• Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3
  • Trekk
    Agnostino skrev 2012-02-23 22:28:17 följande:
    
    Gillar din bild om pro-life. Faktum är att dom sällan är pro-life utan snarare "pro-birth" efter födseln får det gå som det går och de bekymrar dom inte det minsta om barnet garanterat kommer att dö kort över födseln. "Doesn't matter, gave birth!" mentaliteten helt befriad från konsekvens-tänk är skrämmande
  • Trekk
    watericesteam skrev
    det finns inga 33 offer heller. och offer är inte enbart brännoffer... jag tycker du skall slå upp ordet offer i en ordlista. det man offrade på gammaltestamentlig tid var djur och inget annat. du hittar inga verser på motsatsen.

    däremot fanns folkgrupper som offrade spädbarn till molok som var en ond demonisk gud gjord i koppar. den var ihålig och man värmde upp kroppen med eld. la barnet i famnen som av smärtan från statyn vred och skrek till den ramlade in i hålet och dog. detta avskydde Gud, det var en styggelse vilket uppenbarades av Gud som hade medkänsla för dessa barn. Israeliterna blev uppmanade att döda dem som gjorde något så avskyvärt. sen sitter det ateister 5000 år efteråt och tycker att det Mose och Israeliterna gjorde av uppmaning från Gud var sjukt. det var så blodigt osv. 

    sanningen är att dem var moraliskt korrekta. dem satt inte och försvarade barnamord som ni ateister gör idag. ni dödar miljontals foster dagligen och pekar på biblen. vet du att kristna och muslimer är de enda som motarbetar aborter och ser detta som barnmord medan ni ateister sitter och hycklar. ett barn är en gåva från Gud. och visst känner jag till de passagen du nämner. och jag har läst bibeln och kan dem i sitt sammanhang också.
    Jag citerade ju rakt från bibeln, precis så som det står ordagrant. Att du inte håller med om allt som din gud gör betyder inte att du bara kan påstå att bibeln ljuger trots att det står att läsa svart på vitt.

    Och djuroffer förekom med, precis som du säger. Gud är en riktig vilde, precis som vilken vulkangud som helst som kräver offer.

    Dessutom så vet du att Gud dödade alla förstfödda i Egypten, en grym och hänsynslös slakt av oskyldiga barn. Gud skulle ha blivit dragen inför krigsrätt idag eller fått gömma sig i Brasilien.
    Gud härdade faraos hjärta så att han INTE skulle låta israeliterna gå. Gud lät inte ens Egyptierna ändrade sig, det står i bibeln att han härdade deras hjärtan för att de inte skulle låta dem gå.

    Du svara heller inte på något de 42 barn som gud dödar.

    Ateism dödar INGEN. Det var inte Hitlers icke-tro på Posidon som fick honom att döda Judarna utan hans galenskap och hans nazism. Det var inte Stalins icke-tro på Allah som gjorde honom till en paranoid och sjuk grym diktator.

    Angående abort finns det ateister som är för och ateister som är emot, ateism är bara avsaknad av en irrationell tro på något som inte har demonstrerats eller kan bevisas.

    Dessutom skiter religiösa människor ofta total i hur det går för barnet efter att det har fötts. Det viktiga är att föda, inte att det överlever eller får ett bra liv.
  • Trekk
    watericesteam skrev 2012-02-23 22:09:00 följande:
    jag tog bara en bild ur nätet och abort är mord oavsett om man utför den legalt eller illegalt i vilket land det än må vara. 

     


    Att låta ett barn födas bara för att dö en plågsam död är mord med bonusen att barnet plågas. Innan nervsystemet utvecklas plågas inte fostret och det är inte medvetet om sin existens
  • Trekk
    watericesteam skrev 2012-02-23 21:44:33 följande:
    det står inget om några människooffer till Gud.
    Jag nämnde Jeftas dotter också där gud vill att det första som kommer ut ur hans hus ska offras till honom och gud vet precis vilka som är i huset och vem som kommer ut först. Han avbryter heller inte detta offer utan det fullföljs. Gud beordrar även att kvinnor ska våldtas i samband med att hans folk ska inta en stad och han beordrar att alla ska dödas i en annan stad, även alla djur, gamlingar, kvinnor och barn, alla oskulder får dock Israeliterna behålla.

    Hur kan du kalla din gud för god och moralisk? 
  • Trekk
    watericesteam skrev 2012-02-23 22:30:50 följande:
    jag gjorde en kommentar till trekk som tycker det är alldeles förfärligt med barnamord. och jag valde en bild som visar att han hycklar om han är för abort men emot Guds ord då Gud blir arg på de som brände ihjäl levande spädbarn. du kanske inte läste inlägget men det är mer än en bild.
    Jag har inte påstått mig vara den enda moraliska kompassen i universum och ultimat och oändlig kärlek, något som Jahve har. Därtill så är jag pro-choice av den enkla anledningen att det i många fall kan minska många människors lidande. Som religiös verkar du inte bry dig det minsta om hur mycket ett barn lider, hur länge det lider och när/hur det dör. Förlossningen är viktigare än att det inte älskas, vanvårdas, förkastas, lämnas bort, pga svåra sjukdomar inte kan leva ett värdigt liv, plågas, svälter eller dör. Om en tonåring våldtas och blir med barn och tvingas föda, hur tror du att deras liv blir, jämfört med att hon utför en abort, kommer över den traumatiska uppevelsen (så gått det går) träffar en man, blir förälskad och föder ett barn hon vill ha?
  • Trekk
    watericesteam skrev 2012-02-23 22:30:50 följande:
    hans poäng är felaktig då det aldrig har offrats några barn till Honom. förstod du inte det?
    Må det flygande spaghettimonstrets frälsande tentakler ge mig styrkan att förklara för dig att det som står i bibeln står i biblen OAVSETT vad du personligen ANSER om dess moral.

    Doareboken 30-

    30 Jefta avgav ett löfte till Herren: ”Om du ger ammoniterna i mitt våld, så lovar jag att den som först kommer ut genom dörren till mitt hus och möter mig, när jag återvänder efter att ha besegrat ammoniterna, skall tillhöra Herren och offras som brännoffer.” 
    39...Efter två månader kom hon tillbaka till sin far, och han gjorde då med henne i enlighet med sitt löfte. 

    Vilken del av detta är det som är så förvirrande? Det faktum att det ordagrant står "brännoffer", det faktum att det är ett direkt citat eller det faktum att detta brännoffer genomfördes?
  • Trekk
    iputonchrist skrev 2012-02-24 10:56:16 följande:

    Det var emot Moses lag att offra människor så som du önskar att det skulle gå till. Ett offer är en gåva som man ger till Gud och den behöver inte vara blodig. Och i fallet med Jeftas dotter så befallde inte Gud att Jefta skulle offra hans dotter. Det finns inte ett enda passage i hela bibeln där Gud befaller om människooffer förutom historien med Isak och Abraham och Hans egna offer, Jesus Kristus vår frälsare.


    Lagen gällde väl bara för Israels 12 stammar och de som befann sig inom deras administrativa landområden?

    Angående Jefta så är detta inte sanning. Gud gick nämligen med på erbjudandet att Jefta skulle ge honom det första som kom ut ur hans hem när han återvände, i utbyte mot hjälp i kriget.

    Därtill kunde givetvis Gud, om han nu kände att detta trots allt inte var en sweet deal, bara stoppa honom i sista stund så som han gjorde med Abraham, men icke sa nicke. Jag förstår din poäng men den stämmer ju inte i och med att A Gud accepterar ursprungserbjudandet, B Gud genomför sin bit av avtalet och hjälper Jefta i kriget C Gud stoppar inte offret utan accepterar det. 
  • Toboas
    Lampstället skrev 2012-02-25 21:39:10 följande:

    De nedfrusna mammutarnas vittneshörd


    ● Hur det kom sig att tusentals stora mammutar blev nedfrusna i Sibiriens is har förbryllat vetenskapsmän i flera decennier.
    Den engelska tidskriften ”New Scientist” framhöll, i kommentarerna till en ny teori, att de nedfrusna mammutarna ”är bevis för att den sista istiden kom över jorden mycket plötsligt”. Professor Fred Hoyle vid University College i Cardiff och Elizabeth Butler vid universitetet i Oxford ”påpekar att om den sista istiden ... hade tagit tusentals år på sig för att breda ut sig över jorden, skulle mammutarna ha haft tid på sig att flytta söderut till ett varmare klimat. Att de är så utomordentligt välbevarade vittnar också om att de blev mycket snabbt nedfrusna efter döden — annars skulle de ha börjat förruttna.”


    För att förklara hur en sådan plötslig nedfrysning kunde inträffa framkastar Hoyle och en kollega till honom den teorin ”att en stor mängd ... stoft från kometer kom in i de övre skikten av jordens atmosfär” och reflekterade solljuset, så att jorden kyldes ned på ”bara några få år”.


    Men är en sådan vilseledande och osannolik förklaring nödvändig?
    Nej. Bibelns berättelse i Första Moseboken ger en enkel, otvetydig lösning som stämmer överens med alla fakta.
    Den talar om att det fanns vatten ”ovan fästet” eller ”himmelen” före floden, vilket kan ha lett till att ett mer jämnvarmt klimat var rådande över hela jorden, så att mammutar och annat liv kunde trivas i de nordliga regionerna.
    Då ”himmelens fönster öppnade sig” vid tiden för floden, kunde det mycket väl ha inträffat stora temperaturförändringar som ledde till att dessa områden plötsligt fick uppleva en period av iskall kyla, som bevarade mammutarna och annat liv i det tillstånd i vilket man har funnit dem. — 1 Mos. 1:7, 8; 7:11, 12.


    Atikel


    Ivan t Sanderson ; Riddle of the Frozen Giamts, The Saturday evening post, 16 jan 1960 sid 82 – 83.


    Bild


    Smithsonian Institution Washington, D. C. fotografi nummer 83 – 2259.


    Mycket märklig slutsats. Om ett varmblodigt djur dör i stark kyla och därför fryses ner är ju inte på något sätt ett belägg för att kylan kom plötsligt. En isbjörn som dör - oavsett orsak - under polarnatten lär ju bli lika djupfryst den. De flesta mammutar dog ut EFTER den sista istiden så det var alltså inte någon hastig kyla som tog livet av dem eftersom klimatet blev varmare.
  • Lampstället
    Toboas skrev 2012-02-27 16:58:39 följande:
    Mycket märklig slutsats. Om ett varmblodigt djur dör i stark kyla och därför fryses ner är ju inte på något sätt ett belägg för att kylan kom plötsligt. En isbjörn som dör - oavsett orsak - under polarnatten lär ju bli lika djupfryst den. De flesta mammutar dog ut EFTER den sista istiden så det var alltså inte någon hastig kyla som tog livet av dem eftersom klimatet blev varmare.
    Varför di infrysta i isen, med färskt gräs i mynnen.

Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3