Inlägg från: Agnostino |Visa alla inlägg
  • Agnostino

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Användarnamn skrev 2011-09-04 22:54:32 följande:
    Du har fått svar och godtar du inte dem, sök själv.
    Nej jag har inte fått svar. Jag har tolkat utifrån dina "svar", du säger, "näe så är det inte". Hur kan du ta det som att jag fått svar. Om du ger ett svar jag inte förstår måste du ju förklara svaret.
  • Agnostino

    Du missförstår. Magiska tankar innebär inte magi, det vore bara dumt. Magiskt tänkande motsvarar ett placebo, som i många fall verkar lika bra som verklig medicin. Att folk tillfrisknar av bön innebär inte att det är något gudomligt, mest troligt har man genom bönen gett den sjuke hopp och med hopp blir man starkare, detta är vetenskapligt och inget religiöst hokus pokus.

  • Agnostino
    KristenTjej84 skrev 2011-09-05 19:12:41 följande:
    Inte alltid patienten varit medveten om att man bett för honom/henne därför kan inte han/ hon medvetet tänka jippii nu ska jag bli bättre..
    Nämn något fall där patienten "mirakulöst" botats där ingen typ av placebo effekt kan ha spelat in. Eller bara länka oss till en artikel med något mirakulöst helande, det är svårt att argumentera mot hörsägen.
  • Agnostino
    KristenTjej84 skrev 2011-09-05 19:54:52 följande:
    Min farmor är ett exempel, hon hade syrebrist i hjärnan i en halvtimma, och var nästan hjärndöd då hon låg på sjukhus sängen. Hon kunde inte höra vad folk sa och var absolut inte medveten om vad som hänt runtomkring henne. Min pappa smorde henne med olja och tillsammans med många kristna som känner min farmor så bad han för henne och hon vaknade upp och frågade vad hon gjorde där.
    Krävs ingen expert för att veta att när hjärnan inte får syre under en längre tid så får man bestående hjärnskador.
    Läkarna säger att min farmor är ett mirakel då hon kom tillbaka.
    Dem benämner det som mirakulöst skulle jag tro, inte som ett mirakel. Det är häpnadsväckande och otroligt, men fullt rimligt under normala omständigheter, det behövs ingen gudomlig inblandning för att en sådan sak ska kunna hända. Naturligtvis går det inte att motbevisa att det var ett mirakel men eftersom det är fullt rimligt om än inte vanligt så är den rimliga förklaringen att det inte var någon Gud inblandad.
  • Agnostino
    KristenTjej84 skrev 2011-09-06 07:18:34 följande:
    Det är din åsikt, jag håller dock inte med.  För om till och med läkaren säger att det är ett under, då hjärnan oftast är död efter 10 minuter av syrebrist, så finns det bara en övernaturlig förklaring.
    Men som sagt, alla har rätt att tro och tänka som dom vill.
    Det beskrivs som ett under och det är något mycket ovanligt, det kan jag hålla med om. Att det därför är något övernaturligt med det är att gripa efter halmstrån.
  • Agnostino
    KristenTjej84 skrev 2011-09-07 19:06:24 följande:
    Jag kan återigen ta ett exempel ur mitt eget liv, människor som har varit helt främmande för mig, men starkt troende kristna som jag mött i olika kyrkliga sammanhang, vanligtvis då det kommit någon profet från ett annat land för att be för folk och predika och därför varit fullt med kristna människor, hursomhelst under mer än en gång har någon starkt troende kristen profet/profetissa kunnat säga saker om mitt liv som jag aldrig talat högt om, och aldrig avslöjat för någon. Typ när du var ung så hände detta och detta har gett dig inre sår, nu vill Jesus hela dig. Och det är personliga händelser som de aldrig kunnat veta om då jag inte ens pratat med min familj om detta. Detta har dom kunnat göra då Gud har gett dom den informationen på övernaturligt sätt via den helige anden för att på så sätt visa för mig att han vet allt och ser allt, även det jag inte själv tänker på eller talar högt om detta till andra.
    Inte ens den smidigaste mentalisten kan veta vilka tankar jag går omkring och tänker på, änny mindre från vilka händelser som gett mig inre sår och i vilka sammanhang.
    Så, där är ett exempel på vad jag skiljer på övernaturligt ingripande där Gud har varit med och sällsynt händelse.

     
    Det där kvalificerar sig knappast som övernaturligt. Och ja, den smidigaste mentalisten kan visst veta sånt, det är det dem gör.
  • Agnostino
    KristenTjej84 skrev 2011-09-08 07:18:54 följande:
    Om det gör dig lyckligare, fortsätt intala dig själv detta, jag vet i alla fall att det jag gått igenom är verkligt och ingen kan ta ifrån mig dessa övernaturliga händelser, då Jesus rört vid mitt hjärta och fyllt det med hans läkande kärlek. Men jag hoppas & ber att någon dag du ska uppleva detta personligen, så att du precis som jag vet att det finns en högre makt som älskar dig och har sett vad du gått igenom och gärna vill leva vid din sida, den högre  makten heter Jesus.
    Gud är världens bästa placebo!

    Vad anser du om tungotal? 
  • Agnostino
    bad gyal skrev 2011-09-08 19:57:27 följande:
    Det håller jag med om, men jag tror att han finns, men ifall om han inte finns är han världens bästa placebo...

    Jag har aldrig fått tungotal, men jag känner dom som har fått det, jag tycker att det är lite konstigt, för varför skulle man bara börja prata på ett språk man inte kan helt plötsligt då man bad? 
    Tungotal är inte något aktuellt nu för tiden. Tungotal var och är menat för att kunna predika även för dem som inte förstår det språk du talar. De som talar i tungor idag babblar nonsens och på ett hittepå språk som ingen som lyssnar förstår. Alltså INTE en Gudagåva eller ett mirakel.
    bad gyal skrev 2011-09-08 19:54:40 följande:
    Det spelar väl ingen roll ifall om du tror på Jehova eller Gud, då du tror på "Gud" blir du lyckligare. Då upplever samma problem som en ateist, men du klarar dig ur problemen lättare. Det vet jag själv, då världen runt om dig är hemsk, kan du genom en tro på Gud veta att det kommer bättre dagar. Du kan leva för Guds skull då. 

    Forskningen håller till och med med om att då du har en positiv livssyn går det lättare för dig i livet. Så hur kan det vara relevant om du tror på Allah eller Gud? 

    Jag vet även att om man tror på att äta god mat och äter det blir man lyckligare, det är sanningen, så att du säger att Gud inte finns till någon som tror på Gud är inte vettigt någon stans...

    Jag har trott på Gud så länge jag kan minnas, mina föräldrar är inte religiösa, så hur förklarar du det?
     Jag trodde på Gud första 20+ åren av mitt liv. VERKLIGEN trodde. Jag har aldrig varit så lycklig som den dagen jag äntligen kom på att det inte finns någon Gud.
  • Agnostino
    bad gyal skrev 2011-09-08 22:12:53 följande:
    Varför skulle det vara mer ok då en präst predikade så? Varför skulle någon (annars frisk människa) som vare sig dricker eller knarkar börja tala så? För dom blir kanske "höga" då dom ber o så?

    Men för mig har jag alltid trott på Gud, men det är ingen annan i min närhet som trott på honom, jag går i kyrkan kanske 4 gånger om året, för att jag själv vill. Jag brukar inte be, men någon gång i månaden tackar jag gud för allt han har gett mig.

    Jag tycker inte att det finns något negativt med en gudstro överhuvudtaget.  
    Jag har inget svar till varför de beter sig så, jag tycker inte heller det är okej om en präst skulle börja tala i tungor så det fortfarande är bedrägeri eftersom ingen förstår vad dem säger är hela händelsen en lögn.

    Finns mycket negativt med att tro på Gud men endel ser inte de negativa sidorna för att de är i den troende bubblan. En bubbla där jag också varit, jag vet precis, men utanför bubblan finns så mycket mer!
    bad gyal skrev 2011-09-08 22:30:34 följande:
    Det är ingen livslögn att tro på Gud. Det är en livslögn att man blir lycklig av alkohol, ändå tror alla det. Det är en lögn att inte tro på Gud, det är en lögn att tro att du måste göra någonting för att behaga Gud. Det är en lögn att tillhöra olika religioner. 

    Du tror att du hade att göra med hur din DNA ser ut då du var religiös? Ok, var det Guds fel hur din DNA ser ut? Nej, däremot tror religiösa att pga hur man levt påverkar sitt DNA, det säger även forskningen. Sluta snacka skit om något du har missuppfattat...

    Det är din skyldighet att bete dig på ett sätt som är bra för dig och dina med människor, tycker du att det är krav Gud ställer? 

    Och, jag vet inte bättre, därför har jag knarkat,levt rövare och mått piss, men sedan insett att allt som har hänt i mitt liv har ett samband, Liksom jag har förstått av allt som hänt i mitt liv att Gud måste finnas, och (även om han inte skulle det) så mår människor bättre om du tror på Gud. Jag har träffat folk som blivit våldtagna flera gånger i veckan/misshandlad och plågad av både sin mamma och styvfar, men nu lever världens bästa liv med Gud. Gud var den enda som kunde hjälpa henne ur problemet... Massor av folk lever i misär, men är ändå lyckliga tack vare att dom tror på Gud, dåligt?

    Men ändå är det för att JAG inte vet bättre som jag har en Gudstro... Stabilt...  
    Jag håller med om att det är en livslögn att tro att alkohol ger lycka, jag dricker inte heller alkohol och har aldrig och tänker aldrig.

    Gud ställer många krav. MEN, vad jag kan förstå har du aldrig studerat bibeln i någon djupare mån utan lyssnat till vad som sagts om den och läst de verser folk tipsat om.

    Visserligen på engelska och taget till viss del ur samanhang men sakerna som står är valida ändå: http://skepticsannotatedbible.com/

    Tycker också du ska ta en titt på: http://www.ted.com/talks/richard_dawkins_on_militant_atheism.html

     
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3