• Frosk

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    gewjyn, tack för tipset. jag fick faktiskt min första leverans från S&S igår och jag älskar tygerna! Beställde dock ingen velour, men det får det bli nästa gång!

    Och så en fråga igen. Hur svårt är det att lära sig sy med en OL? Jag är lite sugen, men rädd att det helt enkelt är för svårt och jag känner ju ingen som kan lära mig.

  • Frosk

    Tack tjejer..kanske, kanske ska man våga skaffa sig en OL, men det får nog bli en julklapp till mig själv i så fall ;) Har ju verkligen inte plats för mer prylar heller egentligen. Stackars sambon :D

    Grattis Yrväder!

  • Frosk

    Blir bara mer sugen på att skaffa en OL när jag ser vad ni skriver. Jag måste göra antingen det eller investera i en ny vanlig maskin. Jag syr på mammas gamla maskin nu och den tickar på som den ska, men har bara 3 olika sicksack, raksöm och knapphålsöm. Att sy i mjuka tyger blir med andra ord inte helt hundra och med två dagisbarn vill man ju gärna sy mkt mjukt!

    OM man nu ska skaffa en OL, någon som kan tipsa om en enkel och "billig" men bra?

  • Frosk
    Mimmi 71 skrev 2010-08-19 11:24:35 följande:
    Janome 644 är väl både billig och helt OK. Vet inte hur priserna lligger nu men att köpa från England och SMD (SewingMachineDirect) har tidigare varit ett bra köp.

    Själv är jag dock helt "såld" på Bernina, men de kostar lite mer.
    Har kikat lite nu och den ser ju inte helt fel ut :)  Vill dock gärna ha instuktioner på svenska...Uhu..jag sitter här och ska plugga, men har bara tyg., mönster och maskiner i tankarna och ideerna sprutar ur öronen på mig snart och jag får tvinga mig själv att inte gå och sy!

    Ang blöjsnacket så tycker jag också att du ska stå på dig! Om han börjar vägra toaletten är det ju en sak, men att kissa på sig är väl sånt som händer? Och speciellt när man är på dagis och lätt glömmer bort att säga till.
  • Frosk
    Mimmi 71 skrev 2010-08-19 17:38:25 följande:
    Nu har han ju endast varit 1,5 timma under inskolningen (lite konstigt enligt mig att man inte ökar under veckan, det bloir ett rejält hopp att på fredagen gå 1,5 timma och på måndag enligt ordinarie schema 10 timmar), så han har ju varken sovit eller ätit där.

    Asch strunt samma, nu har vi varit tillräckligt OT Sambon är iväg och köper microfibertrasa och efter middagen skall jag sy några kalsonger.
    Måste säga att det verkar va lite konstigt upplägg på den förskolan...hoppas att det kommer gå bra ändå.
  • Frosk
    plura skrev 2010-08-19 19:12:55 följande:
    -iiiiiiiiiiiiiiiiiii!
    S&S katalog låg i brevlådan nu när jag kom hem.
    -Kvällslektyr  
    Har de kuligheter där som inte finns med på hemsidan?
  • Frosk

    Har letat runt lite bland OL maskiner nu och det finns ju de som bara ligger runt 3000, men ändå kända märken som singer tex. Nån som vet nåt om dessa billiga varianter?

  • Frosk

    Nu har jag suttit i timmar och hoppat från den ena sybloggen till den andra. Man blir ju helt fast! och väldigt inspirerad. Det skulle vara roligt med en bildtråd till den här tråden tycker jag.

  • Frosk
    Ogabinne skrev 2010-08-24 19:43:06 följande:
    Hejsan

    Jag undrar om ni har något tips på singoallatop i stumt bomullstyg? Jag tänkte att jag skulle göra ett själv utifrån ett vanlig t-shirt men nu sliter jag av mig håret i frustration. Det blir bara inte rätt... Antingen blir toppen nästan dubbelt för bred, eller halsringningen för liten eller raglanärmen för liten. Jag har några enstaka ottobrenummer hemma men jag har inte hittat ngn där, och nu börjar alla de där fina singoallatopparna jag drömde om när jag tömde tyglagret i affären kännas som en dröm blott.

    Ännu argare på mig själv blir jag när jag inser att jag tog fram ett perfekt mönster till singoallaklänning förra sommaren som jag hade kunnat använda och bara korta av men SLÄNGDE när jag rensade! Jo tjena!
    Jag har bara gjort efter Ulla Welinders mönster och tyckte att det blev jättebra!
  • Frosk

    Fråga igen...kan man sy rullfåll med en OL?

    Jessika, fiiint! Jag blir väldans imponerad av er som verkar kunna sy vad som helst!

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd