• m o e

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Jalapeno skrev 2010-07-12 22:50:04 följande:
    jag menade precis det. nålar helt intryckta. Det var så jag fick min 936 att sluta gör hoppstygn
    Ja, jag får göra ett nytt försök igen imorn. Hjärnan blir ju så seeg i den här värmen så jag orkar inte så länge innan jag ger upp. Men jag ska vinna över maskinen! :)
    Nu har vi två mirakelkillar!
  • m o e

    Åh, nu var det längesen jag skrev något här. Men jag läser en massa och lär mig :)

    Idag har jag äntligen sytt färdigt en velouroverall till min gudson. Han skulle ha fått den när han döptes för två veckor sen, men en vattenskada (hantverkarna som bygger vårt badrum lyckades vattenskada köket på våningen under...) kom emellan. Men idag får han dem äntligen och det ska bli så spännande att se om jag har tänkt rätt vad det fäller mönstret. Jag har ritat själv nämligen, då jag inte hittade något bra.

    Bild finns i bloggen, så kika gärna in där och säg vad ni tycker.


    Nu har vi två mirakelkillar! www.moedesign.se
  • m o e

    Tack för alla fina kommentarer om mysoverallen jag sytt.

    Här är det vattkoppor hemma, så jag hoppas på lite lugn vab och några sytimmar den här veckan. :) Inte alltid fel att få vara hemma lite.


    Jag har blivit inbjuden till ett klädparty på torsdag. Det blir Me&I, en tjej som säljer barnklänningar och så jag. Vad ska jag satsa på att ha med dit, tycker ni? Jag tänker höst: mössor, vantar, filtar, mysbyxor och så. Kanske ta med någon t-shirt eller body också? Jag har aldrig visat upp det jag syr på det här viset, så jag är tacksam för alla tips! :) Jag hinner ju inte sy upp så mycket till dess, men något visningsplagg av varje i alla fall.


    Nu har vi två mirakelkillar!
  • m o e
    Mimmi 71 skrev 2010-08-31 09:49:35 följande:
    Kan du inte plocka med några visningsplagg för att visa upp modeller och sedan smålappar med de tyger du har hemma? På så vis kan man få bestäla egna kombinationer. Sedan är väl "småsaker" som inte är så dyra bra att ha med för köp direkt, exv mössor, vantar, snuttisar, dregglisar, napphållare mm
    Smart att ha med tygprover! Jag har foton på alla mina tyger på hemsidan, men att få känna på tygerna är ju bättre.

    Dregglisar, mössor och vantar tänkte jag åtminstone ha med ett gäng. Napphållare har jag inte sytt (bara i tanken), behöver beställa såna ringar först. Var köper man bäst såna?
    Nu har vi två mirakelkillar!
  • m o e
    NCL skrev 2010-12-05 18:14:30 följande:
    Jag funderar på att sy en sack n seat eller liknande, är det någon som har sytt en sådan och har några tips eller saker att tänka på?
    Jag sydde en sån i juni. Kolla i min blogg, så kan du se den. Den ligger bland inlägg i början av juni.

    Jag använde spännen från en gammal Haglöfsryggsäck. Den blev bra, men är tyvärr inte så välanvänd. Men helt klart roligare än de köpta. :)

    Fråga gärna om det är något specifikt du undrar. Jag har beskrivit rätt bra i bloggen hur jag tänkte när jag konstruerade den.
    Nu har vi två mirakelkillar!
  • m o e

    Nu är jag ledsen. Min Huskylock s21 syr av nålarna hela tiden. De böjs (framåt) mot övre griparen och slås sedan av mot plåten under pressarfoten, som dessutom blivit repig av alla nålar som slagit i den. Flera nålar har sprätt upp i ansiktet och jag törs knappt provsy den längre. Kanske skulle skaffa mig ett svetsvisir. Jag har använt rätt nålar, byter ofta (den senaste tiden har jag ju inte haft något val), oljar och rengör. Kollar också trädningen och trär om när det behövs. Jag har nyligen bytt rörliga kniven så att det inte ska finnas något som bråkar med tyget. Ibland går nålen inte ner i tyget utan maskinen stannar och "brummar" tills jag handmatar fram lite. Kan det bero på att nålen blivit lite sned redan då?

    Först ringde jag den lokala Husqvarnabutiken i stan, men hon ville först inte alls hjälpa mig när jag sa att jag köpt den på nätet... :( Hon var väldigt tvär och tyckte att det var "såna som jag" som gjorde det svårt för att butikerna att överleva. Nej, det var ju garatni på den och jag skulle minsann skicka den direkt. När jag pratat en stund med henne mjuknade hon lite och sa att jag kunde komma in med den så hon kunde titta på den, utifall det var något jag gjort fel eller så. Jag mailade och ringde till sist till kundtjänst på Symaskinswebshopen, där jag köpt maskinen och fick jättetrevligt bemötande där. Hon frågade lite och sa att naturligtvis skulle de se till att den fungerar igen. Hon skickar en fraktsedel redan idag, så jag hoppas att det inte dröjer för länge innan den fungerar igen.

    Är det någon annan som upplevt liknande problem? På min maskin känns det som att nålarna går väldigt tight mot griparen och det räcker med lite, lite motstånd i tyget för att de ska slås av. Mest den vänstra nålen, men igår gick båda av samtidigt också.

    Har ni någon erfarenhet av hur lång tid det tar att få den tillbaka? Jag vill sy ju!! Men samtidigt kan jag inte sy på den som den är nu.


    Nu har vi två mirakelkillar!
  • m o e
    Ogabinne skrev 2011-01-31 11:45:13 följande:
    m o e, jag tycker det låter som att fästet för nålarna blivit skevt, eftersom nålarna pekar fel. Kanske den har fått sig en smäll? Eller kanske du försökt sy i ngt för tjockt någon gång som gjort att den böjt sig bara någon millimeter?
    Ja, det är något sånt jag tror också. Jag hoppas att de kan se felet och rätta till det snabbt som sjutton. För mig är det inte synligt, vad som är snett, men med tanke på hur nålarna beter sig så måste det vara något sånt fel.

    Vad gör man under tiden? Bara för att jag inte kan sy nu så har jag hur många idéer och sylust som helst... Gaaah! Dessutom åker mina föräldrar till bekanta på Filippinerna nästa fredag och de ville gärna ha med sig något sytt till den nyfödda dottern i familjen. Blä, så trist det känns nu.
    Nu har vi två mirakelkillar!
  • m o e

    Ogabinne: för mig tog det lång tid innan jag var överens med knapptången. Har spräckt många hattar... Och fått knappar som lossnat. Nu går det bättre, men det tar fortfarande emot att använda den. Är i tankarna på att köpa en press istället...

  • m o e

    Man kan köpa från Kina, via en yahoogrupp. Då tar det ett par veckor och man får med många plasttryckknappar.

    Gruppen heter Notion supply och hon som håller i den heter Serena.

  • m o e

    Lind1981: Nej, allt skrivs på engelska. Men hon skriver enkelt och man kan alltid ställa en massa frågor innan man beställer.

  • m o e
    Stormorsan skrev 2011-05-30 16:02:52 följande:
    Syr du i vävda tyger? I trikåtyger finns det ingen trådriktning
    Jo, visst finns det trådriktning i trikå också. Den är ju stickad åt ena hållet. Om man drar ut tyget så ser man V V V och då är det åt rätt håll. I de flesta fall är det inte så noga, men när man tex använder velour är det ju viktigt för att få luggen åt rätt håll.

    I dregglisar tycker jag inte att det är så noga om man vänder tyget upp och ner dock. De flesta köpedregglisar är till och med sydda med tyg som är hur snett som helst.
    Nu har vi två mirakelkillar!
  • m o e

    Stormorsan: Kan visst inte citera när jag skriver på mobilen. Det går ju fortfarande att se vad som är riktningen i tyget, även om det är ituklippt. På vävda tyger däremot, behöver man ju ha stadkanten för att se om det inte är uppenbart i tex ett mönster.

    Men just rundstickade tyger kan vara lite vridna, så då är det bättre att klippa det som det är och inte lägga mönstret snett.

  • m o e

    DenLängtande: Jag har samma bekymmer med min s21. Jag visste inte så mycket om olika maskiner innan jag köpte den, utan tyckte mest det var praktiskt att kunna sy alla sömmar med en maskin.
    Tyvärr har jag inga bra råd, men hoppas att någon annan har det. Jag är noggrann med att nåla när jag syr kantband, men det är ju så vansinnigt tråkigt... ;)

  • m o e

    Anka Girl: jag har en Huskylock s21, som är en kombimaskin. Den syr både overlock och täcksömmar. Vill man inte att huset ska svämma över av maskiner så är det ett bra alternativ. Man måste trä om den för att växla mellan täcksöm och overlock, men efter bjud gånger kan man det och det tar bara några minuter.

    Däremot hade jag inte köpt en kombimaskin om jag hade vetat hur mycket jag skulle sy. Även om det är lätt att växla mellan sömmarna, så är det ändå ett moment jag drar mig för. Jag vill liksom bara sätta mig och sy, inte fixa så mycket med maskinen. Men den fungerar hur som helst väldigt bra!

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd