• Preppy

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Hej hej i tråden. Jag måste fråga er vad ni använder när ni ritar av mönster på tyget. Jag köpte samma blå och vita penna som jag hade på slöjden men jag tycker att de är jättesvåra att rita med. En mjuk blyerts på ljust funkar ju bättre men på svarta tyger? Jag får inte till det helt enkelt. Nu har jag kört med Po.p:s märkpenna på allt utom svart bara för att det är den enda som är enkel att rita med men den går ju inte att tvätta bort. HJÄLP

  • Preppy

    Tack alla för tips! Jag sa aldrig mer rita på tyg alltså. Tycker själv att jag är en mästare på att måtta ut 1 cm sömsmån så det borde gå bra. FATTA HUR MYCKET TID JAG KOMMER ATT SPARA!!!!! Har bara min syslöjdslärare att gå efter. Hon ritade så klart. Det var ju för tusan 20 år sedan men hon är min enda förebild.

  • Preppy

    Men vad skönt att jag inte var den enda som blev besviken på mjukatygers stretchfrotté, verkligen jättekonstig färg......undra vad jag ska göra av den....blir nog strandklänning, kanske bra att ha där?

  • Preppy

    Frida S: Sorry, kan inte hjälpa dig. Kan bara säga att jag sydde den jättefina tunikan från Ottobre (Sista numret förra året) till min tjej i storlek 116 och den blev jättebred. Inte problem med längden utan bara bredden. Hoppas någon kan hjälpa dig med mått!

  • Preppy

    Nu måste jag fråga. Har en Huskylock s15. Är det fler som tycker att graderingen är skum på diff-mataren? Jag fattar inte. Sen undrar jag hur i hela friden man får till en snygg flatlock med den. Jag har ställt in exakt efter beskrivningen men mina sömmar fäller inte ut sig när jag drar. Snyft.

    Jag har i alla fall kommit på varför tråden går av på min Gammla maskin när jag syr med tvillingnål. Stygnplåten är sönderhackad. Nu ska jag "smärgla" den enligt instruktionsboken. Kan säkert vara svårt att hitta en ny. Husqvarna 2000 model 6010 årgång 1968. Tips mottages tacksamt.

  • Preppy

    Namnband.....var det inte någon som sa att man kunde skriva namnet på rad ett och två och sedan vika? Räcker "ramen" så att man kan sy fast det då? Hmmm det blir ju inte mycket kvar att sy i när man bara beställer helt vanliga band.
    Jag vill också ha vikbara band till mössor och sånt. Känns dock overkill att specialbeställa när jag bara syr till mina egna kryp.

  • Preppy
    yrväder skrev 2010-05-18 20:27:37 följande:
    Näe jag tror dom skrev att man kan skriva namnet två gånger efter varann, då blir texten lite mindre och syns helt på vardera sidan om man viker dom. (funkar väl bara om man har kortare namn)
    Typiskt. Skulle ju ha varit jättebra annars. Har nog för långt namn för att det ska se ok ut. Jag får nöja mig med att sy fast mina vanliga standardlappar. Tack för svar!
  • Preppy

    Skumboll: Du är ju för tokig! Kanske du kan skicka den till mig så att jag får en med cover-söm. Vill ha en sån så mycket att jag inte vill betala in kvarskatten.......(pengarna räcker inte till båda)

  • Preppy

    Hi hi hi! Det är jag som köpt skumbolls Pfaff. Jag är också glad : D

  • Preppy
    Fiffa5 skrev 2010-05-23 17:42:21 följande:
    Åh, grattis till  dig med!!
    plura skrev 2010-05-23 17:19:58 följande:
    Grattis! Hade jag haft råd hade min symaskin hamnat hos myrorna. Det är inge kul att krångla. Tur att båda är nöjda
    Tack! Kunde inte ens sova i natt!
  • Preppy

    Kan någon förklara varför man måste trä gripar-en/na före nålarna? Jag är så nyfiken men jag fattar inte.

  • Preppy

    plura: Jag älskar "Kalikå" boken. De har både kaniner och grodor i velour. Helsköna med lite retrokännsla. Den finns på biblioteket!

  • Preppy

    Hej i tråden!
    Jag undrar om det är någon som testat att sy mössor i velour. Är det helt puckat eller går det. Är det något att tänka på? Är det kanske lite mindre stretchigt så man måste passa storleken.
    Lite för och emot är jag tacksam för innan jag klipper!

  • Preppy

    Tack för alla svar!
    Nu känner jag mig peppad att testa. Dottern ville nämligen väldigt gärna ha en mössa i aprikos och rosarandig velour som jag fyndat på ohlssons! Låter smart att fodra med interlock!
    Vi bor ju långt upp i norr så om det blir varmt är det bara bonus.

    Fick det bästa resultatet man kan önska sig när jag sytt mössa till lillen i fordons jersey! Alla fröknar på dagis hade letat efter lappen för att se var vi inhandlat den fantastiskt fina mössan. Kan ju säga att jag möööööös.

  • Preppy

    Hej!
    Är det någon som har köpt det stora paketet med ol-trådrullar från Bibbis?
    Jag är så sugen för irritationen är stor då jag bara har svart och vit tråd.
    Är det bra färger och bra kavalla på tråden?

    Vad ska man köpa för tråd när man gör dekorationsstickningar?

  • Preppy

    Tack för alla svar!
    Jag köper ett gäng vanliga rullar och ser hur långt de räcker
    Ohh vad jag är sugen på alla fina färger. Min lilla älsklings Pfaff verkar tugga i sig även billig tråd så det borde fungera.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd