• pelagonia

    Tacos med kyckling ?

    Hur gör ni det ? Alltså jag vill ha inslag av kyckling istället för färs


    Viktor 070103 & Theodor 090331
  • Svar på tråden Tacos med kyckling ?
  • Anova

    Byter ut färsen mot kycklingfilé och krydda kycklingen med tacokrydda innan jag steker.
    Svårare än så är det inte.

  • Neko

    Det kan vara bra att skära den i strimlor så ryms det lättare i tacon =)

  • Anova
    Neko skrev 2010-02-21 14:16:52 följande:
    Det kan vara bra att skära den i strimlor så ryms det lättare i tacon =)
    Självklart.. Hela filéer är svåra att få in i en taco. Tänkte att det var självklart
  • Mamma970210

    Jag strimlar kycklingfilé & steker tillsammans med tacokryddan eller faijtaskrydda. Byter alltså bara ut färsen mot kyckling istället. Brukar ha mjukt bröd, skal/chips, grönsaker, gräddfil & tacosås (jag föredrar den med ananas ) Även smulad fetaost till är gott & det även till färstacos.

  • Stor mamma

    Jag malde färs av filén, funkade lika bra

  • LHUF

    jag brukar strimla den och steka med paprika och lök. sedan servera med klassiska tillbehör, dock utesluter jag osten. Brukar ha mjuka stora bröd.


    helt enkelt så blir det som en fajita  
    Tilde 080319
  • mandala

    Jag brukar köra filéerna snabbt i assistenten så blir det som kycklingfärs tycker jag, men utan att vara malen. Tycker det blir saftigt och gott, sen kryddar jag som vanligt med tacokrydda o lite vatten om d behövs. Gillar man vitlök e det gott att riva i lite vitlöksklyftor och steka tillsammans.


  • UmmAlina

    Stek kycklingfile i småbitar, krydda med salt och peppar. När den är genomstekt så häller man på sweet chili sås och låter det steka ihop sig lite.

    Till detta har vi alltid tortilla,sallad,gurka,tomat,creme fraiche..

  • Piii

    Jag steker bitar av kycklingfilé och färska champinjoner med Santa Marias fajita-kryddmix. Serverar med rödlök, riven ost, gurka, sweet chili sås, creme fraiche som jag presset ner ett par vitlöksklyftor i, samt smaksatta tortillas (herbs & garlic).

  • Zazziz

    Jag brukar skära kycklingen i små bitar, steka tillsammans med paprika och lök, på med taco-kryddor och en burk creme fraishe. Mums!

  • pelagonia

    Tack för tipsen

    Steker kycklingfile med lök + tacoskryddan någon nämde från santa maria

    Skall ha till 15 personer..Tycker ni man skall servera i skålar på bordet eller ha allt på ett bord så varje person kan gå och hämta ??

    Vi skall ha

    Kalvfärs
    Kycklingfile
    Färdigköpta såser
    Hemmagjord Tszasiki
    Hemmagjord Gucamole
    Majs
    Sallad
    Gurka
    Tomater
    ost
    lök


    Viktor 070103 & Theodor 090331
  • stariz

    Åh..jag har ett jättegott recept på en tortillalasagne med kyckling i, det är tom ett viktväktar recept för den som är bekymrad =P

    4 portioner  7 points/port  ( gammalt recept )

    6 tortillabröd
    4 kycklingfileér
    2 paprikor
    15 champinjoner
    1 gul lök
    1 tsk flytande margarin
    1 msk vetemjöl
    1 dl lättmjölk
    1 dl riven ost
    1 påse tacokrydda
    1 1/5 dl tacosås

    bryn kyckling, paprika, champinjoner och lök (hackad så klart) Strö över tacokrydda och mjöl, häll i tacosås och låt koka några minuter. Varva blandningen med tortilla och ost i en form. grädda
    200 grader ca 20 min

  • LHUF
    pelagonia skrev 2010-02-21 22:25:07 följande:
    Tack för tipsen Steker kycklingfile med lök + tacoskryddan någon nämde från santa maria Skall ha till 15 personer..Tycker ni man skall servera i skålar på bordet eller ha allt på ett bord så varje person kan gå och hämta ?? Vi skall ha Kalvfärs Kycklingfile Färdigköpta såser Hemmagjord Tszasiki Hemmagjord Gucamole Majs Sallad Gurka Tomater ost lök
    Låter jättegott
    jag hade nog haft på ett stort bord som man kan gå på 2 sidor om och låtit folk hämta..
    Tilde 080319
  • Stor mamma

    när jag hade flera gäster gjorde jag buffe bord på bänken, alla fick gå och hämta i stället för att stracka sig över varandra

Svar på tråden Tacos med kyckling ?