Inlägg från: Linthe |Visa alla inlägg
  • Linthe

    MajMammor 2007 15

    2Fina skrev 2011-09-19 07:42:24 följande:
    Usch, nu blir jag rädd, tänk om hon blir ännu värre när hon är 6?

    Ibland när jag ska läsa saga för henne så kan hon hållla för näsan för hon tycker jag har dålig andedräkt (!), sen när jag ska gå och lägga mig i min säng så hon får somna själv så kan hon säga -men mamma, du är fin! (ungefär som hon måste kompensera att hon tyckte jag luktade illa ) Lite sött men också en sån där WHAT? kan man sånt där när man är 4 år?

    Jag känner också igen mycket av det du skriver. Linnea funderar ofta om vi tycker att hon är dum om vi säger ifrån när hon gör något fel men jag försöker förkara att hon inte är dumt men det var fel det hon gjorde. Hon har just nu ett väldigt humör som jag har svårt att tackla, arg och sur för minsta motgång. Jag försöker behålla lugnet och inte bråka om småsaker men det är inte lätt alla gånger.
  • Linthe
    2små2stora skrev 2011-10-28 21:43:44 följande:
    Vilket fint namn

    Hur får man en 4 åring att äta?? J äter typ 1 gång/dygn och har senaste månaden tappat 500g. 

    Ja du inge bra tips tyvärr, ge henne det hon tycker om kanske? Men det kanske inte hjälper? Linnea äter oftast bra och ber om macka om hon ätit dåligt till middag så vi har inte det problemet tack och lov.

    Här är det mer problem med humöret, hon blir lätt arg och "dumma mamma" får ut för det mesta. Nu är mannen i USA igen och hon längtar jättemycket efter pappa så jag är ju skurken och pappa den snälla så hon vill inget hellre än att pappa ska komma hem. En vecka till innan han kommer dock. Har även svårt att få henne att sova om mornarna, vaknar 6-6.30 både vardag och helg så jag längtar efter en sovmorgon. Bävar inför söndag då hon säkerligen vaknar 5 eftersom vi ställer tillbaka klockan en timme...
  • Linthe
    2små2stora skrev 2011-10-28 22:15:24 följande:
    Idag har hon ätit lite yoghurt, 1 banan, 1 clementin, 1 delicatoboll, 3 pepparkakor och lite majs. 

    Igår åt hon lite youghurt till frukost, frukt i samlingen och lite lunch. Ingen middag. 

    Oj ja det var ju lite väl lite att få i sig kanske, hoppas att hon får tillbaka aptiten snart.

    Har precis lämnat min lilla skrutta hos mormor så nu ska jag passa på att sova och städa lite innan jag ska hämta henne imorgon igen. Kan behöva ladda batterierna lite inför sista veckan själv hemma, blir ju lite stressigare än vanligt bara att veta att man är själv om allt. Är så glad att jag inte är ensamstående och en eloge till alla som är det och fixar att göra allt själv jämt. 
  • Linthe

    Här har vi Tomten i Mora på Tomteland. Går nog inte att skicka önskelistor dit men man kan lämna den själv till tomten, Linnea lämnade napparna där när hon var 3 år =).

    Cii, härligt med praktik hoppas att det kan leda till mer jobb sen då.

    Mevea, välkommen tillbaka, inte så aktiv tråd längre men vi är några som hänger kvar. Hette Tess82 tidigare.    

  • Linthe

    Hej, vad kul med lite aktivitet här i tråden. 3bus, härligt att J mår bättre men trist med fk strul, till jul är det ju extra trist att vara utan pengar.
    Paraflax, oj vad bra kämpat. Ska det bli vidare studier sen eller ville du bara läsa in gymnasiet?
    Vi är klara med julklappar, ska bara slå in de sista i veckan. Fattas lite mat som ska inhandlas men jag väntar in julkassen på jobbet först som innehåller bl.a. julskinka onödigt att handla innan jag vet vad vi får.
    Har ni fått nån snö då? Här där jag jobbar har det nog kommit drygt en dm sen igår och fortsätter snöa, hemma var det lite mindre men ändå vitt. Hoppas att jag tar mig hem efter jobbet idag, fastnade på parkeringen när jag kom imorse, ska inte åka sist ifall jag behöver puttas loss.

  • Linthe

    Linnea är oxå mörkrädd, tror att det hör lite till i den här åldern. Hoppas oxå att det går över snart då hon knappt kan vara ensam om man går till rummet bredvid.

  • Linthe

    God fortsättning till alla, hoppas julen varit bra och att ni klarat er från värsta stormen inatt. Här hade vi strömavbrott från ca 2 inatt till 9 idag så det blev frukost i mörkret efter att ha tänt en brasa i kaminen för att få lite varmare än 18 grader inne. Tur att det är mildväder iaf och inte -20 eller nåt sånt.

    Sötboll, håller tummarna för er.

    Linnea har så lägligt blivit sjuk nu när vi skulle ha lite ledigt och hinna göra massa skoj i veckan men fortsätter det så här så får det nog bli VAB istället och spara semestern tills nåt roligare. Pigg emellanåt trots snuva och hosta men febern verkar komma och gå så det får bli till att roa sig inomhus, har ju lite nya pussel, spel och böcker m.m. att fördriva tiden med och nån film kan ju vara bra att ta till också.   

  • Linthe

    God fortsättning allihopa. Hoppas ni har haft en bättre start på det nya året än mig.
    Kom till jobbet i måndags och fick reda på att min provanställning inte kommer att bli en tillsvidare anställning i februari som jag hoppats på pga av att det är för lite att göra på kontoret. Fick istället gå direkt med full lön månaden ut så det var bara att vända och åka hem igen något chockad eftersom jag inte fått nån förvarning om läget.
    Som tur är så ville mitt gamla jobb ha tillbaka mig så jag slipper gå arbetslös, får väl börja där igen till månadsskiftet eller nåt, har inte fått startdatum än men de har ju uppsägningstid 1 månad på hon som är där nu (men som inte fixar jobbet så bra). Skulle dock få komma in lite parrallelt med henne så vi kan få ordning på alla rutiner och papper igen. Blir ju 75% igen och att pendla och bo borta ibland men det får lov att gå tills jag hittar annat jobb på närmare håll.

Svar på tråden MajMammor 2007 15