Inlägg från: Barbella |Visa alla inlägg
  • Barbella

    *Snackis 10*

    Hoppas ni får era små snart Heeso & Ullen, det är tungt i slutet.
    Heeso kanske t.o.m har fått! Hoppas!

    LMH, kan förstå att du känner dig snuvad på en normalförlossning, men ett snitt är ju bra också även om det medför en del risker. Huvudsaken är att allt går bra med mor och barn.

    Stina - Ibland är allt emot en och det känns helt botten, men man får då se på vad man har istället.

    Kul att höra att allt är bra med er Trollsan. Klart du ska med på träffen.

    Tänk vad tiden springen iväg, idag är Max redan 1 år! Jag blir helt gråtfärdig och nostaligisk när jag tänker på vilken underbar dag vi hade för ett år sen. Jag hade inte kunnat be om en mer perfekt förlossning.
    Vi fick reda på för ca två veckor sen att R blir återanställd, det känns väldigt skönt. Det medför att jag blir föräldrarledig längre än planerat, ett helt halvår. Så jag kommer vara hemma sommaren ut. Det känns helt ok att få chans att mysa med grabbarna hela våren och sommaren, känns som jag har vunnit den tiden på lotto! Nu ska jag verkligen njuta av sista tiden som föräldrarledig!

  • Barbella

    Stort grattis Heeso, skönt att allt gått bra!

    Håller tummarna för att det är nära för dig nu Ullen och att det inte sätter igång för dig LMH, då du verkar inte vilja ha tidigare än planerat

    Vi var på Första Hjälpen utbildning Barn igår som jag skrev om i träfftråden. Något jag rekomenderar alla att gå.

    Nu ska vi iväg och inhandla ny micro då vår gamla (knappt 2 år) gått sönder. Usel kvalité minst sagt *grr*. Micro är dock ett måste i vårt hushåll med tanke på vällinguppvärming och dyl.

  • Barbella

    Igår fick man verkligen härliga vårkänslor. Det är verkligen en underbar tid vi har framför oss nu

    Jag säger även grattis till lillebror här inne LMH. Jag är med nyfiken hur det gick nu när lillen ville komma ut tidigare än det planerade snittet. Har han fått något namn än?

    TinaLisa - Vilken omysig vecka ni verkat haft. Hoppas ni haft er beskärda del av sjukdomar på ett tag nu då.
    Jag ska kolla upp om onsdag nästa vecka, vi kanske kan komma.

    Ullen - Du gjorde nog rätt i att inte låta henne kolla med tanke på hur du känner.

    Grattis Calibo. Roligt att vinna ett sånt bra pris!

    Solaris - Menar du att vi hade problem med nappen om natten?

    Vi som haft bra nätter med Max nu ett tag har fått gå tillbaka till skitnätter med ständiga uppvak igen. När vänder det????? Vad är problemet?????? Jag blir snart galen. Jag känner att ens tolerans för sömnlöshet är minimal nu när man haft det problemet i ett års tid. Kroppen lägger på något sätt av direkt.

  • Barbella
    Solaris skrev 2010-03-26 09:18:13 följande:
    Barbella - Det jag tänkte mest på  var om du hade lite tips/knep på hur man får barnet att somna om om nätterna, och utan att ammas.
    Ge välling och napp Det gör vi fortfarande, tyvärr så ofta som välling 2 ggr per natt. Allt för att det ska bli lite lugnare. Jag är väl inte den bästa på att ge råd då vi fortfarande har nattliga problem. Amningsstoppet var ju aldrig något problem då Max valde själv att sluta.
  • Barbella

    Grattis Ullen! Skönt att han äntligen ville komma ut och att allt verkat gått bra

    Trollsan - Usch kolla upp det där med RS. Det låter inte bra när han har så mycket slem. Han kan behöva hjälp med syresättningen samt att han behöver inhalationer för att få hjälp med att få upp slemmet. Jag vill inte skrämma dig, men jag har ju själv erfarenhet av RS när Max var spädis och jag tycker det är bättre att kolla upp en extra gång då de kan ha svårt med andningen när de är så små.

  • Barbella

    Kul att se dig igen Lina.
    Om du vill och kan följa med ikväll tycker jag inte det ska stoppa dig för att du inte får barnvakt. Jag tycker det vore skoj om du kunde komma. Kevin kan säkert hitta på något skoj, särskilt om vi är hemma hos TinaLisa. Vad säger ni andra?

  • Barbella

    Vad fin han är Ullen!

    Här har jag första dagen hemma utan man. Han har börjat jobba idag.

    I morse var vi på Sahlgrenska på hörseltest för Max. Han reagerade ju inte på det sifistikerade testet med den lilla pinglan på BVCs hörseltest. Precis som vi trodde, han är helt hörande Det är dock skönt att det kollas upp ordentligt.

    När vi kom hem märkte jag att han var helt skållhet, 40 graders feber. Så det blir till att stanna hemma idag, jag som hade en planerad tripp till lekplatsen. Men vi får mysa hemma och få lite sol på oss på balkongen (jag och Liam i alla fall).

  • Barbella

    På tal om inställda flyg, en väninnas pappa är fast i Kina. Känns inte så kul... De som är "fast" på hemmafronten har tur.

  • Barbella

    Stackars Anton! Hoppas han snart blir bättre.

    Här har vi åkt på magsjuka, mindre kul. Så datortiden är inte så högt prioriterad.

  • Barbella

    Grattis Stina! Vad skönt att de får gå ihop.
    Max fick med plats hos Liams dagmamma och det känns helt underbart. Han börjar i mitten av augusti. Han kommer nog trivas gott där. Han är nog mer ett "dagisbarn" än vad Liam är. Han gillar när det är fart och fläkt och när mycket händer hela tiden så hans inskolning är jag inte alls orolig över.

    Vissa av er har kanske redan sett mitt sällsynta inlägg på Facebook. Vi har skaffat radhus! Äntligen ska vi få det större! Jag har haft smått panik över att bo så litet som vi gör. Jag har även svurit många gånger när man kånkat som en packåsna mellan bilen och lägenheten som inte ligger i direkt anslutning. Sedan har vi ju trapporn med allt det innebär. Nej det ska bli innerligt skönt att få mer yta och lite mer bekvämlighet.
    Tanken att barnen ska dela rum är god, men det har inte alls fungerat här. Max sover fortfarande inne hos oss efter många vändor inne i barnrummet, men han har fått komma tillbaka. Så var sitt rum till barnen känns lyxigt
    Radhuset är i stort renoveringsbehov så det kommer ta ett bra tag för oss att få det så som vi vill ha det. Men vi är beredda att ta det när vi får så mycket annat positivt i gengäld. Vi kommer flytta in lagom till jag börjar jobba i augusti/september, så vi kommer ha en del att göra till hösten.

    Det ser ut att bli en härlig dag med värme och sol. Jag och barnen ska på fika/picknick hos en väninna som också är föräldrarledig. Mysigt!!!

  • Barbella

    Vad roligt att du hittat hit igen Skojsan. Vad tråkigt att höra om din elkänslighet. Jag har en kollega som har det och haft det i många år. Om du vill ha tips, råd och stöd så kan du få hans nummer. Jag vet att han gärna pratar om det.

    Idag är vi hemma då båda barnen blivit smittade av sin far. Liam fick feber igår och sov från kl 18 igår till kl 11:30 idag!!! Nu är han piggare. Max fick feber för några timmar sen så nu är det hans tur att ta en liten lur.

    Helgen har varit rolig. Vi hade möhippa för min bästa väninna som ska gifta sig i juli. Det har varit ganska mycket med planeringen fram tills i lördags. Det är skönt att det är över och att allt klaffade och hon blev nöjd

  • Barbella

    Skojsan - Jag kontaktar min kollega och "förbereder" honom på att du kan ringa. Jag inboxar dig hans nummer när jag fått tag på det (han har bara sökare pga elallergin). Det blir inte omgående, men det kommer

    Stina - Jag hoppas du inte mår allt för dåligt. Jag hoppas du får chans att återhämta dig nu i sommar och får det stöd du behöver för att bli frisk.

    Gravid - Förstår din oro över att Axels vänner slutar på förskolan. Förhoppningsvis blir det en "ny" grupp men lite nya barn, då omgrupperas gruppen och han kan få en chans att finna nya vänner.

    TinaLisa - Visst är det stället bra! Det skulle man hyra så barnen kan ha obehindrad utelek och vi vuxna skulle kunna slappna av och fika i lugn och ro

    Imorgon åker jag och barnen till mina föräldrar och stannar där en vecka. Det blir sista långvisiten dit innan jag börjar jobba.
    Om tre veckor börjar vi med renoveringen och sedan blir det packning och flytt. Det kommer bli fullt upp.

    Kolla in träfftråden.

  • Barbella

    Hej. Vad tråkigt om tråden dör ut, sen kan jag inte skryta med att vara bäst på att skriva här inne heller Men det är ändå kul att läsa vad som händer.

    Vi väntar med spänning på vårt nya kök som kommer om två veckor, äntligen!!! Ska bli underbart med ett nytt kök! Annars fortsätter renoveringen här hemma, numera i långsam takt. Men det blir sakta men säkert mer och mer beboeligt här hemma.

    Nu har vi ändrat på barnens tider hos dagmamman då Max var som en urvattnad trasa varje dag jag hämtade barnen kl 15. Vi provar ett nytt sätt nu då jag och Robert pusslar så gott vi kan för att barnen ska få kortare dagar samt att jag är ledig varje onsdag också. Vi hoppas på gladare och piggare barn nu framöver!

  • Barbella

    Ullen - Vi har beställt vårt kök från Kvik. Det blir vita luckor i högglans utan handtag. Överskåpen har "push-open" och de nedre skåpen har en skåra i överkant som man öppnar med. Svarta vitvaror och svart/mörkgrå-bänkskiva. Stilrent, precis som jag alltid velat ha det!
    Vad blev det för kök för er? Skönt att det är över nu med renoveringen för er del! 3 år är sjukt länge att leva i ett "ofärdigt" hus. Vi hoppas på att vara helt klara om ett år.

    Gravid - Visst är det skönt när man får tid för sig själv men man är så glad över att man har sin familj och inte har det så "ensamt" jämt.

    LMH - 15 år är grymt. Grattis!

  • Barbella

    Vi har heller ingen 4-års trots här hemma. Liam hade sin period mellan 2-3½ år då han var en total nej-sägare. Eftersom det var under min graviditet och Max första tid var det sjukt jobbigt (men fullt förståeligt). Men äntligen har man fått "lön för mödan". Nu är han ljuvlig! Jag undrar ofta hur vi haft sån tur att få en så härlig unge! Han har, som många vet, varit rädd av sig och blivit lätt ledsen och orolig när situationer uppstått med nya miljöer och människor. Men han har tuffat till sig vilket är en grym lättnad för en mors hjärta! 

    Max är sin brors motsats och är ett krutpaket och tuffing från start. Dock finns en mjuk sida som är otroligt mammig fortfarande. Jag inväntar dock denna bestämda killes nej-period, vilket jag INTE ser fram emot. Han har mitt humör och det kan bara bli på ett sätt...... R kommer få ta de flesta "striderna" 

    Trollsan - Jag hade problem med att Liam inte respekterade när jag pratade i telefon. Han slogs inte men ville fråga tusen och en saker för att jag skulle prata med honom och inte med personen i telefonen. För att visa att jag menade allvar med att han inte får störa när jag pratar i telefon så låste jag in mig på toa. Efter några gånger fattade han vinken. Kan vara värt att testa, men du kommer nog till en början ha en skrikande och sparkande unge utanför dörren. Men då slipper du värja dig i alla fall. Kanske någon som har ett bättre förslag, för det här är säkert inte pedagogiskt för fem öre. Men det har fyllt sin funktion för min del dock...

    Stina - Det där tjuriga kanske handlar om att han vill ha mer uppmärksamhet, Liam blir väldigt tjurig när jag ger Max mer tid (i vissa situationer). Det blir lätt så att det stora barnet får klara sig själv mycket, men man får inte glömma att de stora fortfarande är små Jag vet inte om så är fallet för dig, men detta har jag uppmärksammat med mina barn i alla fall.

Svar på tråden *Snackis 10*