• Kaja

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Hurra! Jo, det var jag som föreslog det. Känner mig lite som en gammal moster eller gudmor till ditt företag! Synd bara att jag inte har fått tummen ur och reggat mitt eget.

    Fast, jag borde verkligen göra det nu. Men, det är som det är.

    Nu har jag fått fråga på Pippi-tokig sexårig tjej och treårig traktortokig kille. De behöver ha julklappar och hon vill ha förslag på något som man kan sy/göra. Kläder är ju praktiskt, men kanske inte så kul. Tanken var att sy påslakan, men det blir ju så attans dyrt med den mängden tyg. Det är sånt jag syr till mina barn, men kanske inte till andras.

    Vetevärmare med lämpligt motiv, kanske småpåsar i vaxduk. Men sedan var det stopp! Vad sjutton syr man?


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Finns det någon magisk formel på höjden av mössor?? Jag håller på och virkar mössor och de verkar stämma hyfsat med mönstret (har ett annat garn så det är inte EXAKT rätt hela tiden) så jag skulle vilja dubbelkolla så att de inte blir för små.


    Omfånget är ju enkelt. Men detta är sådanadär små mössor som bara går ner precis över öronen så det är ju inte så snyggt om de blir baggy precis. Eller om de blir för korta och ser ut som en kalott.


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Åh, här kommer man och ska prata julmarknader... och så håller ni på med sånthär...

    *rodna*

    Nu har jag gjort 72 par hårspännen och 50 par hårsnoddar. Tror ni att det räcker?? Borde räcka till den ena julmarknaden i alla fall.... Men till två?

    *svimma*


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    Ullerull skrev 2010-10-20 21:55:48 följande:
    Kaja, det var ju inte ett hårspänne direkt, hur många timmar har du på dina dygn? Kan du skänka några barnfria sådana till bättre behövande?
    Alltså ni tjejer har ju inte fattat hur man får fler timmar....

    Man ser förstås till att börja med barnarbete.

    Barnen tycker att det är riktigt kul att pilla med hårsnoddar och knappar och sånt. Och de som inte är så jätte mönster-anpassade brukar jag låta dem göra. Sedan har de fått hjälpa till att montera alla grejer på små visitkorts-stora lappar. Så, de har faktiskt gjort riktigt mycket med dem. Extra motivation har förstås blivit att de har blivit lovade 1 krona per par som jag säljer. Om allt skulle gå åt, så blir det en nätt slant för dem!

    Fast det är klart. Kommer polisen på mig med detta. Barnarbete och helt klart underbetalt sådant... Jag åker dit på livstid! Cool
    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Tusan också! Nu hade jag ÄNTLIGEN börjat komma igenom tvätthögen och skulle få chansen att sy upp lite saker. Både till julmarknad, barnen och helst lite till mig också. Vad händer??


    Jo, mannen bestämmer sig för att dra om lite elsnören till övervåningen och mörklägger halva huset…


    Verkligen sämsta ursäkten jag NÅGONSIN har hört för att inte sy...


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    plura skrev 2010-10-21 13:20:26 följande:
    Kaja:
    På tal om dåliga uräkter så minns jag den när jag kom försent till skolan pga att hunden fått ett epilepsianfall.
    "Den var ny" sa fröken (och jo jag tror hon trodde på mig)
    Men som sagt det finns inga dåliga ursäkter fram med trampsymaskinen bara ;)
    Hmmm. Min farmors gamla gröna Husqvarna är det inte trampa till... Men, jag virkade lite på en mössa igår i alla fall....

    Idag finns det LJUS i rummet och mannen är borta.
    Gissa om det blir till att gasa i kväll! HURRA!
    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Alltså, jag blir gråhårig på detta. Hur mycket behöver man ha med sig på julmarknad egentligen. Jag ska stå på en stor (Gunnebo slott) och en väldigt liten (lokala idrottsföreningen). De är med ett par veckors mellanrum, så jag har inga problem att producera extra emellan. Gunnebo har flera tusen besökare och mina hårspännen och snoddar säljer minst lika bra till vuxna som till barn... Och så tänkte jag köra "Ett par för X och två par för Y". Så, jag gissar att många kommer att köpa två.

    69 hårspänne och 50 snoddar. Räcker det? Eller borde jag göra mer? Det SER inte så mycket ut, men jag tänkte ju i första hand sälja barnkläder...


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    Pumpalicious skrev 2010-10-21 22:11:12 följande:
    Varför skriva på engelska om man inte behärskar det? Pinsamt!
    Ysch då! Det var inte många rätt på svenskan heller är jag rädd....

    Jag har ju gett mig på att blogga på engelska. Vet inte om jag lyckas så himla bra alla gånger, men det är ett bra sätt att träna sig på. Fast, jag tror nog att jag klår henne på engelska. 4:a hade jag i alla fall!
    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Oj vad jag är duktig... Nu har jag coverlockat MASSOR med tröjor och klänningar. Eftersom jag har kombinerad maskin så måste jag bygga om den när jag ska sy coversömmar och dessutom så tycker jag att de bråkar med mig. När man väl får till dem så blir de jättebra, men jag kan få skruva ett BRA tag innan jag får till grundinställningen.

    Det bästa av allt - Tröjorna var klara med muddar/halsringning osv, så nu är det bara namnlappar kvar. Jag tog en STOR tugga ur UFO-högen...

    SKÖÖÖÖÖÖNT!


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    plura skrev 2010-10-24 11:47:48 följande:
    Nån hade försökt logga in på mitt (vårt) Paypal konto och jisses vad besvärligt att öppna upp det igen (fast bra såklart) tar nån bankdag innan man kommer in på det igen -så det blev att använda kortet (ville inte vänta)
    Hur gör ni andra som handlar mycket över nätet anv. ni Paypal?
    Jag kan bli så nojig över dt här med betalningen.
    Jag använder Paypal. Däremot så ser jag till att byta lösenord lite då och då och har aldrig mer än 1000 kronor stående på det kontot (jag får ju alla mina betalningar den vägen).  Jag tycker att det funkar bra. Skulle någon försöka handla på kortet så ser man det ju med en gång eftersom det dimper ner ett mail i lådan.

    Jag hade gärna sett att fler svenska sidor använde sig av Paypal. De få gånger jag använder mina vanliga betalkort så ska den ena ha en liten dosa med kod och den andra ha ett speciallösenord (som jag själv har satt, men använder så sällan att jag glömmer mellan varven)....
    Sew much fabric - sew little time!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd