• Fru U

    Hur gör du sås?

    spinn off-diskussion från annan tråd


    Svaren bor i hjärtat
  • Svar på tråden Hur gör du sås?
  • Fru U

    All sås till mat. Som sagt spinn off-diskussion. Började med att vi pratade om att göra en fettsnålare sås till typ kött o potatis och utan att använda halvfabrikat


    Svaren bor i hjärtat
  • Fru U

    Jag försöker göra sås utan margarin/smör eftersom jag måste tänka på hur mycket fett jag får i mig för att inte bli sjuk. Det var väl ungefär så diskussionen började..

    Låter gott suzr


    Svaren bor i hjärtat
  • Fru U

    Borde gå och göra klumpfri sås med toppredning men jag har aldrig lyckats så jag gav upp och köpte färdigredning.

    Sås utan grädde (lättgrädde) är bläh, då tar jag hellre bara lite sky.


    Svaren bor i hjärtat
  • Fru U
    Hallonmun skrev 2010-02-11 14:17:40 följande:
    men man behöver ju inte reda med smör och vetemjöl, man kan göra såsen på sky från maten och sen reda den med maizena eller med vetemjöl utblandat med vatten.
    Jo, det är ungefär så jag brukar göra men jag tycker det smakar mjöl då - eller att det är lättare att det smakar mjöl menar jag...

    Ibland gör jag så goda såser och ibland smakar det okej bara trots att jag gör likadant. Är väl erfarenhet som saknas (bortskämd med en matlagningsintresserad man)
    Svaren bor i hjärtat
  • Fru U

    Men bränner man inte såsen då? Eller måste man stå o röra konstant i tre minuter?


    Svaren bor i hjärtat
  • Fru U
    Höstmåne skrev 2010-02-11 14:26:06 följande:
    Brukar mer eller mindre alltid göra toppredning Men när du ska ha i mjölet i, hur välblandat är det med vätskan? Och hur länge kokar de sedan?
    Välblandat, dvs silar bort klumpar men jag har kört på färdigredning rätt länge så det är länge sen jag gjorde med riktig toppredning.

    Jag brukar väl låta såsen så o småputtra i några minuter (kanske 3-4?) och ibland hålla värmen några minuter till (ifall kött/potatis inte är färdigt)
    Svaren bor i hjärtat
  • Fru U

    Jag gillar svampsås så jag brukar ha det i (vattnet från burken menar jag).

    Kul att läsa hur ni andra gör


    Svaren bor i hjärtat
Svar på tråden Hur gör du sås?