• t0va

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Många enklare hjälpmedel får man bekosta själv ändå, som tång för att plocka upp saker från golvet. Endel landsting så kan man få sånt, men tyvärr är det flera ställen där man nu måste köpa det själv. 

  • t0va

    jo, men alla har inte andra som kan hjälpa till, så för de kan det vara ett alternativ. Jag har också en man som tar det mesta av sånt så jag klarar mig hittils. 

  • t0va

    aj... har så ont idag. I dag körde jag mannen till ett möte, i en rondell så missade jag växeln och drog till mig. Fick ont i magen men det lugnade ner sig, sen när jag skulle lyfta ner rullstolen ur bilen så högg det till på höger sida under revbenen. Mannen fick ta av mig skorna för jag hade så ont men även det släppte.. Så ikväll så kom ryggontet. Känns som om jag sprängs innifrån, på höger sida mest nu. Allt gör ont, måste få tag på BM nu. Det var ju så bra i helgen, men idag var jag ute själv och kollade i affärer så jag lyfte upp och ner rullstolen själv... det var nog inte så bra. 


    Urk, fattar inte hur jag ska överleva, var tvungen att plocka ner lite saker från bokhyllan också. Kabeltv snubben ska komma imorgon någon granne har också dålig bild så vi måste flytta delar av bokhyllan så han kommer emellan. Men mannen får ta alla tunga saker. Är bara i v.16 hoppas det lugnar ner sig. 
  • t0va

    Känner igen det där jag med, fast foglossningen är ganska lugn just nu. Men jag tar det superförsiktigt.

    Min sjukdom däremot som jag haft i lite mer än 3år gjorde samma sak med mig. Började att jag hade lite ont i benen, haltade gick dåligt, sen blev det värre och värre. Handlederna gick åt h-vete så kryckor fungerade inte efter ett tag och jag blev sittandes inne. Men dum som man är så ska man ändå. Så jag köttade på och fortsatte, min balans blev mycket sämre. Kunde inte stå normalt utan att vingla, så jag fick ha någon med mig, men jag fortsatte. Tillslut så gick det inte, jag föll flera gånger. Fick hålla mig i saker när jag skulle gå till kiosken som är 150m bort, var otaliga gånger jag ringde efter sambon som då kom och hämtade mig.

    Blev helt isolerad hemma och galen... började bråka om hjälpmedel men fick nej, så jag köpte mig en egen rullstol för att få komma ut. Och jösses så viktigt det var att bara få följa med till ica och handla, det var min höjdpunkt på dagen.

    Så blir ni sämre se till att tjata er till rullstol bara för att få komma ut en liten stund, det gör så mycket för skallen och resten av kroppen. Nu är jag isolerad igen eftersom sambon börjat jobba och jag inte har någon assistans och den dumma foglossningen försvårar allt. Men jag har ändå min balkong och får hänga med och handla lite då och då. Så jag överlever utan att bli helt galen nu.

    Hoppas det lättar för er senare.

  • t0va

    Jadu ollileah... min SG ansåg att det var fara för mig, men ATn är en sur en som beter sig som om allt jag frågar om är sånt hon får dra av från sin egna lön. Bråkar fortfarande om varje liten sak nu 3år senare. Fick en rullstol utskriven efter 1.5år, när jag mailat typ alla i hela landstinget om det ;)

    Man vet inte vad jag har för sjukdom, teorin nu är EDS eller något liknande, men det påminner om MS. Fast inte ens det är färdigutrett... har inte fått en vettig fast läkare förrens i höstas när jag bytte vårdcentral. Stafettläkare är ingen höjdare om man behöver mer vård än för en öroninflammation.

  • t0va
    heartbeat186 skrev 2010-03-09 15:49:14 följande:
    Värsta med hela skiten är nog att man gråter oerhört mycket och känner sig värdelös som inte kan göra nåt.... o ingen utanför verkar förstå eller vill förstå hur man känner dom tycker man bara "larvar" sig och tror att det ska gå över om någon vecka... det är iaf så folk behandlar mig... visst d kanske blir bättre men det tror jag inte och vågar inte hoppas heller men samtidigt så kan d bli värre så man inte kan göra ett dyft ju längre man går o ju tyngre man blir.... Ingen där ute vill förstå.... nästan så man skulle vilja ha ett trollspö o sätta smärtan på dom en dag så dom fattar!! dom enda som förstått mig är ni som har likadant och pensionärerna man träffat efter vägen när man gått med kryckorna=)
    Förstår dig, det var nog det värsta för mig också när min sjukdom hindrade mig som mest. Att få fattade, få förstår idag men mina närmaste anhöriga fattar ändå.

    Jag kunde inte förstå hur foglossning kan påverka så mycket förrens nu när jag själv har det, även om jag kan förstå att en smärta kan sätta hela ens liv på paus. DEt viktiga är nog att hitta små glädjeämnen och få energi, och sen försöka att inte bry sig om energitjuvarna där ute som tycker och tänker en massa. Det är svårt att tänka så. Hoppas det blir bättre för dig snart.
  • t0va

    Ollileah: jo, jag kämpar för fullt för att få byta, men nope det får jag inte. Så nu hoppas jag att min läkare kan dundra in och köra över rehabchefen. Fattar inte hur personen själv kan tycka att det är kul att ha mig som patient som inte lägger ner någon energi för att sammarbeta, har ändå försökt i 3år... som skriver brev om att sammarbetet och kemin inte fungerar och vill byta. Jag skulle sagt varsågod och byt om jag hade en sån kund...

    Är på konferens nu och satan så ont jag har. Körde bl igår i 5timmar och satt 1 timme på en hård stol och lyssnade på en man som inte var speciellt karismatisk. Åkte tillbaka till hotellet efter maten, skiter i föreläsningarna i em. Tur att jag har rullstolen ändå, kommer inte många cm just nu. Men det blir säkert bättre med lite vila.

  • t0va
    Tanja Thim skrev 2010-03-16 15:54:25 följande:
    jag var hos familjeläkaren idag och hon sjukskrev mig i två veckor för hon trodde inte att försäkringskassan skulle godkänna det.. Sen sa hon att man inte kan ha foglossning i v15 egentligen??  kändes inte direkt som hon tog mig på allvar.. Sen så fick jag två kopior av intyget som hon sa att jag skulle ge till arb.givaren men ska dom ha båda? jag ska inte skicka in nått själv till försäkringskassan?
    öhh... klart man kan ha foglossning i v15. Du kan inte få träffa någon läkare på mvc istället, som har koll på sånthär. Det låter som ett riktigt stolpskott som du träffat på.
  • t0va
    Tanja Thim skrev 2010-03-16 16:07:35 följande:
    men ska jag gå till en läkare på mvc nu eller ska jag vänta tills den här sjukskrivningen går ut om två veckor? A hon verkade inte fatta nånting.. känner mig lite överkörd..
    Du kanske kan se om du kan få komma till läkare på mvc, hos oss vet jag att de har lite väntetid, så då kan det vara bra att du har ditt sjukintyg nu i 2 veckor så kanske du kan få en vettig bedömning av läkaren på mvc.

    Det gör inget om du lämnar in intyg från 2 läkare om du får träffa den andra läkaren snabbt. Då går man efter det intyget som överlappar. Tyvärr är många läkare i primärvården inte speciellt kunniga på graviditeter, de ska vara allmänbildare men min uppfattning är att många kan typ inget om mycket men tror sig veta.

    Min husläkare hade vettet att säga att han inte kunde svara på mina frågor kring medicin och graviditet och hänvisade mig till mvc istället. Men få läkare gör sånt har jag märkt.
  • t0va

    vetekudde är guld värd, kör med det också. Dels för foglosningen och dels för mina andra smärtor. Så skönt att få lite lindring.

Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!