Inlägg från: Du och Jag ver2 |Visa alla inlägg
  • Du och Jag ver2

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    madebyinferno001 skrev 2010-10-29 20:37:06 följande:
    Efter att en lång tid mest bara sytt i mjuka tyger och på min OL har intresset för "stela" tyger kommit igång, mycket tack vare min praktik som textillärare (fick förresten vikariera för den ordinarie i tisdags och det gick super)!

    Hoppas jag får lite sytid under helgen för nästa vecka är det höstlov och alla barnen är hemma = inte mycket sytid med andra ord

    Någon som sytt en luva med inbyggd halsduk? Såg en variant i en föräldratidning på bvc igår... måste testa iaf!

    Gärna en förslagslista på vad ni brukar sy och ge bort i present till vuxna (även barn) som inte är kläder!?
    oh - har du lite tips för stela (vävda gissar jag på att du menar! ) tyger?! Har massa som ligger som jag inte riktigt har kommit fram till vad jag ska göra med... Sydde ju lite dockörngott å saker till dottern i somras - så då gick det åt lite iaf! Men sen då!?

    Ang ge bort saker så brukar jag göra lite spishanddukar (antingen roligt mönster på tyget eller linne som jag broderat - me maskinen - på.), Bröd/bakdukar (broderade), förkläden (med broderi) - både till stora å små - dam å herr!, grytlappar.
    Till de små brukar de bli div kramdjur, "pyjamasdjur" (sånna som man lägger pyjamasen i), skallror, sackosäck
  • Du och Jag ver2
    madebyinferno001 skrev 2010-10-29 20:55:49 följande:
    en sån här alltså... hittade den på www.yporque.com

     


    smart!

    Oh, nu kom jag på att en väpnarluva står på min att sy lista!

    Har syhelg här med  - äldsta dottern ämtas utav min mor å far imorn lunch! Sen ska vi iofs bort på kvällen - men på söndag ska jag väl hinna me en massa också hoppas jag! *kul*
  • Du och Jag ver2
    madebyinferno001 skrev 2010-10-29 22:01:16 följande:
    På listan står vetevärmare, "rispåsar" fast med vete i till barnen att leka med, dörrstopp, dragormar till våra dragiga fönster. Med småbitar håller jag på att samla ihop till ett lektäcke åt bebis, kan ju vara stimulerande med en massa olika tyger att kika på för jag är less på alla köpelektäcken och babygym...

    Hade jag kunnat virka hade jag velat göra en matta till toaletten och kanske sittdynor till bilen (har skinnklädsel) av remsor av vävda tyger Såg de gjort det med fleece klippt i remsor i Stoff o stilkatalogen för ett par år sen, måste bli varmt och gosigt och en fleecefilt från ikea lr rusta kan man ju med gott samvete slakta för det ändamålet...

    Har redan sytt en radda med pennfodral och nessesärer till barnen, nessesärerna är så pass stora att 1,5 och 3 åringen får plats med två ombyten i den och 5 åringen ett iaf, perfekt på dagishyllan ihop med blöta vantar så de syddes i vaxduk resp. vaxat tyg.

    Måste skriva ner ideér vad jag vill/ska sy på en gång för annars är det borta ur minnet lika snabbt...
    Ah - appropå rispåsar att leka med - hittade på de rispåsar i olika figurer å former som jag sydde till min lillasyster när jag var liten! (mor å far tömde vinden i somras). De är sydda i filt - skulle tro det var från Allt om Handarbete. Måste nästan ta kort på dem för de va verkligen söta!

    Ja, lekmattor kan man göra fina! Har gjort två själv så lär väl inte behöva nå mer nu... Men div väskor å så går ju alltid åt!

    Ja, hrm, min lista bara ökar å ökar å ökar!!

    Nä, nu ska jag sova så jag kommer upp i tid imorn och kan börja sy! Först på listan står alla mössorna...
  • Du och Jag ver2

    Åh vad ni hinner sy! Hade ju planer för massa i helgen - idag hann jag med två par byxor när jag äntligen fick/kunde sätta mig vid maskinerna!

    Dottern kom hem och såg dem - så nu lär jag sy sånna till henne med...!


  • Du och Jag ver2

    Jag fortsätter väl att spamma tråden

    Jag behöver lite hjälp...har sytt en mössa med broderat namn - naturligtvis har jag lyckats få avigan utåt

    Hur skulle ni göra?! Syns det mycket att (SoS muddtyg) att det är avigan ut?! Jag känner ju alltid på tyget och tittar noga under lampan för att se vad som är vad - så frågan är om "en som inte syr" skulle se det!? Vad tror ni?! Hon som ska ha dem har såklart beställt två mössor också - så ena är ju rätt...(å båda svarta)....

    Det är ingen jag känner - för då hade det ju varit lättare!


  • Du och Jag ver2
    Ogabinne skrev 2010-10-31 21:36:35 följande:
    D&J - Jag använder ALLTID S&S muddväv med avigsidan utåt, Jag tycker den är mycket finare så, rätsidan gillar jag inte. Jag tycker det är en smaksak, och båda funkar lika bra.
    haha, oki!! Ja, då lär det ju inte spela någon roll
  • Du och Jag ver2

    uppochner - har ju en tre månaders hemma jag med - å nja, hon är ju inet alltid sammarbetsvillig - men nu så har hon börjat förtstått att hon ska sova runt 19-19:30 om kvällarna iaf! YES! SYTID! Men annars så har ja också henne på magen - eller när hon tycker det e ok så ligger hon på en filt el vid babygymmet.

    Sen så är det ju 2 åringen också då... men det brukar gå bra att sitta vid bordet uppe i vardagsrummet och klippa ut saker då medans hon leker iaf! (så får jazg sy på kvällen).

    Idag har jag varit lite småeffektiv iaf - 12mössor sydda! Får se om de funkar att sälja på loppisen imorn!


Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd