Inlägg från: TwistedSister |Visa alla inlägg
  • TwistedSister

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    NoNoo skrev 2010-02-18 10:09:10 följande:
    Hormonerna: det var ingen som berättade om baby blues. Första tiden efter så grät jag floder så fort nån sa nåt snällt, så fort jag tittade på mina barn, ja i princip grät jag hela tiden. Jag var helt urlakad av alla dessa känslosvallningar.
    Jag har aldrig blivit återställd efter det! Jag gråter när jag ser på nyheterna, läser tidningen, ser på lyxfällan Det gör mig inget men folk tror ju man är helt bäng.
  • TwistedSister

    Jag blev mest chockad att det kan vara så totalt olika från den ena gången till den andra. Min första förlossning var helt okej och jag tyckte inte förvärkrna gjorde farligt ont. Hade lustgas och tittade på tv och det var helt lugnt, sen var det dags att krysta och vips var barnet ute på 5 min. Inga problem.

    Andra gången gjorde värkarna så jävla ont, att ge mig lustgas var en förolämpning mot hur ont jag hade men kunde inte säga någonting för hade värk konstant det var inte ens en halv sekund mellan värkarna och jag hann inte andas. Jag trodde jag skulle dö, eller så ville jag det.

    Samma sak med amningen som inte vart något problem med frsta barnet men med andra mjölkstockn ing och feber och mer sår än bröstvårta. Trodde det skulle vara lugnt eftersom jag ammat tidigare men nä här får man ingen cred för tidigare erfarenheter det är bara att börja om från noll.

  • TwistedSister
    Amlin skrev 2010-02-18 10:42:42 följande:
    Nej, vad surt. Det hoppas man ju på annars. Att man ska få lite erfarenhetspoäng på amningen.
    Tyvärr. Det nya barnet saknar helt erfarenhet och det är mycket sugteknik det hänger på...
  • TwistedSister
    BängtRagnhild skrev 2010-02-18 10:49:19 följande:
    1. Att jag skulle skrika så jag tappade rösten.2. Att komplikationer under förlossningen kan göra att du har svårt att ta till dig barnet. När han kom upp på magen ville jag inte ens kolla på honom. Jag hade inga känslor för honom förrens andra dygnet då han log i sömnen..
    När de la min äldsta på magen så fattade jag inte att jag hade fött honom än, så jag undrade varför de la ett barn på min mage och framförallt vems barn det var?
Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)