Inlägg från: Lind1981 |Visa alla inlägg
  • Lind1981

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Nu har jag sålt min symaskin och skall köpa en ny. Har ni bra förslag på vad jag skall köpa?
    Jag har några krav... Bra friarm, Justerbart pressarfotstryck och kosta max 3000:- gärna mindre.
    Jag har kollat lite på olika alternativ men vet ej vilket som är bra. Jag syr mest mjuka barnkläder i jersy och interlock.
    alternativ jag kollat lite på är husqvarna Emerald 116, Pfaff Hobby 1122, Pfaff hobby 1132, har även kollat lite på brothers symaskier men vet ej hur det är med pressarfotstrycket på dem?
    snälla hjälp mig.

  • Lind1981
    har aldrig ens provat en pfaff maskin så jag vet inget om dem men har hört från fler håll att de är blad de bästa på just trikåtyg osv....hur är det med pressarfotstrycket.....går det att justera?
    Byter just nu från en janome dc3050 just för att det inte gick att justera för tyget bra drog ut sig och blev bubbligt.
  • Lind1981
    yrväder skrev 2010-10-06 10:32:24 följande:
    Japp det går att justera, jag sätter det på 0 när jag syr i  trikå och det är inga problem. Finns 0-1-2-3. Hade länge bara den innan jag kompletterade med overlock och senare med coverlock och jag sydde mycket barnkläder i trikå.
    jag börjar bli mer och mer sugen på en pfaff....vet du vad skillnaden är på de 2 maskiner jag föreslog
     (1122 &1132)? förutom priset då.... jag har en overlock maskin så det är främst en maskin för raksömad och så vidare jag behöver.... fålla tröjor och sånt..sy halsringningar med trikå mm... min dröm är att iframtiden blivit så duktig att jag kan köpa en covermaskin
  • Lind1981
    Skumboll skrev 2010-10-06 13:54:59 följande:
    Någon som vet var man kan få tag på plastskärmar som finns i mössor/kepsar?
    kolla på cc hobby....de kanke har...de har ju en massa konstiga bra att ha saker.

    www.cchobby.se
  • Lind1981

    nu måste jag bestämma mig....

    pfaff 1132 eller husqvarna emerald 116!

    Mer hjälp tack!

  • Lind1981
    Ogabinne skrev 2010-10-06 21:02:16 följande:

    S*TAN!!!!! Jag är så ledsen!! Igår hittade jag ett gratismönster på tossor, strl 62, som jag testade. När jag klippte ut mönstret tyckte jag att skaftet såg väldigt smalt ut, så redan när jag klippte ut första tossan ökade jag på bredden på skaftet med säkert 3-4 cm. Tossorna blev helt perfekta och jag blev så nöjd att jag bestämde mig för att klippa upp resten av manchestern jag köpte till just tossor. Klippte upp allt, och glömde lägga till de extra centimetrarna. Nu tror jag inte de kommer gå, jag tror de är för små. Allihopa.


    jättetråkigt att det blev fel!!! får man fråga vart du hittade mönstret?
  • Lind1981

    Någon här innte som vet nån som kan rita mönster??? jag har ett mönster jag gillar men det börjar bli förlitet i storleken och vill ha i fler större storlekar....sen så behöver jag ha ett bra mönster till mukisbyxor med resår i midjan inte mudd....

  • Lind1981

    Ni är ju inte kloka som sagt var att hinna med så jäkla mycket!!

    Jag slänger med min fråga här oxå....någon här som kan eller vet någon som ritar mönster....jag har ett favvismönster på hood tröja/luv tröja men det börjar bli för litet och jag kan inget om att förändra mönster så det tänker jag inte ge mig in i....men som sagt någon som kan fixa fram detta mönstret jag har fast i fler större storlekar??

  • Lind1981

    Nu har min nya symaskin kommit....det blev en pfaff 1132.
    Nu skall jag bara lära mig sy på den.
    Jag har även en fråga till er som juka filtar typ nuttefiltar och vagnsfiltar och så likanade....jag tänkte ha ett interlock eller jersey tyg på ena sidan och velour på andra sidan och bandkanta runt om....måste man typ "limma ihop" tygena innan eller räcker det att overlocka ihop dem i kanterna och sedan bandkanta?

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd