Inlägg från: Du och Jag ver2 |Visa alla inlägg
  • Du och Jag ver2

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Ikväll blev det två par muddbyxor sydda.


    Dock så skulle jag nog inte alls ha setat vid symaskinen idag... mudden på de ena byxorna lyckades jag sy dit med avigan ut först... å på de andra så sydde jag två högerben - hallå?!?!!? Får man skylla på amningshjärna?! Så göra om å göra rätt...


  • Du och Jag ver2

    Nu måste jag bara ställa en oerhört korkad fråga *Skäms* Men, iaf! Coverpro sömmen - Det är alltså samma som man får när man syr tvillingsömmen/trillingsömmen?! Man lär alltså ha plagget med avigan upp när man syr? Elle rär jag helt galet ute?! Å vad tusan ska man ha för maskin isf!??!!?



  • Du och Jag ver2
    yrväder skrev 2010-08-04 22:51:28 följande:
    Coverpron syr tre sorters sömmar, dels kedjesöm som är stretchig raksöm, sen syr den tvillingsöm i två bredder och så trillingsömmen. Det jag tycker är den stora skillnaden är att dels blir tvillingsömmen mkt mer hållbar, jag har knappt använt mig av tvillingnål tidigare, för sömmen gick bara upp hela tiden. Sen kan man som du säger sy med avigan upp, dvs baksidan av sömmen hamnar på framsidan av plagget, detta är snyggast med trillingsömmen.

    Det finns flera varianter, dels har bernina och janome två rena covermaskiner, tror iof brother har en oxå. Vad jag vet är janome en av dom billigare, och iaf när jag köpte min, för 1.5 år sen, den enda på marknaden som hade trillingsömmen. Berninan hade (då iaf) bara kedjesömmen samt den smala tvillingsömmen, och kostade då 2000 mer än janomen. Tror även babylock har en ren cover, men har för mig den låg på 10-12000 nånting. Janomen kostade då 6000 i sverige, men jag köpte min från england för 3500. priset har dock gått upp både här och i england, vet dock inte hur mkt.
    Tack för svaret!!! Gissade på att du kunde svara =)

    Den sömmen jag är ute efter heter coverlock - eller vad heter den!?

    Då kan jag alltså sy med min maskin (Husqvarna Huskylock 936) jag har med andra ord - eftersom jag har trillingsömmen på min! Tycker bara sömmen ser avig ut i mina ögon - att den liksom böjs uppåt - haha - lite svårt att förklara Men, den kanske ska vara så helt enkelt?!?! Måste nog ta och prova nåndag
  • Du och Jag ver2
    yrväder skrev 2010-08-05 22:44:09 följande:
    man kallar dom mest coversömmar i allmänhet, men sen finns det ju såklart den som kallas top coversömmen. me & i och pop har den på många av sina kläder. (kika i theas blogg kokalal.blogspot.com/2008/01/lite-oreda-i-mas... )

    Fippla lite med inställningarna om den verkar dra sig/böja sig åt nåt håll.
    Tack! Ska in å kika lite senare!!
    yrväder skrev 2010-08-05 22:47:29 följande:
    Znoks tyger tycker jag är super, mjuka och fina, och bra färger. Fordonen hos mjuka tyger tycker jag är bra, gillade möjligen interlocken mer än jerseyn, den kändes väl möjligen lite sladdrig. Har inte haft hem Jnys fordon, men däremot stjärnorna som är i samma färg och material och dom är jättefina, och lite mer stadig jersey.

    Skogen från mjuka tyger har jag bara haft hem i rosa men den kändes bra.

    Jofotex nattåg var oxå fina. Har bara dom gul-gröna, och dom har hållt bra i tvätt med. Däremot hörde jag att dom blå och bruna hade tappat mkt i färg....
    Men attans - jag som just beställde det bruna nattåget utav mor som ska in där nu! Nåja....
    Jalapeno skrev 2010-08-06 00:22:19 följande:
    japp, du kan sy allt coverpron kan på din 936 men det funkar inte att montera en bandkantare på den. Jag fick en länk av en snäll amerikansk försäljare där någon försökt montera på en bandkantare på 936an med uselt resultat. Han fick inte sälja nån sån till mej, men otroligt bra service. Jag har tyvärr inte länken kvar på den här datorn
    Ja, måste ta mig tid att testa lite! Mmm, i skolan hade vi en maskin med bandkantare (endast) - men känns lite väl med en maskin till - å för "bara" det... Men den var guld värd!!
  • Du och Jag ver2
    Pumpalicious skrev 2010-08-06 05:52:16 följande:
    Har fått ett riktigt bra och vänligt mail tillbaka från tygförsäljaren..

    Ett utdrag innan vi sägger punkt för denna tråkiga historia;

    "Du har rätt. Jag ska försöka tänka på hur jag skriver och ta mer tid till det. Jag hoppas jag även ska få mer tid till ”kundvård” när jag kan anställa någon på åtminstone halvtid. Det är inte illa ment från mig och jag vet att jag inte är världens bästa på att uttrycka mig i skrift även om jag skulle lägga min själ i det. Men jag ska göra så gott jag kan och tänka till lite extra. Det tråkiga är att man inte kan spola tillbaka tiden och ”göra om göra rätt”.

    Hoppas du kan förlåta mitt klumpiga mail. Det var inte meningen att göra dig ledsen eller besviken. Hoppas få se dig som kund igen."
    Va bra!! Skulel ju nästan tro hon varit inne här

    Men bra isf - man lär ta hand om sina kunder om de ska vara kvar - hur bra produkterna än är!!!
  • Du och Jag ver2
    yrväder skrev 2010-08-05 22:44:09 följande:
    man kallar dom mest coversömmar i allmänhet, men sen finns det ju såklart den som kallas top coversömmen. me & i och pop har den på många av sina kläder. (kika i theas blogg kokalal.blogspot.com/2008/01/lite-oreda-i-mas... )

    Fippla lite med inställningarna om den verkar dra sig/böja sig åt nåt håll.
    Nu har jag läst på lite! (dock inte testat på min maskin än....) Men ja, det är ju egentligen top cover sömmen jag är ute efter!

    Nån som vet om Pfaffs 4874 har kommit till Sverige än?? Vad jag hittat när jag googlat runt så hittade jag bara gamla inlägg i forum (nyaste från 2009) å då beställde de från england. Nån som har den maskinen här? Tänkte om den är bra å så!!

    Eller är det så att det rentav finns en ren top cover maskin nu? (har inte funnit nån).

    Kliar lite i fingrarna....har ju ett par maskiner som skulle gå å sälja
  • Du och Jag ver2
    yrväder skrev 2010-08-09 16:58:50 följande:
    Tror inte den maskinen kommer komma till sverige alls, är för liten efterfrågan på den. Enl vad jag hört så skulle den landa på runt 20 papp i sverige, och det är ju kanske inte så många som lägger det på en symaskin.....

    Har inte kollat runt nåt eftersom jag redan har en janome coverpro. Men en ren covermaskin som ska kunna sy topcover oxå måste ha 5 trådar.
    Synd Nä, 20 skulle jag inte vilja lägga - men 10 skulle jag kunna ge om den fanns här!

    Har testat sömmen nu - haha - funkade ju tom på min vanliga overlock ju! Dock så har jag inte riktigt kmmit överens med den än... testade och sydde ett par byxor - men när jag sydde grensömmen så åkte ju sömmen i benen upp ju! Hade knytit trådarna, fast när jag tänker efter så körde jag nog med kniven nere - får väl ge sjutton i det!
    Dock blir det inte riktigt det resultatet som jag önskar. Men, övning ger väl färdighet...
  • Du och Jag ver2
    Lallan skrev 2010-08-10 15:01:54 följande:
    Är det någon här som har sytt vanlig mössa +vantar till nyfödd och har ungefärliga mått på det? Har sytt till för ca 3-6 månader men hur mycket mindre bör man göra? Vantarna kan nog funka bra bara man tar bort sömsmånen men mössmåttet tycker jag nog är svårast fast det gäller i och för sig alla storlekar.
    Sydde en mössa idag till dottern (2v), hon har huvudmått 34cm. Mössan gjorde jag 32cm i omkrets och 16 cm hög!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd