• Svar på tråden Septembertråden 2006 del 20
  • lill linda 82

    min lilla dam vägrar att ligga o amma... hur mkt jag än försöker så vill hon inte o hon riktigt vrålar rakt ut. men sätter jag mig däremot behöver jag inte ens styra bröstet till henne utan hon hugger tag själv. med de andra 2 var det nästan tvärt om...

    ska ta o beställa lite pyjamasar o grejer till henne nu fr jag upptäckte igår att jag bara har 2 som passar..
    hon är ju så mkt större än de andra 2 jag fått så det mesta jag hade varit ju storlek 50. och denna lilla damen har ju 56 nu o det passar precis. har ju sålt bort så mkt kläder, dum som jag var... så nu står man nästan helt utan.. *s*


    Mina goa barn: Steven 050525, Stella 060816, Stefanie 100308
  • Dody

    Julmusten: min dotter dricker 1-2 flaskor om dagen, men då detta paket är slut så är det finito här. Har försökt sluta men hon blir sjuk och vill ha sin flaska. Men ett paket räcker ca 1 v här, och jag brukar köpa hem en stor kartong så den räcker ca 1,5 månad el tre då jag bara har henne varannan v. Men den väger ju en del så frågan är ju om de kan ta med en sån. Ett öppnat paket ska bara ätas i en månad dessutom.


    Det svåra är inte att hitta ngn ny att älska utan att älska det du har
  • A lie
    julmusten skrev 2010-03-13 21:02:16 följande:
    Hur lange racker ett paket valling om man dricker en flaska om dagen?Jag ammade inte alls pa hela natten, men nar klockan var 6:00 sa tyckte jag Finn hade varit sa duktig att han fortjanade nagot mys, sa jag gjorde en flaska till honom, (hade en pase jag fatt av en kompis), och han slukade hela flaskan med hull och har. Det ar ju egentligen jattedumt att vanja honom vid nat sant nu nar vi har klarat oss sa bra utan det i ett ar, plus att det inte finns att fa tag pa har, men mina foraldrar kommer nasta vecka, sa om det racker med att de tar med sig nagra pasar sa kanske jag kan plocka pa mig fler nar jag aker i sommar, (och aker vi inte sa blir det val att sluta da).Gaahhh, jag vet verkligen inte hur jag skall gora. Far se om det finns nan toddler formula som vi kanske kan ge honom i stallet. En flaska valling de dagar Ella har skola skulle verkligen underlatta.
    Gissar att det beror på sort...

    24 dagar skulle jag tro. (vill minnas att jag räknade 6 dagar/ paket då vi var i dominikanska - då hade jag två vällingbarn som drack 2 flaskor var om dagen) (sempers 1årsvälling)
    1 förpackning ger ivf 5l och det blir drygt 2 dl/gång...

    Börjar du med välling kan du förhoppningsvis minska ner och ge mindre och mindre när han vant sig av med bröstet...
    ♥♥♥ Widar 050606 ♥♥♥ Vendela 060910 ♥♥♥
  • A lie

    jag tror förresten inte det är ngn fara att använda välling som varit öppnad längre än en månad om man ger det så som du tänker göra. Det är ju inte innehållet som blir dåligt, bara näringsinnehållet som inte kan garanteras, men finn äter väl annan mat och får i sig näringen från annan håll så...


    ♥♥♥ Widar 050606 ♥♥♥ Vendela 060910 ♥♥♥
  • lottizm

    anoke: det är rutin att stanna 48h efter en "vanlig" förlossning tydligen men eftersom han föddes på eftermiddagen så var jag tvungen att stanna en natt till eftersom barnläkaren bara skrev ut bebisarna på morgonen... lagom stönigt, det var hemskt att vara tvingad att stanna så länge.

  • A lie

    men jag missade ju anokes inlägg sist! GRATTIS igen! Valter är ett himla fint namn tycker jag! Vi hade ju det som förslag om V blivit en kille ;)


    ♥♥♥ Widar 050606 ♥♥♥ Vendela 060910 ♥♥♥
  • Malounis

    Grattis igen alla marsbebisar!

    Vi sitter och äter sen och enkel lunch bestående av korv med bröd. Sen blir det bakning. Hoppas jag lyckas med mina Snoddas för en gångs skull (känner bara liiite press iom att vi ska bjuda dagis på dem )

  • lia76

    Grattis till alla nya bebisar =)

    På tisdag ska Ida på en efterkontroll på BVC. Var på 18 månaderskontroll förra veckan och som vanligt påpekar de vad litet huvud hon har när de mätt det.
    Hennes mått är:
    Längd. 81cm
    Vikt. 12.1 kg
    Huvudomfång 44.5 cm

    När Stella var 18 månader så var hon 87 cm, vägde 12.7 kg och huvudomfånget var 45.6 cm
    Inte så mycket större med andra ord med tanke på att hon var längre också och vägde lite lite mer.
    Jag har inte vart orolig över Idas huvud, men nu när doktorn kallat till en efterkontroll så börjar oron växa.
    Men jag vet ju själv att mamma och min mormor har små huvuden.
    En kompis till min mamma virkade en mössa till henne. Den passade min mamma perfekt. Men när henne skompis provade den så fick hon den bara på toppen av huvudetm hon kunde inte dra ner den ;) Så det finns ju i släkten, pygméhuvuden ;)
    Tänker på filmen "Beetlejuice" när han får litet huvud av voodoo lol
    Ville bara skriva av mej lite


    =)
Svar på tråden Septembertråden 2006 del 20