• Fiffa5

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Vet ni ngt bra ställe där man kan beställa virknålar?? Behöver en 2,5...de var slut när jag beställde på stoff o stil sist. Var kan jag nu beställa en lite snabbt??


  • Fiffa5
    LumLumLum skrev 2010-05-16 16:41:50 följande:
    Tack, fast där jag bor lite utåt landet finns det inte så många loppisar.... och inga tygaffärer. Så jag måste nog beställa via internet...
  • Fiffa5
    Näbbgädda skrev 2010-05-16 18:25:22 följande:
    Hejsan tjejer. Jag undrar om någon snäll själ här inne kan hjälpa mig innan jag kokar över. Jag håller på att sy en solhatt. Eller en och en. 4 stycken oanvändbara har jag fått till hittills, därav irritationen just nu. Jag har delat själva kullen i 5, och äntligen fått till en snygg kulle. Men jag har kört fast i brättet. Det står rätt ner, och hatten ser mer ut som en kruka än en solhatt. Hur får jag brättet att gå utåt och inte bara rätt ner längsmed hatt-linjen? Hoppas ngn kan hjälpa mig med detta.
    Har du strukit på mellanlägg på brättet? 
  • Fiffa5
    Näbbgädda skrev 2010-05-16 20:24:42 följande:
    Tack för era svar. Det jag menade var att den stod rätt ner. Inte hängde, utan brättet var helt rakt plant nedåt. Samma omfång på brättet som själva hatten, ja det blev som en förlängning av själva hatten. Förstår ni? Försökte jag vika brättet på framsidan åkte allt med upp. Men jag klippte sönder en köpt solhatt och såg att brättet ska vara rundat, inte klippt helt rakt. Så jag sitter just nu med solhatt nummer 5. Jag hoppas det ska bli bra nu, annars kommer jag nog tillbaka ännu mer frustrerad.
    I Ottobre 3/2009 finns ju amars ett färdigt mönster.
    Det har jag sytt av. Men brättet står väl inte rakt ut där heller, fast det funkat bra när ett barn har hatten på sig...
  • Fiffa5

    Jag ska försöka sy en bodysuit med korta ben och omlottknäppning efter ett mönster i ottobre men har ett par frågar.


    Jag tänkte sy i interlock ,men vad är bäst att använda till kantbanden? Interlock eller muddväv?
    Det står att man ska förstärka på avigsidan där tryckknapparna ska sitta genom att stryka fast stadband, men vad är det för ngt!?
  • Fiffa5
    Skumboll skrev 2010-05-23 09:18:46 följande:
    Jag erkänner, jag gick och köpte mig en Babylock igår.  Och vilken fantastisk maskin, jag är helt lyrisk! Dessutom har jag sålt min Pfaff, så slipper den stå här och samla damm. 
    Oj, vad kul!! GRATTIS!!!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd