• Äldre 11 feb 08:52
  125221 visningar
  2830 svar
  2830
  125221

  MajMammor 2007 15

  Hoppsan vi glömde visst att hålla koll på tiden.

  Här samlas vi mammor som fick våra godingar 2007 som visar sin egen vilja och vi fyller på skaran av barn med syskon.

  Men det är majmammor 2007 vi är {#lang_emotions_smile}


  ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
 • Svar på tråden MajMammor 2007 15
 • Tess82
  Äldre 14 dec 21:53
  tanucik skrev 2010-12-14 17:08:28 följande:
  oj, då har jag alltså tur med Julia. Hon vaknar 1 gång på 2-4 veckor, så riktigt sällan
  Längtar efter lugna nätter så man får sova nångång, men du kanske får vara vaken med den lilla istället.

  Imorgon ser det ut att bli jobb och dagis igen. Linnea har varit pigg och bra i ögonen hela dagen så ett par dagar på dagis kan nog göra gott för sen blir det jullov i drygt två veckor. Hon vaknade nyss och var ledsen men det händer ju ibland ändå så vi får se hur natten blir och hur hon verkar imorgon. Idag har energin varit på topp iaf.
 • Äldre 15 dec 01:22

  Ojdå, då var ju inte Leya ensam om att vakna på nätterna. Hittills inatt så har hon inte vaknat men däremot Billy som ätit och varit go, ända tills man ska lägga ner honom i sängen igen.. SKRIK... jaja, jag sittter här för nu är jag envis så han skriker i babysittern bredvid... dumma mamma..... Obestämd


  »-(¯`v´¯)-> Leya -07 & Billy -10 »-(¯`v´¯)->
 • Tess82
  Äldre 15 dec 18:27

  Lämnade en trött Linnea på dagis idag som helst ville stanna hemma . Kändes inte så skoj men hon var ju frisk och jag hade en tid hos tandläkaren och en hel del att göra på jobbet. Dessutom så blir det två dagar på dagis och sen julledigt i över två veckor.

  Jag sover hos mammsen inatt men fick rapport om att det varit bra på dagis men hon hade sovit länge. Kan ju bero på att hon vaknade 4.30 imorse och krånglade bra länge innan hon somnade igen för att sedan bli väckt 6.15 igen så jag förstår att hon var trött, det var vi två som var...


 • Äldre 15 dec 21:19

  Vakna på nätterna? Ja hon vaknar nog till någon gång och klättrar upp till oss men hon säger inget och "stör" oss inte, så vi vet sällan när det skett, vi bara inser när vi vaknar att hon krypit upp till oss
  Däremot så skulle jag ju behöva ta upp o kissa henne men jag är helt enkelt för lat för det. Nu har bakslagen varit så till den gräns att jag återinfört blöja sen en tid tillbaka...och den är oftast väldigt våt på morgonen

  En grej som jag tycker är lite jobbig också är hennes humör och uppförande när hon är trött. Idag hämtade jag 16.30 från dagis och hon blir så "jävlig". När vi kom in så började hon gallskrika för det krångla lite vid avklädningen. inte fick jag hjälpa henne heller så hon låg nog på golvet och gallskrek i en kvart eller nåt. Sen ropa hon på mig för då hade hon inte brytt sig i att hon var kissnödig när hon låg där o var arg så hon kissa ner sig, med overall och allt


  Jolina är helt underbar!
 • Äldre 15 dec 22:08

  Mumia, usch vad trist.. Men det kommer väl det med.

  Här funkar det för det mesta jätte bra, både med sovning på nätter och kissning. Dock när har han fått i sig saker han inte tål, ja, då vaknar han flera gånger och är pigg mitt i natten och kan inte sova och kissar även på sig ibland.
  Jobbigt, men skönt att det funkar bra mestadels.

  Han kan ibland vakna av att han drömmer och då får han kissa och sen somnar han om snabbt, men det är också sällan numera.

  Sover han middag (som idag slocknade en timme på eftermiddagen) så har han jätte svårt att somna, så middag sover vi helst inte.

  Annars så knallar det på här hemma. Liten är 4 månader nu! Tiden går fort, allt för fort! Men det är väldigt härligt med bebis igen som bara skrattar och ler och tycker att mamma är världens bästa. Hjärta Inget ont om en 5-åring och en 3-åring, men ibland är de inte så roliga att ha att göra med. Envisa till tusen och vill inte, kan inte och ska göra allt tvärtom är just nu 3-åringens melodi.

 • Äldre 16 dec 04:41

  K Kavat; Å, "kan inte" känns igen, kan vara frustrerande när man vet att de kan men de vägrar ens att prova!

  Ja, trots är inget roligt!! Vi kör med att räkna till 5 vilket funkar bra än så länge, sen om det är en bra metod eller ej får vi fråga Anna Wahlgren om , haha!!! Ho heter la så???!!!
  Kevin får välja, han städar upp sina grejjer annars åker de i soporna, så räknar vi till 5, och då städar han minsann ... Som exempel!

 • Äldre 16 dec 14:06

  memba- haha, så kör vi också, fast vi räknar till 3. Och kör också med att annars åker allt i soporna. Min mamma körde också med att räkna till 3 och det funkade fint, jag blev inte skadad av det.
  Känns som vissa dagar har Julia bestämt sig för att få mig att tappa tålamodet medan vissa dagar är hon en ängel

 • Äldre 16 dec 16:25

  Ja, ibland undrar man om de retas med flit!!! î??

 • RosaNa­pp
  Äldre 16 dec 16:54

  Om V inte städar undan sina leksaker så beror det oftast på att det är för många leksaker framme att det blir svårt för honom att hitta något att börja med. Så då brukar jag säga vad han ska plocka, då går det mycket lättare. Istället för att säga "plocka leksaker" så säger jag "plocka upp bilarna och lägg undan dom" och fortsätta så.
  Men V är en riktig liten hjälpreda numera. Är med och lagar maten, byter blöjor på Er, hämtar kläder till Er, städar undan när jag ska dammsuga, samlar ihop smutstvätt, hjälper lillebror A med att visa hur han ska göra och vad han får/inte får göra etc etc.
  Han hade en jobbig period när han började på förskolan, minns inte om jag berättade det, men nu är det stor skillnad. Sällan han blir arg och blir han det numer så är det långt mycket lättare att komma igenom än tidigare.

  Men det märks ju när han fått i sig saft (eller som jag tror numer, tillsatser av olika slag). Han pissar som ett såll och olyckor på natten händer inte en gång om jag säger så. Så hos mig får han inget sånt, inte ens vanligt godis längre. Händer inga olyckor. Hos pappan får han saft flera gånger om dagen. Pissar på natten därefter också...

 • Äldre 16 dec 17:14

  Jag brukar hjälpa till att städa, säger att vi gör det tillsammans! Ibland villsäga!

  Fy vilken snöstorm vi har och har haft hela dagen! Jag har passat på att städa!!

Svar på tråden MajMammor 2007 15
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.