• hewa

    Hur gör du sås?

    Reder olika beroende på vad jag gör. Ibland bottenredning, ibland vetemjöl blandad med flytande margarin som jag rör ner, eller vetemjöl + mjölk som toppredning för ett smalare alternativ. På sistone har det blivit mycket potatismjöl + vatten som toppredning.

    Gillar inte matlagningsgrädde mm så det blir oftast ofta grädde + vatten eftersom jag tycker att grädde ger god smak men bara grädde blir alldeles för fett.

    Standardsåsen är att fräsa lite kryddor + lök och/eller vitlök med lite matfett. Sen vätskan på det, lite soja och/eller fond, kanske en skvätt vin. Reder av det och ibland rör jag ner en liten klick creme fraiche för syrlighet.

  • hewa
    AasaC skrev 2010-02-11 15:08:09 följande:
    Så har jag också börjat göra den senaste tiden ... fräsa lite kryddor och eventuellt lök. Sen brukar jag ha i lite tomatpuré också och sen vatten + grädde, soya, salt och redning. Blir sååå gott!
    Ett annat tips är att hacka lite soltorkade tomater eller kapris och ha i. Supergott!
Svar på tråden Hur gör du sås?