Inlägg från: tinni78 |Visa alla inlägg
  • tinni78
    Fiffa5 skrev 2010-08-30 07:50:44 följande:
    Jag har sytt tre olika klänningar från deras mönster (dock inte toppen du länkade till) men jag tycker deras mönster har stämt bra i storlek och det har varit lätt att följa beskrivningen.
    Vilka mönster har du sytt från?
  • tinni78
    Hur är Stoff & stils mönster i storleken, jag har vanligtvis stl 40 men när jag mätte mig enligt deras tabell så hamnar jag på 44. För är det så att man beställer vilken storlek man vill ha på mönstret också får man bara den storleken?
  • tinni78

    Det verkar som att det är lite problem på Blogspot idag, när jag skulle blogga nyss gick det inte att ladda upp bilderna och det är många bilder som det bara blir ett rött kryss på.


  • tinni78
    emmize skrev 2010-09-07 22:45:30 följande:
    Behöver hjälp fort!!!
    Sitter och försöker sy min första body, men det går inge bra. Det är en body i "kuvertmodell"
    Snälla nån som kan förklara hur jag ska sy ihop den!! Eller finns det nån bra beskrivning på hur man gör?
    Det är lite bråttom då jag hade tänkt att ha den klar till imorgon... Den ska alltså sys NU!!
    Nu vet jag inte riktigt vad det är du vill ha hjälp med och jag är väl inte den som bäst på att sy, men jag kan ju beskriva hur jag gör med själva kuvertdelen. Jag bryr min inte om några jack som ska mötas osv utan jag börjar bara nåla ihop bakstycket med armen (börjar i armhålan bak) och sedan framstycket med armen (börjar i armhålan fram). Fram- och baksycket kommer ju gå omlott ganska mycket och där använder jag samma nålar till båda stycken. Sedan syr jag ihop det och ser extra noga till att tyget ligger rätt när jag kommer till början av fram- resp. bakstycket eftersom kantbandet gör att tyget drar sig lite extra innåt.

    Jag hoppas du förstår vad jag menar och att det är det du vill ha hjälp med.
  • tinni78

    Jag gjorde en beställning från Stoff & Stil i söndags och igår eftermiddag fick jag mail om att paketet var skickat, men när jag klickar på kollinummer-infon så står det att det inte finn någon ännu. Vad irriterande sånt är, jag vill ju att det ska gå fort när dom har skickat paketet.


  • tinni78
    Snoddas Snoddas skrev 2010-09-11 09:45:34 följande:
    Jag beställde också nu i veckan
    Och länken i mailet funkade aldrig. Men om du kopierar den och söker på posten.se så borde du se leveransen när den är inlämnad.
    Tack för hjälpen! Så var det inte förra gången jag beställde därifrån. Det står att brevaviseringen skickades till mig igår, så då dyker den väl upp på måndag. Va härligt!
  • tinni78
    Frosk skrev 2010-09-12 22:14:06 följande:
    Fråga igen; hur är muddtygerna från MG? Finns  grövre och bas, men det är så svårt när man inte kan känna.
    Jag har mudd från dom, men har tyvärr inte så mycket "mudderfarenhet" så jag kan svarar på din fråga. Men du kan beställa tygprover och dom är jättesnabba på att leverera, jag har handlat där två gånger och fått varorna dagen efter.
  • tinni78
    littlemum skrev 2010-09-14 16:33:05 följande:
    Tjiho!! Idag är det julafton! Fick ett megapaket idag! Nu står mina maskiner uppackade! 

    Ska försöka få tag på manualer på svenska till mina maskiner nu...  
    Grattis till nya maskinerna!

    För mig kändes det som julafton igår men det var bara ett paket från Stoff  & Stil med flera olika tyger och rullkniv med tillbehör.
  • tinni78
    PajaS skrev 2010-09-14 19:35:38 följande:
    Hallåj, här var det länge sedan man skrev =)

    Hur gör ni när ni tar emot beställningar, tar ni betalt innan ni syr? Jag har haft som princip att INTE göra det, utifall att något tyg inte skulle räcka eller att nåt annan tjall skulle komma emellan. Men nu undrar jag på om jag blivit snuvad för första gången. En person beställde kläder av mig för ca 800 kr (har inte skickat dem än) men svarar inte på mail på tre veckor, om att kläderna är klara.

    Gaaah, vad ska man göra? Har ju bara namn på tjejen, ingen aning om vart hon bor. Fick ett seriöst intryck av henne, det kan ju till och med ha hänt nåt så jag vill inte vara arg!

    Äh, ville väl bara gnälla av mig lite.
    Vad tråkigt, hoppas att det finns någon orsak till att hon inte har hört av sig. Jag har aldrig fått så stora beställningar och mest från vänner och bekanta. Men om man får en sådan storbeställning kanske man bör ta viss betalning i förskott, typ 50 %.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd