• yrväder

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Sytråden spinner vidare - Lila tråd
    Här samlas vi sömnadsintresserade, nybörjare eller erfarna, oavsett vad vi syr. Alla är välkomna med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Object, är en hyllvärmare som vi av någon anledning inte färdigställt.

    Länkar till mönster, butiker etc finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-08 10:06
    Vår systertråd om maskinbroderi

    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m49701427.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-26 18:15
    Billiga egendesignade namnlappar på etsy
    www.etsy.com/shop/worldsalelabel

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-27 18:18
    Ny tygbutik: lilofant.jetshopmini.se

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd
  • Ullerull

    Men ni har ju skrivit galet mycket bara på ett dygn, det som skrevs sist jag var inne (igår) är maaaasssor sidor bak. Kakkekärringar ;-P

    Idag har jag blivit med trycksaker och textilfärg, två namn är testade. Om detta blir bra ska jag beställa figurer från paduro...såååå kul, pyssel är min melodi..lalalalala!

  • Ogabinne
    Sandrakim skrev 2010-10-22 22:17:59 följande:
    Om du ids så ring dem! De kan svenska. Jag har också haft lite problem med Ottobre. När jag började min prenumeration så skickade de finska tidingar fast jag beställt på svenska. Jag bor visserligen i Finland, men svenska är mitt modersmål!
    Ja du, nu börjar jag ledsna på detta strulandet fram och tillbaka. Lögner hit, bortförklarningar dit. Jag har skrivit nu att kan ni nu inte leverera min beställda tidning omgående så vill jag inte längre ha den.

    Jag VILL ju ha tidningen, men jag orkar inte med detta strulet mer!
  • Brooks

    Efter en hel kväll utan sambo och med dotter som somnade redan 19:20 har jag bara lyckats åstadkomma en tunika. Ååhh, hopplöst! 

    Någon mer än jag som går i spinn när ni närmar er tyger, mönster och maskiner?
    Oftast har jag ett tyg, eller en modell i huvudet. Men väl på plats så kan jag inte välja och plockar fram halva tyglagret och stora mönsterpärmen, och sedan velar jag fram och tillbaka. 
    Vill inte offra ett 'fint' tyg på ett nytt mönster, men vill inte offra min dyra sytid på att sy i 'fula' tyger heller *haha*
    Sedan så har jag någon anledning svårt för att sy av samma mönster två gånger, även om det blev bra första gången *skratt*
     


  • uppochner

    Jag brukar alltid plocka fram en stor hög med tyg men vet inte vad jag ska börja med. Jag har massa mönster också som jag inte använder till något utan bara "har" så jag har tagit beslutet att avyttra dem i en blogg. Man kan ju liksom inte samla på allt för det har jag inte riktigt plats för. Samtidigt är jag lite orolig för om jag kommer ångra mig i ett senare skede men då får jag väl skaffa nya i så fall. Inte värre än så : ) 


  • tinni78
    Ogabinne skrev 2010-10-22 22:02:50 följande:
    Nu får jag snart ett psykbryt på denna jävla ottobre!! 

    Jag beställer ett lösnummer och betalar med mitt kort 25/9. 4 veckor sedan igår.
    När det nästan gått 3 veckor mailar jag och och frågar hur det går.
    Får svaret att tidningen skickades 14 oktober.
    Mailar tillbaka några dagar senare, ingen tidning har kommit.
    Oh, vi ber om ursäkt, tidningen skickas på måndag 18 oktober.
    Mailar igen, tidningen har FORTFARANDE inte kommit.
    Får nu svar igen att jag ska betala fakturan som ligger öppen på en tidningsprenumeration jag gjorde för TVÅ år sedan men sedan avbeställde då jag köpte billigare från sverige!

    Vad i hela helskotta, nu kokar jag snart över!!!!
    Det kanske är dags för mig med att kolla vad som har hänt med mina tidningar, jag beställde ju några dagar efter dig. Sonen börjar växa ur overallen han har nu så han behöver verkligen tossor (som finns i det numret), tur att jag köpte hans overall på loppis för 30 kr när han ändå inte kunde ha den så länge.
  • tinni78
    uppochner skrev 2010-10-22 22:47:53 följande:
    Ni som har bloggar och egna märken hur marknadsför ni er?
    Jag vet inte om vi får prata om sånt här på Familjeliv. Jag har visitkort som jag lämnar ur om någon säger något fint som sånt som jag har sytt också länkar jag till min blogg på Facebook ibland, det är mest vänner som köper av mig.
  • ak74
    sarahl skrev 2010-10-22 08:20:59 följande:
    Idag skall jag förhoppningsvis hämta ett skrivbord som jag hittade på annons för 100 kr. det är i trä o skall målas vitt. 2 lådhurtsar så nu borde det ju bli gott om plats för trådrullar o div små plock.

    jag har en fundering bara. jag upplever som att maskinerna låter väldigt högt o stör övriga familjen ibland. så jag tänkte om man kan däpma genom att lägga nå dämpande på skivan o sedan klä den med vaxduk. (förstår någon överhuvudtaget, jag är så kass på att förklara)

    finns det dämpmatta?
    Funderar på sånt där halkskydd för kökslådor som finns på Ikea. Har en rulle sånt hemma just för att ha under symaskinerna men det har tyvärr inte kommit på plats ännu så jag har inte hunnit testa...
  • tinni78

    Jag fortsätter väl att spamma tråden .

    Jag håller med er ang. tygbeställningar och mått, åtminstonne kan dom ju erbjuda 25 cm intervaller. Jag har tänkt beställa flera gånger från MjukaTyger men kommit på att det ju inte går att beställa mindre än 1 meter och då har jag struntat i det.


  • mamma på vift
    uppochner skrev 2010-10-22 22:47:53 följande:
    Ni som har bloggar och egna märken hur marknadsför ni er?
    Vet inte heller om man får prata om sånt här på FL men jag svarar iaf så får det väl plockas bort om man bryter mot några regler.

    De första två åren inte alls. Jag la ut en bild här på FL i en utav barnvagnstrådarna på en sak jag sytt och sedan rullade det på. Startade bloggen några månader senare. Eftersom jag syr ganska specifika saker så hittar man mig lätt via Google om man söker på vissa ord och det är så de flesta nya kunder hittar mig idag. Annars är det via rekommendationer från tidigare köpare osv. Det först nu som jag lagt ut en annons på Blocket och startat en facebook sida... detta mest på skoj och inte för att ragga nya kunder.
    Home Is Where The Heart Is
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd