Inlägg från: Lady Dahmer |Visa alla inlägg
  • Lady Dahmer

    Jo, jag är en manshatare.

    DrKejs skrev 2010-03-01 16:03:21 följande:
    Ja, du är inte ensam om att förundras. Ett sådant manshat skulle jag fullkomligt skita i om det inte vore så att den som startat tråden jobbar med barn. Stackars pojkar!
    jag älskar barn och jag gör mitt jobb BRA. Jag har aldrig fått ett enda klagomål, tvärtom - både mammor och pappor tycker att jag gör ett fantastiskt jobb.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Rockan skrev 2010-03-01 16:19:11 följande:
    Försök läsa TS på ett annat sätt; Läs det som en bekännelse av nånting man skäms för att man känner, läs det som en ärlig berättelse av vad hon upplevt & blivit utsatt för. Jag känner nämligen precis likadant, men jag bemöter inte män utifrån den känslan. Jag motarbetar den & anstränger mig för att hålla öppet sinne. Jag skäms som f-n för att alla kränkningar jag blivit utsatt för skrämt mig!
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    BigDaddy skrev 2010-03-01 16:34:34 följande:
    Ok. En mer nyanserad bild framträder. Jag ser dock genomgående ett misstänkliggörande av det motsatta könet. Per automatik. Default. Det påminner mig lite om en tecknad serie jag såg. Det sitter ett äldre vitt par på en parkbänk och förbi den traskar en man som uppenbarligen är muslim (man ser det på kläderna, skägget och den mörka hyn). De hälsar på varandra så som man kanske gör när man är glad en dag och allting tycks vara uppåt. I sista rutan, när mannen klivit ur bild vänder sig den äldre damen till sin make och säger "Såg du! Han fördömde inte terrorismen!". Så upplever jag att TS inställning är. Män ÄR tills motsatsen är bevisad....

    Vi lever i ett samhälle där kvinnan ska ta ansvar för mannens sexualitet; där man själv är skyldig om man blir våldtagen eller trakasserad, där man själv få se till att skyla sig och inte uppmuntra för annars får man skylla sig själv.

    Vi lever i ett samhälle där man som kvinna inte får vara full eller lättklädd och man inte får gå med en man hem om man inte känner honom väldigt väl för annars får man skylla sig själv om nåt händer.

    Och vi lever i ett samhälle där män ursäktas och försvaras när de tafsar och kränker ("lite får du väl tåla!"), i ett samhälle där småpojkar får ta för sig och man skrattar bort det "han är kär i dig" "boys will be boys" ---

    så är det inte så jävla konstigt att man är tvungen att se varje man som potentiell fara.


    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    DrKejs skrev 2010-03-01 22:13:04 följande:
    varför envisas du med att tro att din tolkning är den enda rätta? för som jag ser det så är det inte du som fattat vad jag menar. Tvärtom.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Doktorn skrev 2010-03-01 22:26:06 följande:
    Jag är nyfiken på om ni som definierar er som manshatare hatar män (alltså personerna och det som dessa personer gjort/gör) eller om ni hatar mansrollen (sinnebilden av hur en man är eller borde vara).Om det är just män ni hatar blir det ett bekymmersamt läge. Skulle nu kvinnor ha det bättre utan oss?  Eller vill ni inte att vi ska bete oss som "män"?  Vilket osäker för oss över på mansrollen...Själv är jag kluven till mans- och kvinnoroller.  Ett exempel på hur de ställer till det för oss i vården är hur man förr hade svårt att upptäcka hjärtinfarkt hos kvinnor då manlig hjärtinfarkt var utgångspunkten, eller idag har svårt att hjälpa män med depression eftersom bilden av kvinnans depression är utmärkande i vården (www.dn.se/insidan/varden-missar-deprimerade-m...).  Å andra sidan är ju könsroller något att identifiera sig med för att hitta den man kan eller vill vara.  Jag vill vara pappa för mina barn, inte mamma.
    mansrollen. även om jag har dagar då jag hatar alla män också, det hymlar jag inte med. 

    men i huvdsak handlar det ju om manrollen. Jag hatar ju liksom inte pojkar (barn) och jag hatar ju inte min man och mina bröder. Det är lätt att bli känslosam och irrationell, speciellt när man ser och hör allt som händer -- men jag försöker hålla huvudet kallt.

    Ang. pappa/mamma och könsrollen så ser jag inte hur det ena har med det andra att göra. Du kan ju vara pappa även om du är mjuk, omhändertagande, "kvinnlig" osv. Om du förstår hur jag menar. Du behöver inte vara stereotypiskt manlig för att vara en pappa. Pappa är du för att det är namnet på förälder av manligt kön.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Doktorn skrev 2010-03-01 22:36:00 följande:
    För mig är en pappa en fadersfigur, och i min sinnevärld har fadersfiguren manliga attribut och tilltalar mig som person. Stark och trygg, kanske?En mamma är för mig en modersfigur med kvinnliga attribut. Kan inte riktigt förklara det, men jag har svårare att identifiera mig med den bilden.  Trots att jag har matlagning som hobby, älskar att kramas med barnen, tvättar och städar mer hemma än min upptagna fru hinner med osv...Faktum är att jag identifierar mig med papparollen långt mer än mammarollen, trots att jag egentligen beter mig mer som en mamma hemma (städ, tvätt, barnlek och matlagning). Det är min fru som står för den typiska papparollen med långa arbetsdagar, hög inkomst, tjänsteresor, osv. 
    jag känner nog mer att man som förälder ska vara både stark och trygg och mjuk och kramig. Sen är det ju inget fel att man känner sig mer hemma i en viss roll eller med vissa atribut, men jag tycker det är synd att man ska könsbenämna egenskaper. Det blir ju så fel då, för de som inte passar in menar jag.

    Min man t.ex är inte stark och faderlig. Han är mjuk och kärleksfull och har nog fler kvinnliga egenskaper än manliga. men han är ju ändå pappa.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Doktorn skrev 2010-03-01 22:54:37 följande:
    Intressant tanke! Hur ser du på det här med "manliga förebilder" och "kvinnliga förebilder"? En fråga som ställs på sin spets vid t.ex. homoadoption?Som jag ser det kan det finnas fördelar med att barn har förebilder av "traditionellt manlig" respektive "traditionellt kvinnlig" karaktär. Den manliga förebilden (t.ex. barnets pappa, eller en manlig förskolelärare eller manlig bekant) kan visa upp hur män är och beter sig. T.ex. genom att visa sitt intresse för ishockey eller annan idrott, osv. Senare i uppväxten blir en vuxen man att lära av viktig för publertetspojken genom att det finns någon som kan visa och prata om "vuxensaker" som rakning, osv.  På motsvarande sätt kan en kvinnlig förebild vara viktig för det lilla barnet, och naturligtvis även för pubertetstjejen som skräms av sin första mens! (Notera att jag alltså menar att barnet oavsett kön behöver få se både bilbanor och dockor, både hockey och att sy i byxknappar.)Men vad händer med könsrollerna om vi överlåter åt en man att visa den lilla pokjen hur män ska bete sig?  Och om den kvinnliga förebilden stryker skjortor, städar och tvättar i hushållet?  Konsoliderar vi inte gamla könsroller då?Lite provocerande fråga: behövs verkligen "en av varje" i barnuppfostran?  Eftersom jag antar att de flesta svarar "ja" (med hänsvisning till mitt andra stycke ovan) följer jag genast upp med min kärnfråga: då behövs väl en kvinnlig och en manlig roll i samhället?  Annars är det ju meningslöst med att ha en manlig och en kvinnlig förebild för barnet - två pappor skulle kunna göra samma jobb med att introducera manlig rakning och kvinnlig menstruation!
    jag tycker hela iden med manliga och kvinnliga förebilder är trams. Barn behöver bra förebilder. punkt. Förebilder med bra kvaliteer och egenskaper som kan visa hur man blir en empatisk och bra människa.

    Vad kan en man ge mitt barn som jag inte kan? Vad kan en man lära mitt barn som inte jag kan? Eller är det inte så att alla människor oavsett kön har nåt att bidra med. Jag kan kanske lära mitt barn nåt som inte min väninna kan och tvärtom? Alla har vi ju unika uppsättningar egenskaper och personlighetsdrag och ju fler goda förebilder ett barn har desto bättre. Men vad har kön med saken att göra?

    och varför tror man att flickor och pojkar behöver lära sig olika saker?

    nej, trams.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    Doktorn skrev 2010-03-01 23:22:40 följande:
    Hmm.  Jag håller med dig om att män och kvinnor har olika saker att förmedla till barnen och att det är föräldrarnas huvudansvar. Däremot tror jag inte det finns något problem med att det biten löses av någon annan än "mamma" eller "pappa". Det finns många barn som vuxit upp till friska vuxna med bara en morbror som enda manliga förebild, osv.Jag håller också med om att allmänna hushållsuppgifter som att duka fram och duka av före och efter maten, städa sitt rum, osv inte på något sätt är könsbundna.  Men de återstående uppgifterna då?  Jag tänker lära mina döttrar att använda skruvdragare och förhoppningsvis byta hjul på bilen självständigt, men jag har inga högre tekniska förhoppningar än så.  Det är här könsrollerna kommer in.  Jag tror ärligt inte att de kommer att vara intersserade av att byta olja på gräsklipparen, vare sig jag vill eller inte.Är det verkligen önskvärt att könsrollerna suddas ut och blir luddigare? Att vi har två "mappor" istället för en fadersfigur och en modersfigur?  Jag är för homoadoption, men det här ämnet är SVÅRT!
    du säger att du inte har några större tekniska förhoppningar än så? har du tänkt på att just våra förväntingar bidrar till hur vi bemöter våra barn som i sin tur påverkar hur deras personlighet och egenskaper utvecklas. Om du utgår från att dina döttrar är otekniska och inte intresserade så kommer du att förmedla det genom ditt bemötande, likså tvärtom med dina söner.

    Och varför är det manligt att byta däck på bilen? eller använda skruvdragare?

    Och vad exakt är det som kvinnor kan förmedla och inte män och tvärtom? är det inte snarare så att INDIVIDER har olika saker att förmedla till sin omgivning.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    DrKejs skrev 2010-03-01 23:41:28 följande:
    Trams enligt dig. Men då kanske du kan förklara alla pojkar som växer upp utan pappor och som sedan befolkar våra fängelser? Det borde väl inte vara så om det nu är trams, eller hur?
    jag tror att känslan av rejektion och övergivenhet är den bidragande faktorn. Flickor och pojkar hanterar trauman och negativa känslor olika. Män blir utåtagerande (tex anväder våld osv) medans kvinnor blir inåtagerande. (ätstörningar, skär sig)
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • Lady Dahmer
    DrKejs skrev 2010-03-01 23:49:36 följande:
    Ehrm, kaaaanske det här med hur det känns att få mens? Eller att få hormonsvängningar? Eller hur det känns när testosteronet pumpar i kroppen? Eller hur det känns när man råkar ut för en hotande situation (japp, biologiska skillnader)? mm, mm, mm
    mens är inte världens grej. det klarar nog en klok pappa av ska du se. Och alla kvinnor reagerar inte lika. All är individer och reagerar olika på hormoner, händelser, situationer osv.
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
Svar på tråden Jo, jag är en manshatare.