Inlägg från: Tanja Thim |Visa alla inlägg
  • Tanja Thim

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    hej:)

    upptäckte nyss den här tråden :) det är skönt att läsa om andra och inse att man inte är ensam.
    Jag är nu i v. 15 och har fått svår foglossning, har svårt att röra mig och ligga och sitta längre stunder, var hos en sjukgymnast idag och fick kryckor, bälte och prova akupunktur, som hon sa skulle hjälpa efter ett par gånger :) "hoppas".

    Imorgon ska jag till familjeläkaren och se om jag kan bli sjukskriven, som det är nu klarar jag inte av mitt jobb och där jag står 8 timmar om dagen och lyfter tungt plus att jag är ensam på jobbet så ingen kan avlasta mig..

    Det jag undrar nu är om det är svårt att bli sjukskriven så här tidigt och ni haft några problem med det? orolig..

  • Tanja Thim

    nej det kan jag inte eftersom jag inte klarar av lyft och sånt heller.. sjukgymnasten tyckte det var bäst med sjukskrivning så att jag inte förvärrar problemen..

  • Tanja Thim

    jag var hos familjeläkaren idag och hon sjukskrev mig i två veckor för hon trodde inte att försäkringskassan skulle godkänna det.. Sen sa hon att man inte kan ha foglossning i v15 egentligen?? 
    kändes inte direkt som hon tog mig på allvar.. Sen så fick jag två kopior av intyget som hon sa att jag skulle ge till arb.givaren men ska dom ha båda? jag ska inte skicka in nått själv till försäkringskassan?

  • Tanja Thim

    men ska jag gå till en läkare på mvc nu eller ska jag vänta tills den här sjukskrivningen går ut om två veckor? A hon verkade inte fatta nånting.. känner mig lite överkörd..

  • Tanja Thim

    Ja :) hade inte klarat mig utan den :) Mvc är det samma som kvinnokliniken på sjukhuset, för har sökt på mvc västerås och hittar inget..

  • Tanja Thim

    Nu har jag pratat med mvc och dom sa att jag skulle höra av mig om det inte blev bättre av akupunktur.. Hon ville inte boka nån tid hos en läkare än utan bara vänta och se efter jag varit hos sjukgymnasten igen..

  • Tanja Thim

    ja det stämmer att jag bara var sjukskriven 2v.. Men jag har en tid på fredag så då får jag väl prata med sjukgymnasten om vad hon tycker jag ska göra.. Känns som hon är den enda som har tid att lyssna på mig ordentligt..

    Har hört att det är normalt att  dom bara sjukskriver 2v i stöten iaf till en början..

  • Tanja Thim

    Ok:) ja min läkare sa att dom inte vill sjukskriva för länge för då brukar inte fk godkänna.. Men att jag skulle komma tillbaka om jag kände att jag hade för ont för att jobba.. Fast jag går nog till en läkare på mvc i så fall..

    Hon sa också att hon inte tänkte göra nå mer och inte kunde om inte fk godkände min sjukskrivning.. Därför hon bara ville sjukskriva 2 v. Men är det inte 30 dagars handläggningstid på fk? Då borde jag ju inte veta om dom godkänner eller inte förrän efter den här tiden gått ut..

Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!