• IdaVi

    BF Oktober 2010 efter IVF

    Ewa: Vad jobbigt det låter! Hoppas läkaren kan hjälpa dig. Jag är bara "normalt" trött. Värre än förra gången för nu är det svårt att hinna vila när man har en vilding att ta hand om

    Mrs Sara: Besvärligt med foglossning! Jag hade lite ont i slutet, men inte så farligt. Jag gick på vattengympa för gravida med rygg- och bäckenproblem. Vet att det var skönt för många med fogproblem. Jag har en krånglande rygg, har ryggskott 5-6 ggr/år. Men konstigt nog blir det bättre när jag är gravid

    Jag undrar också om mitt blodvärde börjar bli lite sämre. Har ont i huvudet nästan varje dag. Men det kan vara hormonerna också har jag läst.. Annars mår jag bra. Börjar få en fin kula på magen som inte går att missta sig för bebis (förut var det mest fettmage ).

    Ha det bra tjejer!


    ~ Ida 21/10-08 & Pyret BF 101029 ~
  • IdaVi

    Ewa: Hoppas det gick bra hos läkaren! Jag ringde MVC ang. huvudvärken. Men de tror inte att mitt blodvärde blivit dåligt så fort. Det var ju bra för en månad sen. Förmodligen hänger det ihop med min pollenallergi. Jag kan ju inte ta några mediciner mot den nu..

    Jelina: Här är en till som känner sig ogravid, förutom lite växtvärk ibland. Iofs har magen börjat puta ut nu och brösten är ömma. Men annars mår jag (förutom huvudvärken). Gud vad jag klagar!


    ~ Ida 21/10-08 & Pyret BF 101029 ~
  • IdaVi

    natta: Jaa,och det man vet är ju att det varar max 9 månader

    Ewa: Vad skönt att du fick träffa en så bra läkare. Förstår att det känns tråkigt att vara sjukskriven, men det är ju för din och barnets skull trots allt.
    Ja, det finns inga bra mediciner mot pollen som är godkända för gravida. Några enstaka sprayer osv, men inte tillräckligt starka för att det ska hjälpa för min allergi. Men det går ju över även det som tur är
    Jag har ätit räkor hela tiden. Oj?!! Vad står det på Livsmedelsverkets hemsida?

    Har en febrig dotter som kräver full uppmärksamhet. Puh! Och så fyller jag år idag och firar den med tvätt, disk och gardinbyte. Tjoho!


    ~ Ida 21/10-08 & Pyret BF 101029 ~
  • IdaVi

    Mika: Våren är helt värt att vara lite allergisk på. Vilket härligt väder det varit här idag! {#lang_emotions_sunny}

    trifolium: Tack för infon om pollenmedicin. Jag hade receptbelagd medicin förut, men blev som sagt väldigt trött av den så jag slutade med den. Tror jag hellre har lite huvudvärk och känner mig snorig än att vara en zombie. Iofs är jag redan en zombie på kvällarna
    Men som astmatiker förstår jag att du måste ta din medicin. Mår inte du bra, mår ju inte heller barnet i magen bra
    Vecka 17, det ska jag säga till maken. Somnar varje kväll i soffan, oavsett om det är en bra film eller inte

    natta: Vad häftigt att vi fyller på samma dag! Du är dock lite yngre om signaturen stämmer Jättegrattis!! {#lang_emotions_cheers}

    Tack för grattishälsningarna! Har haft en underbar dag! Suttit i solen och läst, grillat korv ute och fått lite paket. På söndag kommer släkten och firar.

    Nu ska jag umgås lite med dottern innan det är natti natti.

    Ha det bra tjejer!


    ~ Ida 21/10-08 & Pyret BF 101029 ~
  • IdaVi

    Tack tjejer!

    Jelina: Usch, stackars tjej. Hoppas hon kryar på sig snart. Min dotter är också sjuk. Har haft feber sen i måndags, men är bara lite mer seg än vanligt. Verkar inte så sjuk för övrigt.

    trifolium: Usch, inget kul alls ju! Jag har bara haft UVI en gång i livet och då kissade jag blod. Aj aj!!


    ~ Ida 21/10-08 & Pyret BF 101029 ~
  • IdaVi

    Mrs Sara: Vad härligt att du känt pyret! Det är en häftig känsla! Jag är lite osäker, men kan också ha känt något. Som en liten fisksprattel. Eller kanske gaser?!

    natta: Har du testat Blutsaft som finns på t.ex hälsokostaffärer? Annars är det väl broccoli, leverpastej och konstig mat som jag inte gillar Du får surfa lite på det.

    Ha en trevlig Valborg tjejer! Kram på er och era små där inne i magarna!


    ~ Ida 21/10-08 & Pyret BF 29/10-10 ~
  • IdaVi

    Ewa: Fy vad dåligt!! Jag förstår att du är upprörd och besviken!! Jag hade också kontaktat facket och tagit reda på om man verkligen får göra så! Hoppas dom kan hjälpa dig, det är ju i såna här fall man är i behov av just facket.
    Jag är tyvärr dålig på hur det funkar med SGI och hur den räknas ut. Du får kolla med FK, jag har haft en del telefonkontakt med dom och de har varit jättebra att prata med.

    Hoppas det löser sig på bästa sätt!!


    ~ Ida 21/10-08 & Pyret BF 29/10-10 ~
  • IdaVi

    Ewa: Det är bra, på dom bara!!!

    Nån mer som har ganska mycket ont i blygdbenet? Det känns som någon stått och  bankat med något hårt på mitt blygdben. Är öm där hela tiden. Hoppas inte det blir värre, men risken finns väl antar jag?!

    Ska snart åka till Söderköping med grannen och hennes dotter. Kolla lite på Villervallakläder till Ida och kanske ta en liten glass


    ~ Ida 21/10-08 & Pyret BF 29/10-10 ~
  • IdaVi

    Ewa: Skönt att det löste sig så du får rätt SGI när föräldraledigheten börjar

    När det gäller barnvagn så har jag redan 3 (!) stycken till Ida. Köpte en Babytravel Jogger, en 3-hjuling med ligg- och sittdel. Men vi tycker att 3-hjulingar är lite instabila. Svårt att ta sig uppför trottoarkanter osv, eftersom man måste köra på bakhjulen hela tiden för att det blir vingligt annars. Så då köpte vi en Emmaljunga Scooter, bara sittvagn som vi är helnöjda med.
    Och så har vi köpt en sulky som är lätt och smidig att ta med sig i bilen på resor. Och snart blir det en syskonvagn, men där har vi inte bestämt oss för vilken ännu. Vi har bara köpt nya vagnar hittills, men syskonvagnen får nog bli begagnad tror jag. Kostar ju en del

    natta: Jag tror jag kräktes en bit in i förra graviditeten också. Varje gång jag borstade tänderna på morgonen så drog reflexerna igång. Så det är nog normalt som dom säger. Men inte är det så kul direkt

    Ego: Har ganska mycket foglossning nu... Får nog börja använda mitt bälte tror jag snart, iaf när jag ska promenera...


    ~ Ida 21/10-08 & Pyret BF 29/10-10 ~
  • IdaVi

    Ewa: Mitt sitter på blygdbenet. Inget skönt alls. Ska nog ringa BM och se om jag kan börja med vattengympa för gravida. Gick på det förra gången.
    Jag har också ett bälte som jag använder när jag ska gå mycket. Men det gör mig ganska kissnödig tyvärr eftersom man drar åt det över urinblåsan


    ~ Ida 21/10-08 & Pyret BF 29/10-10 ~
Svar på tråden BF Oktober 2010 efter IVF