• Äldre 11 Feb 08:52
    152572 visningar
    2830 svar
    2830
    152572

    MajMammor 2007 15

    Hoppsan vi glömde visst att hålla koll på tiden.

    Här samlas vi mammor som fick våra godingar 2007 som visar sin egen vilja och vi fyller på skaran av barn med syskon.

    Men det är majmammor 2007 vi är {#lang_emotions_smile}


    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • Svar på tråden MajMammor 2007 15
  • Äldre 25 Oct 07:29
    Kavat skrev 2010-10-24 21:53:19 följande:
    Han låter precis som vår lilleman som han var när han var bebis och även dottern. Och de var ju allergiska. Du har inte funderat mer på om det faktiskt är så att han inte tål mjölkprotein eller något annat, trots att eksemen försvann?
    Borde det inte visa sig på något mer sätt? Han är ju oftast nöjd när han är nyäten och inte trött... Inatt var det dock holabalo då jag testade att äta lök i lasagnen igår... gick inte alls det, stackarn
    »-(¯`v´¯)-> Leya -07 & Billy -10 »-(¯`v´¯)->
  • Äldre 25 Oct 09:24

    Kevin va supernöjd över snön häromdagen




    Han ville ut när han vaknade vid 6, men jag fick stopp på honom!!!


     
  • Äldre 25 Oct 09:27

     


    memba skrev 2010-10-25 09:24:15 följande:
    Kevin va supernöjd över snön häromdagen

    Han ville ut när han vaknade vid 6, men jag fick stopp på honom!!!


     
    Haha, här har vi fortfarande höst (bild från gårdagen):

    »-(¯`v´¯)-> Leya -07 & Billy -10 »-(¯`v´¯)->
  • Tess82
    Äldre 25 Oct 11:02
    Memba och DP, vilka härliga bilder. Hemma har vi lite snö men här hos mamma är det ingen alls.

    Linnea vaknade strax före 23 igår och grät och hade ont. Riktigt jobbigt för jag visste först inte var hon hade ont så jag jagade upp mamma för lite stöd och råd. Visade sig vara öronen som gjorde ont. Hon somnade om efter kanske 30 min och sov en timme sen var vi vakna till runt 2 inatt innan hon somnade riktigt igen. Sov då till 6 och hade inte alls så ont när hon vaknade och vi somnade om igen och sov till 8.30. Tycker lite synd om min mamma som säkert också varit vaken när Linnea varit ledsen, hon ska först jobba hela dagen och sen på möte så hon kommer hem först vid 19.30. Örvärken kom i samband med en rejäl förkyldning som också bröt ut inatt men hon har ingen feber så VC sa att vi skulle köra med alvedon och nässpray eftersom hon inte verkar ha ont idag. Får hoppas att det går över av sig själv och att hon slipper få mer ont. Hade bokat in ett besök på kyrkis här idag med en gammal kompis och hennes dotter men vi hoppade över det, känns lite fel att komma när hon är så förkyld även om hon är pigg och orkar hålla igång lite ändå.
    Linnea -07
  • Äldre 25 Oct 13:03

    Här var snön kortvarig. Idag har vi ett underbart höstväder. Kallt men strålande sol.


    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07, William 100904~~
  • Äldre 25 Oct 18:17

    Har någon börjat fundera över julklappar? Vad ska man till våra 3-åringar? Julia säger att hon vill ha en rosa bil och då menar hon en riktig bil, men jag har svårt att tro att mannen går med på det haha

  • Äldre 25 Oct 20:15
    2Fina skrev 2010-10-25 07:29:34 följande:
    Borde det inte visa sig på något mer sätt? Han är ju oftast nöjd när han är nyäten och inte trött... Inatt var det dock holabalo då jag testade att äta lök i lasagnen igår... gick inte alls det, stackarn
    Det var inte mängden mjölk och ost i lasagnen han reagerade på? En tanke bara..

    Nej, du, jag vet inte. Jag bara har alltför stor erfarenheter av mina barn som enligt BVC var helt friska och inte allergiska... Men så var det ju inte. Jag "plågade" dem helt i onödan känns det som, men det var ju ingen som lyssnade...
    Det som märktes tydligast på dem var just att de hade så himla svår att sova och komma till ro. De kunde inte bara somna i famnen osv som många andra barn kan. De låg och vred sig på nätterna. På dagarna var de båda rätt glada när det var underhållna. Alltså när det fanns någon att "prata" med eller titta på så de blev distraherade.
    Men ingen av dem hade speciellt mycket eksem eller prickar. Kom och gick lite över tiden, men de såg aldrig så illa ut och BVC sa ju att det var hormonprickar..
    Bajset var väl det som jag i efterhand kan säga är typiskt allergibajs. Det luktade mer och frätte sönder och det blev blåsor. Dottern hade inte alls lika jobbigt bajs som sonen, men han kunde inte ha en bajsblöja mer än ett par minuter utan att han blev superröd och irreterad. Och i efterhand är det ju självklart. Han var ju allergisk mot sitt eget bajs. Tänk hur det såg ut inne i magen då... Inte konstigt han spydde och var ledsen ofta... Men han växte och gick upp i vikt som han skulle och då var allt ok enligt BVC...

    Men svaret på din fråga är man kan ha ett symptom eller alla. Allt från eksem, prickar, sömnsvårigheter, snuva, diarré/förstoppning eller både ock, blod i bajset, hosta, arg/ledsen/irreterad, växer dåligt osv osv.
    Sen verkar ju min lille nu inte sova när jag äter vitlök eller paprika, men vi får se om så är fallet.. Det måste ju inte vara mjölk heller även om det är den absolut vanligaste allergin.
  • Äldre 25 Oct 20:38

    Att lyckas lista ut vad det är som gör att barnen inte sover är en hel vetenskap. Vi råkade ut för att J fick fullt med nässelutslag i lördagskväll.

    W verkar mycket bättre i sin mage nu om jag bara håller mig från lök och kål. Mjölk funkar om jag har det i kaffet eller som ost. Men inte som glass.


    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07, William 100904~~
  • Äldre 26 Oct 11:16

    Julklappar... Jag har redan köpt 2 till Kevin!! Litet lego, en låda å en bok! Han älskar att läsa böcker..

  • Äldre 26 Oct 13:04

    Julia har tröttnat på böcker. Vi har varit medlemmar i Go Boken sedan hon föddes och köpt alla bokpaket så vi har en massa böcker. I sommras bytte vi till deras ABC klubb och de böcker gillar, det är de som är godnattssagor just nu.
    Har än så länge köpt princesspussel och princess matservise till henne

Svar på tråden MajMammor 2007 15