Inlägg från: Semper Idem |Visa alla inlägg
  • Semper Idem

    The return of the Lolilla

    Måste lämna er ett tag nu, skall åka och täta grunden på vår gamla stuga

  • Semper Idem
    SimplyTheBest skrev 2010-09-04 16:38:17 följande:
    Men det är knappast ngon vägledning i min stil.
    Nu kommer 2timern sucka högt...
  • Semper Idem
    Sven Justus skrev 2010-09-04 20:10:27 följande:
    Jösses så lite aktivitet det är här. Iaf jfr med igårkväll.
    Jag är här, vi kan snacka kaffe om du vill
  • Semper Idem
    Sven Justus skrev 2010-09-04 20:13:45 följande:
    Vad är hållbarheten på nymalt kaffe? Stämmer det att man helst bör förbruka det inom en vecka?
    Ja absolut inom en vecka. Jag maler ju direkt före bryggning och tycker att det blir en märkbar skillnad om det ligger lite rester kvar sedan dagen innan i malaren.
  • Semper Idem
    Semper Idem skrev 2010-09-04 20:18:31 följande:
    Ja absolut inom en vecka. Jag maler ju direkt före bryggning och tycker att det blir en märkbar skillnad om det ligger lite rester kvar sedan dagen innan i malaren.
    Kasnke skall tillägga att det inte märks på smaken utan på creman.
  • Semper Idem
    Lady Macbeth skrev 2010-09-04 20:20:18 följande:
    Samma här, blir det över hamnar det i kaffeburken i frysen som tas fram när allt annat kaffe är slut och jag har abstinens. 
    Då är du mer organiserad än mig
  • Semper Idem
    Lady Macbeth skrev 2010-09-04 20:20:18 följande:
    Samma här, blir det över hamnar det i kaffeburken i frysen som tas fram när allt annat kaffe är slut och jag har abstinens. 
    Vad har du för maskin bettan? *intresserad*
  • Semper Idem
    Sven Justus skrev 2010-09-04 20:22:19 följande:
    Jo det förstås. Nu tänkte jag mer på hederligt svenne-bryggkaffe. Om man köper nymalt i en kaffebutik vill säga.

    Crema är "skummet" eller?

    Man märker ganska tydligt på doften när ett nymalt kaffe inte längre är så nymalt. Hur påverkar det smaken? Om vi pratar hederlig kaffebryggare?
    Creman är det där härligt bruna som ligger övers på espresson *sugen*

    Det tappar ju smak varje dag i princip.
  • Semper Idem
    Sven Justus skrev 2010-09-04 20:24:02 följande:
    Jag brukar förvara mitt kaffe i frysen, men min fru tycker inte det är så festligt eftersom det alltid brukar hamna en del i fysfacken.
    Har inte testat frysen själv eftersom vi förbrukar en 500g påse bönor inom rimlig tid. Fast jag har hört att kaffet kan lida skada av frysen, fast man vet aldrig med kaffenördar, ibland överdriver de
  • Semper Idem
    Lady Macbeth skrev 2010-09-04 20:23:58 följande:
    Bara en vanlig hederlig kvarn och en perkulator och en moccabryggare, pressbryggaren ramlade i golvet.
    Ja, kvarn är ju klart intressant även om man inte gör espresso.
    Vad har du för kvarn?
Svar på tråden The return of the Lolilla