• Hurley

    Till er som inte kan gå ner i vikt

    hemljuvahem skrev 2010-02-24 11:18:51 följande:
    Du skriver "hungrig som en varg vissa dagar" och ingen människa ska väl behöva vara det i vårat? En människa har rätt att äta kost från kostcirkeln och inte enbart sallad och keso utan att folk ska titta snett..Har du någonsin tänkt på att vissa kanske lättare går upp i vikt, vissa har en matsmältning som inte funkar eller helt enkelt måste kämpa lite mer än alla andra...Ska man gå ned i vikt ska det ske genom träning/motion.. att anpassa intaget till uttaget..då behöver man inte svälta och man får en mkt mer hälsosammare viktnedgång och mår bättre...
    Varför är det så farligt att vara hungrig ibland? Är det problemet? Att vi alltid måste vara mätta för att må bra? Det är bra att vara hungrig men man ska inte svälta sig. Hunger är inte farligt. Man ska äta för att leva inte leva för att äta.
  • Hurley
    Vemi skrev 2010-02-24 11:34:27 följande:
    Jag är väl en sån du skriver om på sätt och vis. Inte jättetjock men inte så smal som jag skulle vilja vara. Det ÄR lätt att gå ner i vikt. Faktiskt. Man behöver bara bestämma sig och hålla sitt beslut. Det är där mitt problem ligger, jag har nämligen inte den diciplinen att säga nej till mig själv. Har enormt sötsug, så visst finns det ett beroende i mat, sockerberoende. Min man däremot har en enorm diciplinförmåga och kan äta keso och tonfisk en månad om han var tvungen. Han gick ner från 93kg till 75kg (några år innan vi träffades men jag har sett bildbevis :)  ).  Så det är klart att man kan! Jag tog faktiskt inte alls illa upp av ditt inlägg, snarare tvärtom så blev jag faktiskt lite sporrad :) Så tack för det! 
    Jag hejar på dig!!!!
  • Hurley
    La Lola skrev 2010-02-24 11:54:15 följande:
    Fast drabbar det nån annan om jag är överviktig?
    Såklart det gör! Din familj kanske? Jag är säker på att de vill ha dig i livet och så hälsosam som möjligt så länge som möjligt.
  • Hurley
    Anova skrev 2010-02-24 11:55:07 följande:
    Fast, många som är övervikta lever rätt så hälsosamma liv.. Och det finns otroligt många som är normalviktiga som lever på skit. Är det alltså mer korrket att vara normalviktig och äta chips till middag?
    Fast med handen på hjärtat nu. Om man lever ett hälsosamt liv blir man inte fet.
  • Hurley
    La Lola skrev 2010-02-24 11:56:36 följande:
    Varför skulle jag dö av den övervikt jag har nu?
    Jag vet inte hur mycket övervikt du har men visst vet du att det är farligt att vara kraftigt överviktig? Hjärtat tar stryk bland annat.
  • Hurley
    La Lola skrev 2010-02-24 11:55:42 följande:
    Jupp!
    Är man normalviktig KAN man äta chips till middag någon gång om man känner för det men det kan man inte om man är tjock för då går man inte ner i vikt.

    Ni kan inte inbilla mig att ni äter nyttigt och lever hälsosamt och trots det är tjocka. Det är en omöjlighet. Om ni inte lider av någon sjukdom vill säga.
  • Hurley
    La Lola skrev 2010-02-24 12:02:01 följande:
    Jag är 158 cm o väger 84 kg. O den vikten har jag hållt i ca 10 år nu (förutom när jag var gravid men då gick jag ner de direkt, 6 kg resp 10 kg). Jag har kollat mitt hjärta o allt ser ut som det ska.
    Du har viktklassen fetma, ett BMI på 33.

    Fetma är skadligt och kan bidra till allvarliga sjukdomar. Överviktiga personer löper 2-3 gånger så hög risk att dö i förtid än vad normalviktiga gör.


    En överviktig person har ökad risk för en hel del sjukdomar och riskerna ökar med vikten. Exempel på sådana sjukdomar är diabetes, cancer, astma, hjärt- och kärlsjukdomar, högt blodtryck, fertilitetsproblem, etc.


    Ytterligare ett problem vid svår övervikt är risk för olyckor vid narkos om man behöver genomgå en operation.


    Riskerna kan minskas betydligt om man går ner lite i vikt. Nyligen genomförd forskning har visat att om man minskar sin vikt med 10 % så minskar dödligheten med 20 %. Dödligheten i cancer minskar med 40 % och dödligheten i diabetes minskar med 30 %


    En liten viktminskning kan alltså betyda mycket for hälsan och välbefinnandet.


    Om patienten är sjuk i någon sjukdom förvärras det ofta av övervikten.

  • Hurley
    La Lola skrev 2010-02-24 12:15:41 följande:
    Nämen tack för faktan!Jag hade verkligen ingen aaaning om vad mitt BMI ligger på o allt det andra! Jorå, såklart hade jag det för det är nog sällan som vi överviktiga är dumma i huvudet pga våra kilon.
    Men om du vet allt det varför är du fortfarande överviktig?

    Tro inte för en sekund att du kan hindra dina dåliga vanor från att smitta av sig på dina barn. Barn gör som vi gör och inte som vi säger. Du är överviktig och på så sätt normaliserar du fetma för dina barn. På samma sätt som en rökare normaliserar rökning.

    Jag tror inte alls att man är dum i huvudet för att man är tjock men jag tycker att det är korkat att försöka försvara sin fetma.
  • Hurley
    Impega skrev 2010-02-24 12:51:34 följande:
    Neee... nu börjar det spåra ur totalt. Hur kan du ens påstå att du vet hur ALLA överviktiga tänker??? Usch, tänker verkligen alla såhär om överviktiga? Skrämmande!!
    Tänker vadå? Det enda jag säger är att jag tvivlar på att någon vill vara tjock. Varför är det så hemskt? Precis som jag tror att de flesta som röker, super eller knarkar egentilgen skulle vilja sluta.

    Att måla upp en bild av sig som en hälsosam människa när man är överviktig är en försvarsmekanism. Varför omsätter vi så enormt mycket pengar på olika bantingskurer, piller, pulver och sådan om alla överviktiga är lyckliga i sin övervikt?
  • Hurley
    Tärning6 skrev 2010-02-24 12:58:24 följande:
    Nu får du FAN TA OCH LÄGGA NER Du vet inget om andras värden å vad dem har kollat upp å inte. Man KAN faktist må bra å känna sig snygg å fräch å vara nöjd me den man är oavsett om man är tjock eller smal lång eller kort svart eller vit gul eller brun.Det är nog DU som har problem å ingen annan Jag tycker du är naiv, du dömer på förhand och så vidare. Å om man ska kunna äta så som du äter så MÅSTE man kunna vecko handla och ja lägga ner pengar på dyrare mat och så vidare för det blir dyrare å äta så om man är två vuxna å ett barn i huset. Och att laga två olika maträtter orkar man inte ialla fall dem flesta orkar inte de.Bara för att du inte mår så bra å inte kan vara nöjd med dig själv så behöver du inte klanka ner på andra.
    Dyrt?? Med grönsaker, keso, kyckling och skinka? Nej du.....
Svar på tråden Till er som inte kan gå ner i vikt