Inlägg från: madebyinferno001 |Visa alla inlägg
  • madebyinferno001

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Ullerull skrev 2010-11-13 19:08:27 följande:

    ingen som har sytt en fuskomlottbody som kan svara på min fråga? Måste jag rita ett  helt nytt mönster eller funkar det att klippa "rakt ner" i en vanlig body?


     


    Pratade nyss med mman i fråga som väntar prematurtvillingar när som, deras första är också premarut. va 31+5, hans kläder i stl 44 har inte ol sömmarna innåt. Jag hade itne tänkt göra mindre än 44.


    Jag testade att göra om en vanlig omlott till en fuskomlott och med det i babaget så tror jag inte det blir bra att bara klippa ner i en vanlig body.
  • madebyinferno001

    Den blev ju ruskigt snygg nu kom jag igång ännu mer att sy body´s, måste ju sy ett gäng till bebis som kommer om ett par månader...

    PROBLEM dock!!
    Kantbanden blir jättefina men baksidan ser ut som ett råttbo - vad för inställning ska jag krångla med först tror/tycker ni??? (Janome CP)

  • madebyinferno001
    Ullerull skrev 2010-11-13 23:23:56 följande:
    inferno: kolla så att en sitter som den ska i trådspänningen tycker jag.,..tråden alltså och ratta lite på den fäör att se om det händer något, trå och, trä om och trä om...blås rent, smörj...

    lallan: det var ju faktiskt ruskigt enkelt! jag har ett jättebra bodymönster så det var ju bra att det gick att använda det.
    Får ratta lite på inställningarna imorrn, läggdags för mig också... Hoppas jag får till det för nu är jag jättesugen på att sy  ju, har inte testat min nya bandkantare förrän nu (den som viker 3 gånger bra) och jag lär ju behöva den till alla bebiskläder jag har planerade...

    Har knåpat ihop ett par vantar och ett par tossor i bävernylon och fleece till lillan som blir så kall när hon sover ute på dagis, tossorna fick även en sula i ullfilt och sist var hon betydligt varmare enligt dagis!
    Mönstret till tossorna var från senaste ottobre och vantarna var minsta varianten från Bibbi´s mönster, men jag ska testa vantarna i ottobre också ifall de blir mer lättsydda.
  • madebyinferno001
    Lallan skrev 2010-11-14 00:02:59 följande:
    Vad har du för tråd? Den är väldigt kinkig med vilken tråd man använder har jag märkt.
    Bibbi´s tråd, har fungerat tidigare men så har jag ju inte sytt på den på länge och barnen har väl rattat en del
  • madebyinferno001
    Lallan skrev 2010-11-14 10:49:34 följande:
    Okej, då var det inte det. Använder också Bibbi`s och det har funkat felfritt hittills.
    Släppte lite på pressarfotstrycket och ändrade övertrådarna till 5 och undertråden till 4 - det gjorde susen

    Nu sitter jag och klipper ut en massa body´s till kommande bebis men det blåa fordonstyget räckte inte till ett helt bakstycke och inte har jag något annat passande enfärgat hemma heller... Skulle bara behöva en snutt som är 50 hög och 25 bred... vet inte hur man kan skarva snyggt på ett bakstycke heller, fram hade varit lättare
  • madebyinferno001
    sarahl skrev 2010-11-14 14:16:12 följande:
    jag har skarvat på ett bakstycke på en body i 56. jag gjorde skarven precis över rumpan med overlocken o sticka ner sömmen, på rumpan är ju ändå blöjan så då skaver den inte. finns bild på den bodyn i min blogg, den är sydd i jofotex gula elefanttyg!
    Det var ju smart, och så syns det ju inte om det sitter ett par byxor på också ska se om jag kan få ihop det!!
    Ullerull skrev 2010-11-14 15:20:54 följande:
    ja, sorry, kag är så dålig på att skriva vem jag skriver till eller citer, framförallt om det jag ska svara på ligger några sidor bakåt. Jag var in och köppte färg här i stan på panduro (skellefteå) de hade inte heller stämplar, förutom bokstäver i ett par sorter. Skulle vilja ha ltie figurer, men jag var den första som frågat efter det.
    Ogabinne skrev 2010-11-14 11:38:15 följande:
    Åh så fin!! Är inte det Po.P's gamla tyg? Eller kanske bara liknar det.
    Tack! Det är flera som sagt det så det kan nog vara det, jag har då missat det helt. Det är en jättehärlig tjock interlock.Toppen!
    vitt och svart går ju alltid att ha på ett bakstycke.
    Har inte ens de färgerna i tillräckligt stora bitar, bara så det räcker till ev. kantband...
  • madebyinferno001

    För ett bra tag sen var det någon som länkade (kan ha varit i CP-tråden) till en mackapär som man lindar upp kantbandet på när man ska köra i coverlocken så den matar på bra, var säkert dyr eftersom jag inte föll för ha-begäret men igår berättade jag för maken om den och under dagen meckade han ihop en egen till mig som fungerar perfekt - aldrig mer ett kantband som fastnat och drar sig med andra ord

  • madebyinferno001

    Har lite problem med kuvertbodysmönstret ifrån ottobre, streckade linjen på axlarna, ska de passas in och motsvara axelsömmen eller har jag fattat det helt fel?! Tycker halshålet blir litet eller obefintligt?!

    Har iaf klippt ut en hel hög med bodys i strl 50 och 56, byxor med och utan fot, en pyjamas som jag ska ändra lite på och sätta knappar istället för dragkedja och blir det bra gör jag fler samt en omlottkofta...
    Ska ge mig på en overall och några hjälmmössor också under veckan om det finns tid och ork!

    Gör en hel del i strl 50 för mina ungar brukar vara ganska små om det är någon som undrar eftersom man oftast får rådet att köpa 56 på en gång men det gäller alltså inte mina småknoddar

    Natti på er kära syvänner

  • madebyinferno001
    yrväder skrev 2010-11-14 23:40:42 följande:
    hm, nu ska vi se. jag har det mönstret från typ -06 eller nåt sånt? Det jag gjorde fel var att jag kantade på fel sätt samt la till sömsmån i halsen, vilket man inte skulle. Halshålet blev då pyttelitet....Så, ingen sömsmån!

    Men ja, i det är det iaf så att de streckade linjerna på axlarna ska passas in och motsvara axelsömmen.
    Ja det är en äldre tidning (orkar inte gå och kolla vilken )
    Har inte lagt till sömsmån men hur menar du att du kantade fel?
     
    Om inte annat så är det jag som hunnit glömma hur små de faktiskt är, både bebisar och kläder

    Muddar då på byxor och tröjor, vad gör ni dem i för omkrets i strl 50/56??

    Nej nu ska jag till Mvc på kontroll och sedan till min praktik som textillärare
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd