Forum Inaktiva: Förlossningspedagogen - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Lustgas

  Tis 23 feb 2010 13:55 Läst 1330 gånger Totalt 1 svar
  Elaine­23
  Visa endast
  Tis 23 feb 2010 13:55

  Vi gick Annas profylax när vi väntade vårt första barn. En sak som jag i efterhand (närmare bestämt under förlossningen!) insåg var att ni inte tar upp profylaxandning och lustgas. Funkar det ihop? Jag fick helt släppa andningen när jag till slut kände att jag var tvungen att ta till lustgas. Nu väntar vi vårt andra barn och det jag skulle gärna vilja veta om det finns något bra sätta att profylaxandas med lustgas!?

  Tack!

 • Förlos­snings­pedago­gen
  Visa endast
  Lör 3 apr 2010 17:12 #1

  Hej!

  Ursäkta att jag dröjt så med att svara. Du har helt rätt i att det kan vara svårt att kombinera lättandning med lustgas eftersom lättandningen är snabb och lätt medan man behöver andas djupt i lustgasmasken. Mitt förslag är att du börjar andas i lustgasmasken en stund innan värken börjar med djupa och långa andetag och fortsätter så in i värken tills dess att den kulminerat. Därefter släpper du masken och fortsätter med den profylaktiska lättandningen.

  Fördelen är att du får glädje av lustgasens smärtlindringseffekt redan när värken börjar. Dessutom blir du inte för "berusad" eftersom du bara andas halva värken med lustgas. Lindringen får du hela värken eftersom det finns en fördröjningseffekt som du har glädje av, men du hinner "nyktra till" till värkvilan...

  Lycka till!

  Kram
  Anna

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll