Inlägg från: cariny |Visa alla inlägg
  • cariny

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Jaa. Tänk att ni finns. Ni religiösa. Jag var som ni. Sedan läste jag några böcker. Haha. Tänk att man kan vara så säker på något så hejdlöst dumt och fel. Fascinerande. Tack Toboas för att du orkar.

  • cariny

    Varför skylle jag sätta mig och skriva ner allting här när du kan få en länk eller boktips? Du kanske är rädd för att fejsa sanningen, är det därför du ber mig skriva en uppsats jag aldrig kommer orka skriva? Ni tror att er gud är samma genom bibeln, och att han är och var osv. Men han är lynnig och arg och mordisk. Sen blir han fin och kärleksfull i en annan mening. En jövligt opålitlig gud. Men så är också bibeln en samling av berättelser om skitmånga olika stamgudar som folk trodde på i de områdena. En ökengud hit, en jävul dit. Bara en idiot kan tro att alla berättelser handlar om samma gud. Det är efterkonstruktioner. Läs lite bibelforskning. Och sluta lyssna på pastorer.

  • cariny

    Haha, detta är så kul. Jag njuter av att läsa den fantastiska "diskussionen".

    Hälsningar ingift ateist i frikyrkofamilj...

  • cariny

    Inte lätt att vara medlem i en manipulativ sekt. Man måste vara BÅDE smart och jättestark för att ta sig ur. I en vanlig kyrka räcker det med smart och intresserad av verkligheten. Stackars JV.

  • cariny

    Haha, så enkelt är det INTE. jag känner en två som lämnat och dessutom har jag läst alla böcker om sekter jag hittat plus sett alla dokumentärer jag kommit över. Du måste ha det väldigt jobbigt med dig själv.

  • cariny

    Man kan ju ha gog för att gnälla när man blir förskjuten av sin familj och sina "vänner". Väldigt kristet för övrigt att frysa ut folk. Det är nog Jesus nöjd med.


    Lampstället skrev 2012-09-01 00:00:30 följande:
    Som sagt, det är bara att stanna hemma, men de som ine är välkomna vill gärna gnälla.

  • cariny

    Okej då. Såhär känns det. Det är inte lätt för andra när vissa är så dumma. Biter inte riktiga argument och fakta, då finns det liksom inte mycket kvar att ta till. Fakta mot känslor, det är ingen vettig diskussion.

  • cariny

    För att handla rätt krävs fakta om situationen, för att avgöra vilken handling som kan lösa situationen. Om situationen kräver handling, vilket vi får anta.

    Att anta att mänsklighetens problem beror på dess oförmåga att konvertera till rätt religion, är en antagelse som inte är byggd på fakta och därför heller inte kan leda till en lösning på mänsklighetens problem.

    Vidskepelse och indoktrinering är inte och kommer aldrig att bli varken fakta eller förnuft.


    Lampstället skrev 2012-09-05 14:08:32 följande:
    Är det argument vi behöver, är det inte handling ?

Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3