_emotions_kiss}, så honom tänkte jag låna lite när han kommer. Jag tror inte att min nu 2½ åriga dotterson har något emot att låna ut lillebror och ha mamma för sig själv då och då {#lang_emotions_wink}, och Joline som är bebistokig får vara lite storasyster.

  Krya på er alla magsjukor och andra åkommor!


  Mamma till 6 härliga ungar =)
 • Ahrodi­e
  Tis 6 apr 2010 11:09

  DP: Här är det också bara mamma som gäller. Det är också mamma som ställer krav och är "hård", men samtidigt den med stora famnen och goset. Liksom 3bus låter vi det bara vara så, lite trist för maken ibland med i och med att jag har 4 stora barn innan vi träffades så har det liksom fallit sig så att det är jag som har sista ordet. Låt du pappa göra allt ett tag, hon kanske är i en fas då hon behöver ha det så?

  3bus: Ah, jo nya bänkar och luckor gör mycket!


  Mamma till 6 härliga ungar =)
 • Ahrodi­e
  Sön 1 aug 2010 12:13

  3års kontrollen passerad här också nu. 94cm och 13kg prick . Mest ben tror jag bestämt,. fått börja köpa 104 i byxor Förvånad.

  Jag har äntligen fått jobb så det har blivit allt mindre tid till saker som FL, även om jag försöker hålla koll på "mina" trådar. Jobbar fram till sista augusti som projektledare och byter den 1a september till systemutvecklare där den sista är en fast anställning dock med provanställning före Skrattande.

  Jag vet på ett ungefär vilka här som fått smått och vilka som väntar, men jag blandar förstås ihop allt stup i kvarten.. åldersrelaterat? . GRATTIS på er alla som fått smått sedan jag sist var här inne!

  Håller tummarna för er som försöker! Flört

  Själv har jag äntligen fått tid för sterilisering Skrattande. I september, 2 veckor efter jag börjat nya jobbet, blir det av!

  Kram på er alla!


  Mamma till 6 underbara barn och 2 goa barnbarn!
 • Ahrodi­e
  Sön 5 sep 2010 19:15

  3bus: Grattis! Jösses.. var det redan dags tiden bara springer iväg!


  Mamma till 6 underbara barn och mormor till 2 goa barnbarn!
Svar på tråden MajMammor 2007 15
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.
Svara i tråden...