Inlägg från: Rulltrappa |Visa alla inlägg
  • Rulltrappa

    Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)

    1: att de där eftervärkarna som man trodde var en myt efter första barnet blir en plågsam sanning nästa gång.

    2. att man ska lita på sin instinkt när det kommer till frågan om bästa tidpunkt för att ta sig till förlossningen. hade jag lyssnat på mupparna i telefonen hade det blivit hemmaförlossning. det värsta som kan hända om man kommer in "i onödan" är att man får komma hem igen.

    3. att man kan gå till sängs efter förlossningen relativt nätt om bysten och vakna följande morgon och mer eller mindre se ut som dolly parton.

    4. att det inte nödvändigtvis är sant att man inte får äta under förlossningen. jag proppade i mig som om det gällde livet innan första förlossningen och sen tyckte de att jag var dum som inte ville äta något på sjukhuset. jag var ju proppmätt!

  • Rulltrappa
    Missy E skrev 2010-02-18 21:14:09 följande:
    Inräknat alla dessa "tillbud" man skall stå ut med (förutom blöjor, skrik, nattvak etc. första 3 månaderna) så är det helt galet att en del tycker att pappa och mamma skall dela LIKA på föräldradagarna. Jag tyckte också att det var vettigt INNAN jag själv fick barn. Men nu... helt befängt. Dra av minst tre månader för återhämtning från förlossning och sedan kan man kanske dela på resten av tiden... kanske.
    går man till jobbet slipper man ju skrik och blöjor... kan ses som avlastning?
  • Rulltrappa
    Rulltrappa skrev 2010-02-18 21:27:46 följande:
    går man till jobbet slipper man ju skrik och blöjor... kan ses som avlastning?
    jag gick dit efter 2 veckor. fy fan vad skönt. hade t o m RAST, då man kunde sitta på dass och PUMPA i lugn och ro. :D
  • Rulltrappa

    jag kom på en grej till. att även om man inte känt av minsta lilla foglossningsbesvär under graviditeten så kan höfterna börja kajka flera månader efteråt, typ när man bär i sjal.

  • Rulltrappa
    EmmaOh skrev 2010-02-19 18:18:01 följande:
    Två saker hade ingen berättat för mig: 1) att man kan börja tok-skaka under förlossningen. Väldigt läskigt 2) att barnet kan vara så aktivt och sparkas så mycket under förlossningen 
    haha. jag hade sånt bendarr efteråt att barnmorskan höll på att sy fel!
  • Rulltrappa
    LinNea08 skrev 2010-02-19 18:58:58 följande:
    vet inte om någon har skrivit det tidigare, men för mig var när dom skulle sy efter några sprickor, DET gjorde ondare än att föda ju!!!
    tycker jag också, dessutom fick jag både spruta och lustgas till stygnen, inget som behövdes till varken värkar eller utdrivning. usch.
  • Rulltrappa
    mammahaj skrev 2010-02-19 19:21:26 följande:
    ok. men ont efteråt ja, men inte under själva proceduren väl?
    jag har aldrig haft ont efteråt, men fan så ont det gjorde just när barnmorskorna satte stygnen! att föda gjorde inte ont, att bli lagad gjorde däremot det.

    men det där råder det såååååååååååååååååååå många individuella uppfattningar om! :D
  • Rulltrappa
    mammahaj skrev 2010-02-19 19:31:44 följande:
    fast jag förstår inte HUR det kan göra det, jag misstror dig absolut inte så förstå mig rätt, är det klåpare till syrror som inte kan lägga en ordentlig bedövning man har att göra med då eller vad är det frågan om?finns inte en chans att jag tänker bli SYDD och KÄNNA stygnen..
    nä, det är väl svårbedövat helt enkelt. för jag har fått både lustgas, spruta och "kylspray", jag är säker på att jag har fått allt som finns. dock känns det lite ironiskt att både värkarbetet och utdrivningen, som många refererar till som dödssmärtorna nummer 1, inte kändes värre än en vanlig huvudvärk för mig trots att jag var obedövad, och så vill man nästan gå och dö för några sketna stygn MED bedövning!

    fast det säger egentligen allt om hur individuellt det här med smärta är. tror inte att det är någon klyscha om jag säger att ingen förlossning är den andra lik.
  • Rulltrappa
    Lilla Lime skrev 2010-02-19 20:53:06 följande:
    nånting med att leder o massa annat i kroppen mjukas upp av diverse homoner och omställningar så töjer sig fötterna. tror jag det var. men tydligen ska det bara hända första gången. sen klarar sig fötterna om man föder fler barn.Vet inte hur vanligt det kan vara. jag har aldrig hört nån säga det innan. o folk tittar konstigt på mig när jag säger att min fötter har blivit större. så kan inte drabba alla iaf.
    mina fötter betedde sig skitlustigt andra graviditeten (inte första). de blev mycket riktigt plattare, knotigare och benigare (inget vatten där inte) och det kändes ofta som om en elefant hade stått och hoppat på dem, det fanns liksom ingen stötdämpning kvar. fast större blev de inte.
  • Rulltrappa

    på tal om bajset... :D när jag kom in för min andra förlossning skulle jag in på toa och lämna urinprov. tänkte att det kanske är lika bra att försöka sig på nummer 2 också eftersom det tryckte på lite. hann knappt börja ta i förrän fostervattnet bara SMALL till samtidigt som barnet starkt signalerade att det minsann ville ut nu. det som tryckte på var alltså en krystvärk och inget bajs! 14 minuter efter det var allt klart. :)

  • Rulltrappa
    2systrar skrev 2010-02-21 09:05:12 följande:
    När jag väntade min första berättade alla att öppningsarbetet var det som tog längst tid och att det var de värkarna som gjorde ondast. Så är det säkert för många, men inte för mig.Jag vaknade tidigt på morgonen och kände mig enormt nödig (skit-nödig),  gick på toaletten men då gjorde det så fruktansvärt ont i magen så jag ringde förlossningen ( var i vecka 41+0). BM jag fick prata med där sa: "Vad du än gör gå inte på toa! Jag skickar en ambulans." Hon sa till mig att försöka hålla igen tills ambulansen hade kommit. Snacka om att jag blev paff. Vadå krysta? Jag har ju inte haft öppningsvärkar!? Men ambulansen kom, med två väldigt nervösa sjukvårdare samt en akutbil med narkossköterska. Jag fattade ingenting. Varför är de så nervösa? Jag kom in till intaget och där mötte en BM som precis skulle gå på sitt pass. Hon sprang upp för trapporna och bytte om, så när de väl fått ut mig och upp för hissen stod hon där beredd. Min flicka var ute på en kvart, vågade inte krysta ordentligt för jag var rädd om skita på mig, annars hade hon kommit ut på ett pat minuter. Den mest chockerande känslan tyckte jag var precis när barnet "sprattlade" ut och magen tömdes. Gud vad skumt det var, som ett stort tomrum. Jag har mest positiva minnen från både den och förlossningen med tjej nr 2. Snabba, hyfsat smärtfria (ingen bedövning). Men avslaget är som många uttryckt: ruskigt äckligt!Superbra tråd! Många minnen som kom tillbaka, nr 3 beräknas komma i juli så det är bra att återuppleva händelserna menalt innan det är dags igen.Hur sjukt det än låter så ser jag faktiskt fram emot det. Tack för att ni delar med er! Kram
    haha, sådär var det för mig också, andra gången. mitt öppningsarbete skedde helt i smyg, med den enda skillnaden att jag inte ens var välkommen till sjukhuset. på vårt sjukhus resonerar de tydligen så att har man inte dödssmärtor är det inte dags att föda.
Svar på tråden Saker ingen berättar för dig (om barnafödande)