Inlägg från: Mimmi 71 |Visa alla inlägg
  • Mimmi 71

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    m o e skrev 2010-06-16 08:49:35 följande:

    Jag visste inte att man inte fick länka till sin egen blogg (har ingen vinstförsäljning eller företag eller så), men hur som helst blev jag avstängd i ett dygn av FL så jag kunde sitta i skamvrån och tänka över vad jag hade gjort. Flört 

    Hur visar man upp sina sydda saker? I galleriet?

    Hur som helst river vi ut hela vårt kök idag (har lyckats sälja det på Blocket, 40 år gammalt...) och vi står inför några veckors utmaning vad det gäller matlagning, tidspress och allmänt rörigt boende. Dessutom har vi ett provisoriskt kök i vår lilla tvättstuga och igår fick jag ett lass tyger från JNY. Hur gör man när syabstinensen kommer och det bara inte går ihop med resten av livet?


    Jag tror att det är ok att visa en länk till endast bilden. Jag brukar klicka på bilden i min blogg så det blir större, då får den en egen adress i adressfältet som inte har någon direkt koppling till bloggen. Denna länk klickar jag in i fl-inlägget.
  • Mimmi 71
    m o e skrev 2010-06-16 09:07:36 följande:
    Aha! Jag kan ju prova nästa gång om jag törs, hehe. Men om man har flera bilder på samma sak i sitt inlägg blir det ju lite knepigare, inte så kul att behöva klicka upp flera länkar för att få se. Nåja, det är en petitess, men jag hade ingen aning om den regeln.
    Sedan kan man kanske prata lite i gåtor Bara göra någon enkel hint om att man har sytt det och det så får man själv räkna ut var man skall hitta resultatet.

    Det är lite jobbigt med dessa regler, men man lär sig.
  • Mimmi 71
    Pejgan skrev 2010-06-16 09:43:01 följande:
    Det är egentligen ganska enkelt. Om ni säljer via bloggen, länka inte till den. Om ni inte någonstans på bloggen överhuvudtaget informerar om att ni syr på beställning, länka.
    Frågan är om man får skriva i klarttext att man har gjort ett inlägg om något utan att länka?
  • Mimmi 71
    Pejgan skrev 2010-06-16 10:26:12 följande:
    Jag är inte säker på vad du menar kan du ge ett exempel?

    "Jag har sytt en kaninpyjamas. Den finns i min blogg" - kan jag inte se varför det inte skulle vara ok så länge du inte länkar till bloggen. Sidfoten tror jag inte heller är ok om man säljer.

    "Jag har sytt en kaninpyjamas som jag ska sälja. Den finns i min blogg" - tvivlar jag på att den blir kvar.

    Men grundregeln är: inte länka till blogg (eller annat) där det framgår att man säljer. Inte lägga ut köp/sälj-information i forumet (av typen "jag har en OL över, vill du köpa?" eller "är det någon som vill sälja robin hood-tyg till mig")
    Det var ditt första exempel jag menar. De övriga förstår jag inte fungerar. Tack för hjälpen!
  • Mimmi 71
    madebyinferno skrev 2010-06-16 21:34:40 följande:
    vad föredrar ni till t-tröjor, raglan eller isydd ärm??

    hur gör jag för att inte kantbanden i skarven inte ska glida isär/förskjutas när jag syr ihop tex en tröja i sidsömmen är så arg på OL så jag snart slänger ut den (fast det beror nog mer på mig och förtjocka kantband)

    som leder mig till nästa fråga... Är det denna jag ska ha om jag tycker fyrvikt blir förtjockt på CP´n????

    viewitem.eim.ebay.se/INDUSTRIAL_COVERSTITCH_M...

    Och till vad skulle man kunna tänka sig att använda denna??

    viewitem.eim.ebay.se/JANOME_COVERPRO_FITS_SIN...
    Jag är helt insnöad på raglanärm och använder mig av avig täcksöm som dekoration.

    För att inte kantbandet skall glida så brukar jag börja i den ända att sy där kantbandet är. Finns det i båda ändarna så gör jag helt enkelt så att jag börjar i ena ändan syr till mitten och kör ut och gör likadant från andra ändan (inträffar bland annat på bodies och om man har kantband nedtill på tröjan. Ialla fall så lyfter jag pressarfoten och kör in tyget till nålarna, sänker pressarfoten och vevar för hand de två första stygnen. Sedan är det bara att gasa.
  • Mimmi 71

    Om du tvättar snedslån innan så förvinner stärkelsen och den är betydligt svårare att sy på. Jag tror inte den skall färga av sig, men jag "lovar" inget. Någon annan har kanske bättre erfarenhet av detta.

  • Mimmi 71
    lilla sol skrev 2010-06-18 13:06:45 följande:
    Tack för tipset om att Welinders bok har Singoalla-mönster Jalapeno!

    Här var det kö på boken på bibblan - många sytrådsläsare Glad, innan jag får boken är väl säsongen slut.

    Frågade ju om tips på överdragsbyxmönster från Ottobre för ett tag sedan. Sydde till slut ett par "Pluto" ur 6/2008, verkar väldigt vida, är glad att jag förlängde och smalnade av något. Tyvärr vägrar modellen ens ha på dem så länge så att jag ser om resåren i midjan blev lagom... Hur mycket kortare än midjemåttet klipper ni bred mjuk resår? Tog kanske 4 cm kortare och tycker de verkar stora, men som sagt jag avvaktar ordentlig provning :)
    Hos oss är det nog också kö på Welinder, jag ställde upp mig på kö för en bok i grannstaden 7 mil bort i höstas. Inser att det nog har blivit något fel och jag inte står på den kön längre Skall försöka få mig ett eget exemplar, men den för störra barn är väl slutsåld?
  • Mimmi 71
    Jalapeno skrev 2010-06-21 14:40:19 följande:
    tack!!
    njae, det störtregnade och alla människor försvann. de som sålde dyrare saker kunde ta kort och vi utan kortläsare tappade nog en del kunder på frånvaro av bankomater. men lite kläder sålde jag, bla till tjejen som hade bordet bredvid. Inga kuddar men dom var det några som fotade. Bara en liten lokalblaska som frågade om hon fick fota, flera andra halade bara upp kameran. Udda beteende.
    Konstigt! (kameran menar jag )

    Synd med regnet.
  • Mimmi 71
    Kaja skrev 2010-06-22 10:12:16 följande:
    Hej,
    tänkte bara säga att jag har lagt ut en tutorial på hårspännen och hårsnoddar på min sida. Lagom sommarpyssel!
    Sew much fabric - sew little time!
    Har redan kikat! Jag beundrar alla som lägger ned så mycket tid på härliga och bra tutar. Tack så mycket!

    Köper du dina verktyg från USA? Ebay?
  • Mimmi 71

    Jag blir grymt sugen på att testa, trots dina förmaningar om att det inte blir billigare. Men det är ju så ofantligt roligt att göra saker själv

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd