• plura

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Knastroll82 skrev 2010-06-29 21:52:01 följande:
    Måste bara säga att jag ÄLSKAR jny!
    Anledningen finns på ett ställe nära dig.
    Vilket bra initiativ och verkligen schysst att hon skänkte tyg.
    Kaja skrev 2010-06-30 11:29:12 följande:
    Så! Då har jag fått orderbekräftelse från Mera.se. Nu ska det iväg och tillverkas. Och om tre veckor borde jag få mina nya etiketter! Hurra!

    De har verkligen varit toppen att ha att göra med. Och hon lovade att om ni angav mig som referens så skulle hon se vad hon kunde göra på priset....

    Såg att det var flera kända företag som handlade av dem... Utan att säga för mycket så var det ett företag som är känt för sina bakverk i plysch vars etiketter låg i lådan.... 
    Kul!
    Vill verkligen ha namnlappar nu fast inte så många. Kan man kanske unna sig en sån egotripp
  • plura
    ak74 skrev 2010-07-01 08:16:53 följande:
    Obs Väldigt OT!!!!

    Det blir inga filtar för mig. Inget annat sytt heller för den delen. Kreativiteten är borta. Mitt liv är i spillror. Jag plockar gråtande upp skärvorna och försöker laga det som går. Hela mitt inre gör ont. Magen skriker av hunger men allt bara växer i munnen.
    Min livskamrat sedan 15 år är på väg bort från mig, huset och barnen. Jag tror han har fått någon slags kris och vet inte vad han vill med sitt liv. Vi har haft det slitsamt med äldste sonen de sista åren men sista tiden har det känts som att saker och ting börjat gå åt rätt håll och vi blivit stärkta av alla motgångar.  Ack så fel jag hade...

    Nu måste jag hålla en stark fasad för barnens skull fastän hela jag gråterGråter 
    Måste hitta mina superkrafter.... 
    Jättemånga kramar.
    Vet lite om vad du går igenom (fast i vårt fall så lyckades jag övertala maken att försöka igen -och där är vi nu)
    Känner igen det där med livskris -hoppas verkligen att ni ändå kan prata med varandra och kanske reda ut nånting, för er och barnens skull 
    Vad som än händer så finns superkrafterna där, men de kommer när man minst anar det.
    kram 
  • plura
    ak74 skrev 2010-07-01 12:40:48 följande:
    Tack för all stöttning!
    Jag hoppas verkligen att vi löser detta och stärks i vår gemenskap. Han är ju min fasta punkt i tillvaron. Oavsett vad som hänt (eller hur grinig jag har varit) har han alltid funnits där. Nu när jobbet är borta och man märker att de få kompisar man har haft var arbetskamrater som man inte längre träffar då känns det tufft att förlora det enda man har att leva för...

    Har precis varit på arbetsförmedlingen en sväng. Nu är det bara en massa papper som ska fyllas i... 

    Ny layout på FL föresten... 
    Tänker på dig, det är inte många veckor sen jag var i samma sits.
    Hoppas att ni kan prata med varandra, även om han har nån sorts livskris.
    Min make var omöjlig från början, inga argument gick fram. Det faktum att man efter 5 barn och snart 16 år tillsammans åtminstonde var "skyldig" att ge det en chans -sånt kunde han inte förstå.
    Det var bara hans behov och önskningar som var viktiga. Det faktum att han är den som haft mest egentid, dyra hobbies såg/ser han inte -Det är inget jag sagt nåt om tidigare, men när man får höra att han minsann inte fått nåt utrymme så blir man sårad.
    Jag lyckades iallafall tids nog övertala honom och just nu är han inte mest arg på mig (tror jag), utan nu är det bristen på pengar.
    Själv tassar jag lite på tå och försöker hålla ställningarna. 

    Håller tummarna för att han ger dig en till chans (även om det inte är ditt fel) -för din, barnens, men även för sin egen skull.
    Tänk att "vakna upp" om 5-10 år (när ni gått vidare med era liv) och livet inte är så där lätt och bra, som man tänkt att det skulle bli. Tänk att då veta att man inte gjorde allt, att man inte gjorde det där sista försöket.
    Hoppas att ni kan lösa det här, att han krisar är självklart jobbigt för familjen runt omkring, men ska inte behöva splittra er.
    -Förlåt för att det blev ett lite "egoinlägg" (har den här erfarenheten lite för nära och än är den inte utredd) men tänker på dig och hoppas verkligen att ni kan lösa detta på bästa sätt.
    *kramar om*
  • plura

    Var på Åhlens I Birsta igår och nöp de sista 1,8m av Pippityget där -på rea
    Sen fick jag mail från MT och hon skulle kolla upp var mina Traderatyger tagit vägen, sen hade jag betalt frakt med Schenker (? -hade missnöjd bebis i knät när jag beställde) plus att jag glömde beställa fordonstyget. Så nu tar jag det för fraktpengarna (92kr)
    -En bra tygdag med andra ord  

  • plura
    ak74 skrev 2010-07-02 18:33:23 följande:
    Jo men det är lite så. Han ser sig själv och sina behov... och klagar trots att han tränar 5 dagar/vecka och jag tar största ansvaret för barn och hem. Det måste vara en livskris....

    För min egen del känner jag att eftersom jag i alla år satsat på familjen och lagt mina egna behov åt sidan helt saknar umgänge nu för tiden. Nu står jag här, hemma med barnen hela dagarna + de kvällarna mannen är och tränar och när han är hemma vill jag umgås med honom. Det borde vara jag som har en kris, fast nu blir det ju en kris för mig i alla fall...

    I helgen har vi (läs jag) skaffat barnvakt så vi riktigt kan rå om varandra. Han är inte helt med på noterna men han säger i alla fall inte nej. I morgon ska han visserligen ut med arbetskamrater men då ska jag passa på att umgås med mina systrar och deras kompisgäng (som jag aldrig har möjlighet att göra annars) Ska bli kul.
    Du får ha en trevlig helg
    Man får ta en dag i taget, ibland går det framåt, ibland bakåt, men jag hopps på det bästa. 
  • plura
    Fiffa5 skrev 2010-07-06 23:08:28 följande:
    Jag har suttit och sökt efter ngn slags sykurs där jag bor (Värmdö), men det verkar inte finnas ngt alls. Synd, det hade varit kul att kunna gå iväg och träffa andra som syr och dessutom lära sig ngt nytt.

    Undrar om det finns några bra kurser inne i Sthlm? Ngn som gått ngn bra som kan rekommendera ngt? 
    Skulle också vilja gå en sykurs, fast jag bor ju inte i Stockholm.
    Det finns inga sykurser här i  "Värsta byfånebygden" -Ja om man får döma av de som satt på badlakanen bredvid oss, på stranden i dag. Kan inte härma för jag har aldrig hört liknande dialekt tidigare -blev väldigt full i skratt iallafall.
    Lite konstigt att det inte finns nån kurs (annat än på nätet) då det blivit mer populärt att sy igen. Både återbruk och mycket mer fräscha tyger, har väl dammat av en hel del maskiner.
    Skulle vara kul att träffa andra och lära med och av -så fram för mer sycirklar. 
  • plura
    Jalapeno skrev 2010-07-06 23:40:53 följande:
    åh så söt. Både lindex designers och Johanna Ahlard måste tittat på klassiska 70-talsdjur. Kolla teckande filmer från 70 talet så vimlar det av söta ugglor och rävar
    "I Fablernas värld"
  • plura
    lindalake skrev 2010-07-09 08:30:47 följande:
    attans! hon är övermänsklig mao... undrar om hon äger en sprättare...
    Shit är det sprättarna det sitter i -ska genast kasta alla mina -de är slöa ändå.
  • plura
    GOBLIgobli skrev 2010-07-09 18:48:37 följande:
    Jag tycker det är rätt kul att det verkar finnas en viss trend länderna emellan när det kommer till vilken stil saker sys i. Finnarna gör applikationer, norrmännen gör en vis stil av spetshuvor och hjärtan, gärna i fleece och ull och för att inte tala om tyskarnas übersyglädje! Massor med färger, band, sömmar, broderier, helt underbara tycker jag. En av mina favvisar: 5005sabine.blogspot.com/
    Håller med
    Förutom applikationer så älskar de frotté. Finns ju faktiskt flera som är riktigt vassa på fina applikationer.
    De norska bloggmammorna går i just fleeceklänningar.
    De tyska är som sagt wünderbara Visst är det hon Sabine som skrivit nån barnklädesbok (som jag suktar efter)
    Trikåtrenden (eller retro påslakan då) med enkla modeller är väl vad som gäller här -Nordiskt avskalat (som vi svenskar är kända för)

    Köpte velour idag -på årets varmaste dag!
    Det var ju rea på Ohlssons (i grannstan) och dottern valde lila och stjärnor och jag valde också litegrann -ops.
    Nåja bara det blir regn -så ska här sys. 
  • plura
    Ullerull skrev 2010-07-09 20:03:01 följande:
    Ja fy, det måste göra hur ont som helst. Samtidigt har hon en ordentlig förkylning och har tappat rösten, vissa stunder nästan helt, hon har nyss lärt sig så (2 dagar sedan) och hon håller på att få mer eller mindre alla oxeltänder på samma gång + förkylningsblåsor i munnen så hon kan itne ha tutten. Till råga på allt två ordentligt klämda fingrar.

    Ibland är det itne lätt att vara liten. Hon har väldigt svårt att komma till ro nu och vaknar flera gånger varje natt stckarn.

    Sorry lite ot!
    Fy stackars liten och förkyld dessutom.
    Hon får krya på sig. 
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd