Inlägg från: CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE |Visa alla inlägg
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE

    Jesus Mirakel Tråd 3

    KristenTjej84 skrev 2010-03-17 17:00:06 följande:
    Om man nu måste börja med otrevligheter, så kan jag också fråga något från dom som tror på evolutionen och totalt förnekar guds existens. 1.Hur kan allt komma från en explotion? som att kasta ett pussel på golvet och tro att utan att man rör den så faller bitarna på plats utan att man rör pusslet. 2.Hur förklarar ni det unika med människokroppen? te x att kroppens återhämtningsförmåga? DNA? det faktumet att barn vet exakt hur man får i sig mat efter förlossningen, då den övat sugrörelser i magen redan.. hur kom de på att man måste öva på att suga innan de ens är födda?
    ">

    3. Hur förklarar ni den frid och glädje som man kan se på en kristen människa när han/ hon prisar gud? om det inte finns någon gud!
    ">

    Eller hur förklarar ni massorna av kristna som blir förföljda, men ändå aldrig ger upp..då de har en gud som ger dom kraft och styrka?
    ">


    ">

    och alla dessa vittnesmål om hur gud berört dom, muslimer som berättat att de såg Jesus i drömmar/ visioner under deras resa till mekka och berättade att han var vägen?? www.cbn.com/spirituallife/OnlineDiscipleship/... noolmusic.com/videos/muslims_on_west_bank_pal... Till och med barn som har sett himmelen under en nära döden upplevelse, fast ingen av dom berättat om Jesus för dom. www.melvinmorse.com/images.htm www.cinemind.com/atwater/Some.html
    Jag måste bara fråga detta först: Vill du att jag svarar i den här tråden eller ska vi ta frågorna någon annanstans?

    Jag var nog med och "förstörde" den andra tråden med saker som egentligen inte hade med saken att göra. Men jag kan svara här om du vill eller starta en ny tråd om du hellre vill det.
    I am free because I know that I alone am morally responsible for everything I do. -Robert A. Heinlein
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE
    ViceGuy skrev 2010-03-17 18:13:45 följande:
    Varför slösa din tid? Inget illa menat mot AquariusGirl, men om man inte har grundläggande kunskaper i hur den vetenskapliga metoden fungerar, så kan man omöjligen föra en debatt som handlar om just det ämnet. Lite som att jag ska börja debattera med en urmakare om hur urverk fungerar.
    Skulle jag resonera så skulle jag inte vara inne på religionsforumet. {#lang_emotions_laughing}
    I am free because I know that I alone am morally responsible for everything I do. -Robert A. Heinlein
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE
    felisa skrev 2010-03-27 23:37:43 följande:
    Och ändå lägger ni ateister ner så mycket av er dyrbara tid på att diskutera kring detta "hjärnspöke".  Inte dåligt måste jag säga Med tanke på att ni ändå har en begränsad tid att leva, inga utsikter till ett liv efter döden, finns det helt ärligt inget bättre ni kan göra av er tid? 
    Jag för min del skulle aldrig drömma om att investera min tid i sådant jag finner vara fånigt eller en lögn, ex ett ateist-forum....
    Detta "hjärnspöke" påverkar i allra högsta grad folk som aldrig har frågat efter dess påverkan. Det finns därför en poäng att ta upp och kritisera tron på detta "hjärnspöke" när denna tro påverkar andra. Vilket den faktiskt gör dagligen, även här i Sverige som är så sekulariserat.

    Den dagen tro på gudar är helt och hållet en affär för den enskilde så finns det inte längre någon poäng med att kritisera det. Så ligger det inte till idag.
    I am free because I know that I alone am morally responsible for everything I do. -Robert A. Heinlein
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE
    Milkina cerka skrev 2010-03-28 11:34:57 följande:
    CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE -   Den här tråden är till för att visa på Mirakel från Jesus, på vad sätt påverkar det ditt liv? Är det väldigt mycket begärt att be om att få ha den ifred just för det som nämns i Ts:en då?
    Nej det är inte för mycket begärt, jag svarade på felisas fråga på ett mer allmänt plan (precis som den var ställd). Frågan ställdes i den här tråden, det vore då ganska dumt att svara i en annan tråd.

    Vad andra gör kan jag inte svara på men jag ser ingen mening med att kritisera dessa "mirakel" och det har jag inte heller gjort.
    I am free because I know that I alone am morally responsible for everything I do. -Robert A. Heinlein
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE
    felisa skrev 2010-03-29 16:13:22 följande:
    Applebaum (av någon anledning funkar det inte att citera inlägg från min jobbdator): Var skrev jag att alla som inte tror på Gud har en diagnos? Jag skrev, Vissa ateister på Fl. Inbegriper detta plötsligt alla ateister? Nej, man har självfallet inte en diagnos bara utifrån det faktum att man är ateist. En av mina allra bästa vänner är ateist, och hon är helt och håller frisk Det finns dock vissa ateister som debatterar här på FL, som jag, utifrån deras resonemang, misstänker har en diagnos. Detta baserar jag bl.a. på vad som verkar vara en avsaknad av "Theory of mind", förståelse för hur andra människor tänker och känner. Denna avsaknad innebär ex att en person med aspergers har väldigt svårt att sätta sig in i andra människors världsbild, stora svårigheter i att se saker ur ett annat perspektiv och denna uppdelning i "svart eller vitt".
    Det är lätt att ta till argument ad hominem när ens egna resonemang inte håller. Jag ser faktiskt ingen ateist här som har problem med att förstå hur andra tänker, däremot så ser jag ateister som på mer eller mindre bra sätt (oftast mycket bra) argumenterar mot religion, religiös tro och dess påverkan i samhället.

    Är det där skon klämmer eller kan du peka på något som stöder det du pratar om? "Jag vill inte namnge någon" är ett lika dåligt som oerhört fegt försvar, du har redan dragit in "vissa ateister" och dessutom i "den här tråden", det finns inte så många att välja på. Kan du inte göra det så är din kritik värdelös.
    I am free because I know that I alone am morally responsible for everything I do. -Robert A. Heinlein
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE
    felisa skrev 2010-03-29 17:13:45 följande:
    Så om jag nu skulle namnge en person, och rada upp citat från denna persons argumentation, skulle jag inte löpa någon som helst risk för att bli anmäld? Det är just anledningen till att jag inte vill namnge någon, man vet aldrig hur folk reagerar på ett sådant här forum. Mycket lättare irl, där jag faktiskt är känd för att vara en person som alltid står för sina åsikter, även om det inte alltid blir så populärt.
    Som jag misstänkte, du kan inte backa upp ditt påstående och alltså är kritiken helt utan substans.
    felisa skrev 2010-03-29 17:13:45 följande:
    Ja, man kan vara ärlig och stå för sin åsikt, utan att för den sakens skull övergeneralisera alla som inte delar ens åsikt. Vore inte jag utomordentligt löjlig om jag påstod att alla ateister är känslomässigt störda individer? Men att påstå att alla kristna är obildade tölpar utan någon förmåga till logiskt och förnuftigt tänkande, är ok?
    Är det någon i tråden som har gjort det?
    I am free because I know that I alone am morally responsible for everything I do. -Robert A. Heinlein
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE
    felisa skrev 2010-03-29 20:00:22 följande:
    "Din åsikt skrämmer vettet ur mig. Förutom att den suger så är den helt galen. Om folk bara trodde på gud skulle det inte bli några naturkatastrofer? Vilken SJUK JÄVLA IDIOTISK ÅSIKT! Fy fan säger jag, är det så där du tänker jämt? Dina åsikter kring skuld är bland de värsta jag någonsin hört. Fy fan. Jag fylls av förakt när jag ser vad du tycker. Jag fattar inte att du gått i samma skola som jag!" "Att okritiskt köpa allt som står i bibeln är att inte tänka själv. The end. Du har bara här i tråden flera saker som motsäger och totalt omkullkastar bibeln, men du vägrar se sanningen rakt i ansiktet." "Ja, jätteöverraskade. Det kan jag faktiskt garantera eftersom inga profetsior någonsin gått i uppfyllelse." "Men den stora skillnaden på att ha ett öppet sinne som en naturvetare har och en stängt fundamentalistiskt är att det öppna kommer ta in det nya. Som alltid." "Du sa ju att gud är viktigast för dig. Eller står du inte för det nu helt plöstligt? Och inte helt otippat tar du upp person isf sak. Det är vanligt bland religiösa att inte kunna skilja på det." "Varför i hela friden måste man respektera någons tro? " Kära vänner, jag har tyvärr inte tid att svara på alla inlägg nu, har inte ens hunnit fixa middag än. Kanske imorgon, om jag inte har bättre för mig. Jag finner det dock inte lönt att samtala med folk som har en argumentationsteknik som ovan (ja, alla citat är saxade från Mirakeltråd 2 och 3). Alla dessa samtal med er har dock gett en positiv konsekvens: Jag har stärkts ytterligare i min tro på Bibeln som bokstavligen Guds ord och har fått en allt större längtan efter att umgås med mina syskon i tro. Så tack för det och god kväll
    Du missade visst det där om obildade tölpar som inte kan tänka kritiskt. Du vet det du påstod att någon hade sagt. Det spelar ingen roll om "andemeningen" var det, det är orättvist och korkat att skriva att någon har sagt något de inte har gjort.

    Alltså kan vi återigen sluta oss till att din kritik endast var en halmgubbe baserat på egna tolkningar av olika uttalanden (en del tagna ur sitt sammanhang).

    Mycket dåligt måste jag säga.
    I am free because I know that I alone am morally responsible for everything I do. -Robert A. Heinlein
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE
    Papi Jo skrev 2010-03-30 12:46:12 följande:
    Fast dom förblir Penseer och det är en hybrid min vän. Inte konstigare än olika färg på pälsen på bondkatten. (som också förblir katt)
    Inte om det får fortgå tillräckligt länge. Man har observerat artbildning i modern tid, inget konstigt med det.
    I am free because I know that I alone am morally responsible for everything I do. -Robert A. Heinlein
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE
    Papi Jo skrev 2010-03-30 13:19:36 följande:
     Grundläggande tror jag som jag alltid har sagt: det är OMÖJLIGT att evolution skulle tagit alla levande arter ända hit på en så oändligt kort tidsrymd (4.5 miljarder år).
    Du tror på något helt utan grund här, om du hade haft en grund hade du haft ett case mot evolutionsteorin, nu är det enbart gissningar och tyckanden. Det är fullkomligt orimligt att applicera känslor och tro på matematiska problem vilket är precis vad du gör här.

    Du kan tro att det är omöjligt men det finns verkligen inga belägg för det.
    I am free because I know that I alone am morally responsible for everything I do. -Robert A. Heinlein
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE
    Milkina cerka skrev 2010-03-30 14:09:25 följande:
    Nej, svordomar är i l l a, förstärker inte mer än ditt eget dåliga förhållande till GUD. Du komprometterar d i g,  järnet utan att d u inser det, det är mellan dig och Gud, tack och lov att jag inte är ansvarig själv.. J a g  har gjort m i t t  med att försöka få d i g  att i n s e.
    Att påpeka för en ateist att förhållandet till gud blir sämre om man svär är ju utomordentligt humoristiskt! {#lang_emotions_laughing}
    I am free because I know that I alone am morally responsible for everything I do. -Robert A. Heinlein
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3