Forum Inaktiva: Förlossningspedagogen - Fråga experten
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • hjälp!!! :-s

  Sön 7 mar 2010 18:53 Läst 1007 gånger Totalt 1 svar
  Anonym (SNURR­E)
  Visa endast
  Sön 7 mar 2010 18:53

  Efter 2 missfall på ett år, så har jag en son på snart 8mån och hade en jobbig förlossning, bestämde mig att jag inte ska ha fler...
  Så jag satte in en spiral, har haft det i snart 6mån..
  Nu så är min mens försenad med snart 1 vecka..
  Och jag tog ett gravtest men blev ogiltig..
  Jag är sååååå nojjig och vill helst inte göra en ny... Vill inte se plusset!!! {#lang_emotions_sealed}Vad ska jag göra???

  Ekonomisk så jag har inte råd att ha 2 blöjbarn...
  Hälsomässigt ska jag göra en gastric bypass.
  Känslomässigt så vågar jag inte föda en till...
  Det känns fel att ta bort den, om jag nu skulle vara gravid. Eftersom mina missfall.

  HJÄLP MED RÅD OCH TIPS!!!

 • Förlos­snings­pedago­gen
  Visa endast
  Mån 8 mar 2010 22:05 #1

  Hej!

  Vilken situation! Jag kan verkligen begripa att det känns oroligt. I de här frågorna finns det sällan några rätt eller fel. Det enda som finns är du, din historia och din aktuella situation. Barn kommer när de kommer och de frågar sällan om lov eller om det är praktiskt att de kommer just nu...

  Mitt enda råd jag kan ge är att sätta dig och meditera. Sitt stilla och känn efter i ditt inre hur det känns. Känn efter hur det känns i kroppen om du tänker dig att du har gjort en abort. Känns det som en lättnad eller tvärtom? Tänk dig sedan att du föder fram barnet. Att du sitter med barnet i famnen - hur känns det i din kropp? Glädje eller sorg eller kanske dubbla känslor?

  När jag inte vet försöker jag lyssna till min kropp - vad säger den? Jag har lärt mig att om den säger "nej" så känns det "skorrigt", oroligt, stressigt i kroppen. Om den säger "ja" brukar det kännas lent och skönt. Kanske kan det hjälpa dig?

  Om du skulle bestämma dig för att föda (givet att du faktiskt ÄR gravid:)) så skulle jag rekommendera dig att ta tag i dina rädslor och minnen från förra förlossningen och träna tillsammans med din partner. Det finns mycket du kan göra och revanschen kan bli din!

  Lycka till!

  Kram
  Anna

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll