• Kaja

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    plura skrev 2010-07-02 10:03:07 följande:
    Var på Åhlens I Birsta igår och nöp de sista 1,8m av Pippityget där -på rea 

    Sen fick jag mail från MT och hon skulle kolla upp var mina Traderatyger tagit vägen, sen hade jag betalt frakt med Schenker (? -hade missnöjd bebis i knät när jag beställde) plus att jag glömde beställa fordonstyget. Så nu tar jag det för fraktpengarna (92kr)
    -En bra tygdag med andra ord  
    Ja, det var en bra tygdag! Och det måste nog vara de sista centimetrarna av Pippi-tyget. För Sytrådarna har dammsugit hela Sverige åt mig.
    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Jag klipper bara av "fnaset" med overlocken för att få en ren kant. Så det rör sig kanske om en millimeter. Om ens något.


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    Ullerull skrev 2010-07-04 20:29:46 följande:
    Kaja: här fanns det en halv rulle med det blå pippityget på åhlens, är det det du vill ha?
    Japp. Det är det jag har handlat. Men just nu så har jag blivit langad 13 meter så jag tror att jag klarar mig ett litet tag... Tack ändå.

    Pippi är bra för mig, hon drar folk in i shoppen och så kanske de handlar något av de plaggen, men ofta så blir det något annat också.
    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Idag har jag fått en rynkfot till min symaskin. Hoppas på att kunna testa den när barnen har somnat. Får jag till det så lär ni väl se volanger i bloggen tills ni kräks på det...


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    Ullerull skrev 2010-07-05 21:02:36 följande:
    jag köpte ju en volangfot nu, men jag vet inte om jag är kompis med den. Det var dock till den vanliga maskinen ocg hur det är att sy i trikå med den vet jag inte. Jag behöver träna lite tror jag. Har ni till ol eller till vanlig maskin?
    Till den vanliga. Det är lite petigt med tillbehör till Berninor. Dyrt som tusan. Detta är någon slags allroudnkopia...
    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Oj oj oj, vad det var kul.... Nu blir det volangfeber i bloggen....


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Nu har det flyttat in lite Znok-ugglor i bloggen! Testar en ny modell på tröja och det är bara HjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärta


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    Fiffa5 skrev 2010-07-06 11:11:56 följande:
    Hur ofta oljar ni era maskiner?? Jag har haft min vanliga symaskin i snart ett år och aldrig oljat den. Läste nu i manualen till min OL att man bör olja den varje VECKA!? Ska man det???

    Bör man lämna in maskiner på ngn slags service/genomgång ibland eller gör man bara det om de går sönder?? 

    Det hörs på mina när jag behöver olja dem. Skulle sy på min vanliga igår och den härjade som tusan. Lite olja och så gick den så fint så...  Samma med overlocken.

    Min gamla maskin, en Husqvarna tror jag aldrig att jag oljade. Den var liksom konstruerad på ett annat sätt. Men Berninan måste oljas, metallen låter hemsk om den inte är oljad.


     


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Idag är snövit och hälsar på i bloggen med tre kaniner...


     


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    GOBLIgobli skrev 2010-07-09 18:48:37 följande:
    Jag tycker det är rätt kul att det verkar finnas en viss trend länderna emellan när det kommer till vilken stil saker sys i. Finnarna gör applikationer, norrmännen gör en vis stil av spetshuvor och hjärtan, gärna i fleece och ull och för att inte tala om tyskarnas übersyglädje! Massor med färger, band, sömmar, broderier, helt underbara tycker jag. En av mina favvisar: 5005sabine.blogspot.com/
    Japp gillar henne också. Hon är länkad till mig och jag länkar till henne. Det kommer en hel del besök den vägen kan jag säga...

    Det är inte hon som har skrivit www.sewing-clothes-kids-love.de/ . Det är ägaren till Farbenmix, Sabine Pollehn som har gjort det. Men, 5005sabine verkar ha någon deal med flera som gör mönster, för hon är oftast först ut med nya mönster, redan innan de har kommit ut i webbshopparna. Sedan är hon ju en fena på att göra om Ottobres mönster till oigenkännlighet. Jag blev totalförälskad i en av hennes kreationer. Hittade vilket  mönster hon hänvisade till och började fundera på hur i hela friden hon kunde få DET resultatet från DET mönstret...  Bloggare i Tyskland utan broderi-maskin göre sig icke besvär.

    Kan fylla på listan med Australien och USA som bara syr "pillow-case-dresses", en slags klänning i vävt tyg med tunna axelband och mycket rynk. Gärna med massor med volanger på. Och så matchande "bloomers" (typ luftig trosa med volanger för att täcka blöjan). Jag läser bloggar från många olika länder och har överdoserat lite på de där klänningarna redan innan jag har sytt dem själv...
    Sew much fabric - sew little time!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd